Ty the Tasmanian Tiger

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ty the Tasmanian Tiger
Ty the tasmanian tiger.jpg
Kehittäjä Krome Studios
Julkaisija EA Games (konsolit)
Krome Studios (PC)
Jakelija Steam
Ohjaaja John Passfield
Steve Stamatiadis
Tuottaja Andy Green
Suunnittelija John Passfield
Steve Stamatiadis
Säveltäjä George Stamatiadis
Ohjelmoija Steve Williams
Enam Faroni
Pelisarja Ty the Tasmanian Tiger
Julkaistu PlayStation 2, Xbox, GameCube
NA 10. syyskuuta 2002
PAL 22. marraskuuta 2002
Microsoft Windows
WW 13. joulukuuta 2016
PlayStation 4
WW 25. heinäkuuta 2020
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ACB: G
ELSPA: 3+
ESRB: E
Alusta PlayStation 2, Xbox, Nintendo GameCube, Microsoft Windows
Jakelumuoto DVD, optinen levy
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Ty the Tasmanian Tiger on kolmiulotteinen tasohyppelypeli PlayStation 2:lle, Xboxille ja Nintendo GameCubelle. Pelin on kehittänyt Krome Studios ja Electronic Arts julkaisi sen vuonna 2002. Pelille on tehty kolme jatko-osaa.

Pelistä julkaistiin remasteroitu versio PC:lle 21. maaliskuuta 2016. Peli julkaistiin Steam Early Access alustalle. 25. heinäkuuta 2020 julkaistiin remasteroitu versio PlayStation 4:lle.

Pelattavuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä ohjataan Tyta, jonka täytyy kerätä 72 sähkömunaa, joilla käynnistetään talismaanikone, millä paikannetaan viisi talismaania. Talismaaneilla pelastetaan Tyn perheenjäseniä uniajasta. Peli tapahtuu "Rainbow Cliffs" -kallioilla, jotka puolestaan jakautuvat vyöhykkeisiin (zones). Jokaisella vyöhykkeellä on kolme portaalia, joista pääsee eri tasoihin. Tasojen tavoitteena on kerätä sähkömunia, joita voi saada tekemällä tehtäviä, läpäisemällä aikahaasteen, vapauttamalla viisi isopussikaniinia, tai löytämällä tason lopusta. Ty palautuu vyöhykkeelle, kun on löytänyt sähkömunat tai mennyt tason loppuun. Kun Ty on keränyt ainakin 17 sähkömunaa, pelaajan on suunnistettava talismaanikoneelle; kun kone paikantaa talismaanin, se avaa toisen portaalin alkuperäiseen paikkaan, missä täytyy voittaa pomovastus.

Pelaajalla on aluksi annettu 5 elämää. Elämiä voi menettää, jos vastustaja saa lyötyä tarpeeksi monta kertaa tai jos Ty putoaa korkealta. Jos menettää kaikki elämät, ruudulle ilmestyy "Game Over" ruutu. Ty osaa hypätä, uida, purra ja heitellä bumerangeja. Pelaaja aloittaa pelin yleisellä bumerangilla. Bumerangeja voi kehittää keräämällä kultaisia hammasrattaita, joita saa tasoilta. Ne vaihdetaan keksijä koala, Juliukselle vaihdossa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muutamia vuosia sitten Cass-johtaja taisteli pussihukkaperhettä vastaan viidestä talismaanista. Cass sai vangittua tiikerit uniaikaan käyttämällä talismaaneja, mutta portaali tuhottiin ja talismaanit hajaantuivat, kiitos Tyn isän. Isopussikaniiniperhe adoptoi viimeisen tasmaniantiikerin, Tyn. Vuosia myöhemmin, bunyip ilmoitti Tylle hänen perinnöstä ja Cass-johtajasta. Tämän jälkeen Ty päätti pelastaa perheensä ja muut. Tyn vanha kaveri, Maurie esittelee hänelle tiedemiehen nimeltään Julius, joka on keksinyt koneen, jolla paikallistetaan talismaanit, ja siirtää hänet niiden luokse. Tyn ystävien avustuksella Ty pääsee lähemmäs Cassia, kunnes he kohtaavat. Kun Ty on taistelemassa Cassin suurta robottia vastaan, ilmestyy tasmaniantiikeri Sly, entinen Cassin puolulainen. Sly pettää Cassin ja heittää Tylle Doomerangin, jolla Tyn isä erotti talismaanit. Ty kukistaa Cassin ja pelastaa perheensä.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]