Ero sivun ”Energiapolitiikka” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
10 merkkiä lisätty ,  13 vuotta sitten
mistäköhän lähtien kaavoissa on alettu käyttämään yläindeksejä?
(Suomi: Sähköyhtiön vaihto ''' kerran kk maksuton Ruotsissa ja Norjassa''')
(mistäköhän lähtien kaavoissa on alettu käyttämään yläindeksejä?)
'''Energiapolitiikka''' on maan hallituksen, eduskunnan ja muiden sidosryhmien tapa energian käytön kehitykseen ja ohjaamiseen mukaan lukien [[energiantuotanto]], jakelu ja kulutus. Siihen sisältyvät lait, sopimukset, verot ja ohjauskeinot. Juhani Rinteen mukaan energiapolitiikka on ilmastonmuutoksen uhkien vuoksi ihmiskunnan kohtalonkysymys.
 
Toiveet vakauttaa CO²<sub>2</sub> –pitoisuus 450 ppm on haastavaa, koska päästöt kasvavat ja ilmastopolitiikka puuttuu. 450 ppm edellyttää, että päästöhuippu saavutetaan 2010 ([[Robert Watson]] ([[IPCC]]).(s.153) Samalla tavalla kuin kaikki IBM:t eivät ymmärtäneet henkilökohtaisen tietokoneen uhkaa, vallitseva energiajärjestelmä ei käsitä, minne energiamarkkinat ovat menossa, mistä haastajat tulevat tai kuinka energiaa tuotetaan 20-30 vuoden kuluttua. 70-luvulla tietokoneteollisuus ei ollut kertonut (eikä ollut kuullutkaan) [[Bill Gates]]:sta.(s. 231).
 
Kun aloitamme nyt onnistumisen mahdollisuutemme paranevat huomattavasti, koska meillä on enemmän vaihtoehtoja ja vapauksia energiapulmiemme ratkaisuun. On mahdollista valita halvempi, vähemmän vaativa reitti ilman massiivisia kustannuksia.(s. 360)
20 551

muokkausta

Navigointivalikko