Helsinki-filmi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Helsinki-filmi
Yritysmuoto osakeyhtiö
Perustettu 2002
Toimitusjohtaja Aleksi Bardy
Kotipaikka Helsinki, Suomi
Toimiala Elokuvien, videoiden ja televisio-ohjelmien tuotanto
Kotisivu www.helsinkifilmi.fi

Helsinki-filmi on suomalainen vuonna 2002 perustettu elokuvatuotantoyhtiö. Helsinki-filmi on yksi suurimmista suomalaisista tuotantoyhtiöistä.

Yhtiö on tuottanut yli 30 elokuvateatterilevityksen saanutta pitkää elokuvaa ja on ollut mukana lukuisissa kansainvälisissä yhteistuotannoissa.[1] Yhtiön toimitusjohtajana toimii Aleksi Bardy.[2]

Yhtiön omistajia olivat aiemmin tuottajat Aleksi Bardy, Annika Sucksdorff ja ohjaaja Dome Karukoski.[3] Heinäkuussa 2021 Aurora Studios ilmoitti ostavansa Helsinki-filmin tytäryhtiökseen, jolloin Sucksdorff ja Karukoski luopuvat omistuksestaan mutta Aleksi Bardy jatkaa Helsinki-filmin toimitusjohtajana ja Aurora Studiosin merkittävänä osakkaana ja johtoryhmän jäsenenä. Aurora Studios Oy:n (ent. Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017 Oy) omistavat kustannusyhtiö Otava, sijoittajat Ari Tolppanen ja Ari Lahti sekä toimiva johto.[4].

Pitkät elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Elonet.fi
  2. Helsinkifilmi.fi
  3. Helsinki-filmi.fi: Yritys ja yhteystiedot (Arkistoitu – Internet Archive).
  4. Mäntylä, Eveliina: Helsinki-filmistä tulee Aurora Studiosin tytäryhtiö. Helsingin Sanomat, 1.7.2021. Digilehti (maksullinen). Viitattu 1.7.2021.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]