Trimble

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nykyaikainen Trimble-takymetri
Trimble LL600 -tasolaser

Trimble Inc on yhdysvaltalainen maanmittauskojeita ja GPS -järjestelmiä valmistava yritys. Sen perusti Charlie Trimble vuonna 1978 kahden muun Hewlett-Packardin työntekijän kanssa Kalifornian Piilaaksossa. Aluksi yhtiön tuotteen keskittyivät Loran-järjestelmän navigointilaitteisiin. Yhdysvaltain puolustushallinto laukaisi maailmanlaajuisen GPS-järjestelmän ensimmäisen satelliitin avaruuteen yhtiön perustamisvuonna. Vuonna 2000 yhtiö yhdistyi ruotsalaisen Spectra Precision -yhtiön kanssa jonka tuotantoon kuuluivat muun muassa Geodimeter-takymetrit. Sen valonsäteisiin perustuneiden mittauskojeiden kehitys oli alkanut 1950-luvulla, ja näin se täydensi Trimblen satelliittipaikannuslaitteisiin suuntautunutta tuotevalikoimaa. Myöhemmin tuotevalikoima on edelleen kasvanut yritysostojen myötä.

Vuonna 2002 Trimble perusti yhteisyrityksen maansiirtokoneita valmistavan Caterpillar-yhtiön kanssa kehittämään elektronisia ohjaus- ja hallintalaitteita maansiirtokoneisiin.

Trimblellä oli vuonna 2015 yhteensä noin 8 400 työntekijää 30:ssa maassa. Yhtiöllä on hallussaan yli 700 patenttia.

Trimble Finland Oy perustettiin vuonna 2011 Trimble Inc:n tytäryhtiöksi.[1] Se osti 311 miljoonan euron arvoisen Tekla Oyj:n heinäkuussa 2011.[2] Tekla on nykyään Trimble Solutions Oy:n (entinen Tekla Structures[3]) aputoiminimi.[4]

Trimble Inc:n nimi oli Trimble Navigation Limited 1.10.2016 asti.[5]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.