Ero sivun ”Puolan ralli” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
105 merkkiä lisätty ,  10 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
p (Botti lisäsi: bg:Рали Полша)
'''Puolan ralli''' on maailman toiseksi vanhin [[ralli]] – ainoastaan [[Monte CarlonCarlo]]n ralli on vanhempi. Puolassa ajettiin ensimmäinen ralli jo vuonna 1921 ja vuonna 1973 siitä tuli yksi MM-kalenteriin kuuluvista kilpailuista.
 
Ensimmäinen Puolan ralli, jonka voitti [[Tadeusz Heyne]] Dodgellaan[[Dodge]]llaan, ajettiin Varsovasta[[Varsova]]sta Bialowiezaan[[Bialowieza]]an ja takaisin. Sittemmin kisa siirtyi Krakovan[[Krakova]]n lähelle, jossa kisaa ajettiin asfaltilla. Vuonna 2005 kisa siirrettiin Matsurian[[Matsuria]]n järvialueelle ja nykyään se on soraralli.
 
Vaikka kilpailu onkin kuulunut lähinnä Euroopan mestaruussarjaan, radalla on nähty myös tuttuja nimiä [[Timo Mäkinen|Timo Mäkisestä]] [[Jean TodtiinTodt]]iin. Toistaiseksi kilpailun on kuitenkin voittanut suomalaisista ainoastaan [[Rauno Aaltonen]], joka ajoi voittoon vuonna 1965 BMC Mini Cooper S:llä sekä [[Mikko Hirvonen]] vuonna 2009 Ford Focus RS WRC 08:lla.
 
{{WRC-kilpailut}}
{{Tynkä/Moottoriurheilu}}
 
Vaikka kilpailu onkin kuulunut lähinnä Euroopan mestaruussarjaan, radalla on nähty myös tuttuja nimiä Timo Mäkisestä Jean Todtiin. Toistaiseksi kilpailun on kuitenkin voittanut suomalaisista ainoastaan Rauno Aaltonen, joka ajoi voittoon vuonna 1965 BMC Mini Cooper S:llä sekä Mikko Hirvonen vuonna 2009 Ford Focus RS WRC 08:lla.
[[Luokka:Rallikilpailut]]
[[Luokka:Puolan moottoriurheilu]]
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko