Keskustelu:Energiapolitiikka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Korjattava-malline[muokkaa wikitekstiä]

Palautin Qwerkiin lisäämän korjattava-mallineen, joka oli poistettu ilman artikkelikokorjauksia.--Riisipuuro 19. tammikuuta 2008 kello 13.35 (UTC)--

Vain yhden puolen esiin tuomien tosiasioiden käyttäminen on neutraaliusongelma, mutta korjattava mallinteen voi mielestäni jo poistaa, koska:
  1. Kaikki artikkelit ovat alussa keskeneräisiä
  2. Lisäämiini lähteisiin sisältyy kilpailuvirasto, energiamarkkinavirasto, sellutekniikan professori Johan Gullichsen, Metsätilastollinen vuosikirja 2006, Talouelämä-lehti ja Paul Robertsin öljyalan tietoteos, joten näkemyksiä on useista lähteistä.
  3. Tiedot on tarkistettavissa ja kertoo kirjoittajan Lukijat muodostavat omat mielipiteensä. Neutraalin näkökulman tarkoitus ei ole peitellä eri näkökantoja vaan esitellä kantojen moninaisuus.
  4. WP:NPOV: Wikipedia ei oleta lukijan omaksuvan mitään tiettyä näkemystätä. Tekstit, jotka esittävät moninaiset näkemykset reilusti, ilman vaatimusta tietyn näkökulman omaksumisesta, luovat vapautta.
  5. Riittää, että lähde on ennestään hyvämaineisen julkaisijan julkaisemia.Tarkistettavuus ei tarkoita sitä, että minun täytyy tarkistaa onko sisältö totta.
  6. Paul Roberts on amerikkalaisena taloustoimittajana eturistiriidaton. Hän on kerännyt aineistoa toimittajana pitkän ajan maailmanlaajuisesti öljypolitiikasta, teollisuudesta, kuluttajista ja markkinoista. Hyvämaineisten journalistien tietoja voidaan hyväksyä luotettavaksi lähteeksi.
  7. Suomeksi kirjan on julkaissut hyvämaineinen tietokirjoihin erikoistunut Edita Riitta Kankkusen suomentamana. TKK:n energiatekniikan professori Peter Lund suosittelee kirjaa kaikille energiasta kiinnostuneille. Kirja-arvostelussaan Tieteessä tapahtuu lehdessä 1/2007. Professori Lundin yhteenveto oli, että tekniikan vaihtoehtoja riittää ja käyttöönotto riippuu poliittisesta tahdosta. Peter Lundin mukaan kirjan sanoma on, että aikaa on vähän, mutta suurten ratkaisujen tekoa ei voi jättää vain markkinoiden päätettäväksi. Valtioilta ja poliitikoilta vaaditaan rohkeutta ja viisautta. Peter Lundin mukaan tällä kirjalla on merkittävä sanoma ja jännitystä myös suomalaisille poliitikoille. Watti 22. helmikuuta 2008 kello 15.55 (UTC)

Tuo öljyn löytyminen Yhdysvalloista 1901 on ainakin täyttä huttua. Edwin Drake pumppasi öljyä jo 1850-luvulla, kuten jokainen Lucky Lukensa lukenut hyvin tietää. Standard Oilin sanotaan jaetun 1914 kymmeneksi yhtiöksi, vaikka Standard Oilin omassa artikkelissa puhutaan vuodesta 1911 ja 34 uudesta yhtiöstä. (sekä fi.wikissä että en-wikissä) --Otrfan 24. tammikuuta 2009 kello 17.41 (EET)

Eiköhän tuota Watin lisäämää kohtaa pidä korjata taas aika kovalla kädellä.)ft(tkix%D((Z(IOSDdti%% 25. tammikuuta 2009 kello 20.13 (EET)
Symbol support vote.svg Kannatan –wikiJ 18. helmikuuta 2009 kello 12.35 (EET)


Artikkeli ei ole asiallinen wikipedia artikkeli, koska se käsittelee vain hiukan itse pääasiaa, eli energiapolitiikkaa. Monet siihenkin liittyvät kommentit ovat politisoituneita eri maiden tai poliitikoojen vastustamisia. Artikkeliin tarvitaan rajuja muutoksia. Esimerkiksi niin, että siinä kerrotaan selvästi mitä energiapolitiikka on, mihin sillä pyritään ja minkälaisia asioita sen muotoilussa on otettava huomioon. Eri maiden energiapolitiikkaa voidaan käsitellä omilla wikipedia artikkeleilla esimerkiksi "Saksan energiapolitiikka" wikiJ 18. helmikuuta 2009 kello 12.25 (EET)

Merkittävys[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli on kokoelma asenteellista nippelitietoa, jota ei ole pyynnöistä huolimatta koskaan korjattu. Tällaisenaan tästä ei todellakaan saa neutraalia artikkelia, vaan parasta olisi poistaa tämä ja aloittaa puhtaalta pöydältä. --albval (keskustelu) 1. joulukuuta 2009 kello 17.38 (EET)

Heikkotasoinen ja sivuseikkoihin keskittyvä artikkeli, jonka työstäminen on todellakin helpointa aloittaa alusta. Kannatan poistoa. --Quadriplegia 1. joulukuuta 2009 kello 17.43 (EET)
Puhtaalta pöydältä voidaan aloittaa poistamalla asenteelliset tiedot. Kahvihuoneessa voi pyytää kiinnittämään huomiota artikkeliin, jotta samat tiedot eivät tule takaisin. --Thi 1. joulukuuta 2009 kello 17.44 (EET)