Ero sivun ”Helsinki-filmi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Merkkaus:  2017 source edit 
Kotivalo (keskustelu | muokkaukset)
päivitys: Aurora Studios ostaa
Rivi 32: Rivi 32:
'''Helsinki-filmi''' on [[Suomi|suomalainen]] vuonna 2002 perustettu [[Elokuvayhtiö|elokuvatuotantoyhtiö]]. Helsinki-filmi on yksi suurimmista suomalaisista tuotantoyhtiöistä.
'''Helsinki-filmi''' on [[Suomi|suomalainen]] vuonna 2002 perustettu [[Elokuvayhtiö|elokuvatuotantoyhtiö]]. Helsinki-filmi on yksi suurimmista suomalaisista tuotantoyhtiöistä.


Yhtiö on tuottanut yli 20 elokuvateatterilevityksen saanutta pitkää elokuvaa ja on ollut mukana lukuisissa kansainvälisissä yhteistuotannoissa.<ref>[http://elonet.fi/fi/yhtio/1098104 Elonet.fi]</ref> Yhtiön toimitusjohtajana toimii [[Aleksi Bardy]].<ref>[https://www.helsinkifilmi.fi/ Helsinkifilmi.fi]</ref>
Yhtiö on tuottanut yli 30 elokuvateatterilevityksen saanutta pitkää elokuvaa ja on ollut mukana lukuisissa kansainvälisissä yhteistuotannoissa.<ref>[http://elonet.fi/fi/yhtio/1098104 Elonet.fi]</ref> Yhtiön toimitusjohtajana toimii [[Aleksi Bardy]].<ref>[https://www.helsinkifilmi.fi/ Helsinkifilmi.fi]</ref>


Yhtiön omistavat tuottajat Aleksi Bardy, [[Annika Sucksdorff]] ja [[Miia Haavisto]] sekä ohjaaja [[Dome Karukoski]].<ref>[http://www.helsinkifilmi.fi/yhteystiedot/ Helsinki-filmi.fi: Yritys ja yhteystiedot].</ref>
Yhtiön omistivat aiemmin tuottajat Aleksi Bardy, [[Annika Sucksdorff]] ja [[Miia Haavisto]] sekä ohjaaja [[Dome Karukoski]].<ref>[http://www.helsinkifilmi.fi/yhteystiedot/ Helsinki-filmi.fi: Yritys ja yhteystiedot].</ref> Heinäkuussa 2021 Aurora Studios ilmoitti ostavansa Helsinki-filmin tytäryhtiökseen, jolloin Sucksdorff ja Karukoski luopuvat omistuksestaan mutta Aleksi Bardy jatkaa Helsinki-filmin toimitusjohtajana ja Aurora Studiosin merkittävänä osakkaana ja johtoryhmän jäsenenä. Aurora Studiosin omistavat kustannusyhtiö [[Otava (kirjankustantamo)|Otava]], sijoittajat [[Ari Tolppanen]] ja [[Ari Lahti (toimitusjohtaja)|Ari Lahti]] sekä toimiva johto.<ref>{{Lehtiviite | Tekijä = Mäntylä, Eveliina | Otsikko = Helsinki-filmistä tulee Aurora Studiosin tytäryhtiö| Julkaisu = Helsingin Sanomat| Ajankohta = 1.7.2021| www = https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000008096203.html| www-teksti =Digilehti (maksullinen) | Viitattu = 1.7.2021 }}</ref>.


== Pitkät elokuvat ==
== Pitkät elokuvat ==

Versio 1. heinäkuuta 2021 kello 20.44

Helsinki-filmi
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 2002
Toimitusjohtaja Aleksi Bardy
Kotipaikka Helsinki, Suomi
Toimiala Elokuvien, videoiden ja televisio-ohjelmien tuotanto
Kotisivu www.helsinkifilmi.fi

Helsinki-filmi on suomalainen vuonna 2002 perustettu elokuvatuotantoyhtiö. Helsinki-filmi on yksi suurimmista suomalaisista tuotantoyhtiöistä.

Yhtiö on tuottanut yli 30 elokuvateatterilevityksen saanutta pitkää elokuvaa ja on ollut mukana lukuisissa kansainvälisissä yhteistuotannoissa.[1] Yhtiön toimitusjohtajana toimii Aleksi Bardy.[2]

Yhtiön omistivat aiemmin tuottajat Aleksi Bardy, Annika Sucksdorff ja Miia Haavisto sekä ohjaaja Dome Karukoski.[3] Heinäkuussa 2021 Aurora Studios ilmoitti ostavansa Helsinki-filmin tytäryhtiökseen, jolloin Sucksdorff ja Karukoski luopuvat omistuksestaan mutta Aleksi Bardy jatkaa Helsinki-filmin toimitusjohtajana ja Aurora Studiosin merkittävänä osakkaana ja johtoryhmän jäsenenä. Aurora Studiosin omistavat kustannusyhtiö Otava, sijoittajat Ari Tolppanen ja Ari Lahti sekä toimiva johto.[4].

Pitkät elokuvat

Lähteet

  1. Elonet.fi
  2. Helsinkifilmi.fi
  3. Helsinki-filmi.fi: Yritys ja yhteystiedot.
  4. Mäntylä, Eveliina: Helsinki-filmistä tulee Aurora Studiosin tytäryhtiö. Helsingin Sanomat, 1.7.2021. Digilehti (maksullinen). Viitattu 1.7.2021.

Aiheesta muualla