Tuulen puolella

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tuulen puolella
Kirjailija Leena Lehtolainen
Kieli suomi
Genre jännitys
Kustantaja Tammi
Julkaistu 1998
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 348
ISBN 951-31-1289-6
Sarja: Maria Kallio
Edeltävä Kuolemanspiraali
Seuraava Ennen lähtöä
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Tuulen puolella on yksi Leena Lehtolaisen kirjoittamista Maria Kallio -rikosromaaneista. Tammen kustantama kirja julkaistiin alun perin vuonna 1998.

Tuulen puolella on käännetty useille kielille.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kirjassa Espoon poliisin väkivaltajaoksen päälliköksi palannut Maria Kallio tutkii kahta kuolemaa. Ensin kuolee hänen entinen seurustelukumppaninsa, ornitologian harrastaja Harri Immonen. Aluksi hänen uskotaan vain liukastuneen ja pudonneen sen vuoksi kalliolta.

Tasan vuoden kuluttua ekomaaliyhtiö Merivaara Oy:n toimitusjohtaja Juha Merivaara kuolee väkivaltaisesti samalla paikalla Rödskärin kallioilla. Kuolinsyyksi epäillään aluksi sydänkohtausta, joita Merivaaralla oli esiintynyt aiemminkin. Pian kuolema kuitenkin paljastuu henkirikokseksi.

Käy ilmi, että Merivaara on murhannut Harrin tämän päästyä selville hänen hämäristä liiketoimistaan. Lisäksi selviää, että innokas merenkävijä Mikael "Mikke" Sjöberg tappoi Merivaaran pikaistuksissaan tämän tunnustettua murhan hänelle. Merivaara oli uhannut velipuoltaan Mikkeä samalla kohtalolla kuin Harria. Mikke katuu tekoaan heti, kun tajuaa Merivaaran kuolleen. Hän on lähellä tehdä itsemurhan, mutta tämä onnistutaan estämään.

Merivaara ei romaanin kuluessa osoita katumusta Harrin surmasta. Hän jopa vihjailee tämän tehneen itsemurhan. Eräs sivujuonne on Maria Kallion poliisikollega Pertti Strömin itsemurha Espoon Olarissa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]