Ero sivun ”Sami Rinne (kuvataiteilija)” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
3 198 merkkiä poistettu ,  3 vuotta sitten
Kumottu muokkaus 17525505, jonka teki SamiOnni1971 (keskustelu) - ei kuulu tänne
(Kumottu muokkaus 17525505, jonka teki SamiOnni1971 (keskustelu) - ei kuulu tänne)
Merkkaukset: rv Kumoaminen
 
Rinne on toiminut niin taidegraafikkona, aktiivisena taiteilijana, graafisena suunnittelijana, mainonnan konsulttina ja matkailuyrittäjänä. Valmistui kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi pääaineena taidegrafiikan painomenetelmät niin kuparikaiverruksesta litografiaan kuin serigrafiaan ja muihin valokuvapohjaisiin tekniikoihin.
 
Nykyisin hän jakaa aikansa taiteen tekemisen ja taidevärien valmistuksen välillä. Hän aloitti maaliskuussa 2018 Tampereen Paperin ja Taidevärin uutena omistajana taiteilijan öljyvärien valmistuksen. Yritys sijaitsee Tampereella, Metso kirjaston välittömässä läheisyydessä. Yrityksen nettisivut ovat osoitteessa www.colorfield.fi
 
Töitä yksityisissä ja julkisissa kokoelmissa.
 
Näin Rinne kirjoittaa uusimman näyttelynsä yhteydessä:
 
SAMI RINNE - ACELDAMA
 
21.8– 9.9.2018
 
Avajaiset Vernissage Opening
ti 21.8.2018 kello 17-19
Tervetuloa Välkommen Welcome
 
---- ---- -----
 
Matthew XXVII:9 (Jorge Luis Borges)
 
The coin fell on my hollow hand.
I could not bear it, although it was light,
and I let it fall. It was all in vain.
The other said: "There are still twenty nine.”
 
Maailmassa on yhä enemmän mitäänsanomattomia sanoja eikä kuvataiteen ominaislaatu niitä lausumalla tai peräkkäin asettelemalla välttämättä muutu yhtään ymmärrettävämmäksi. Kuvataidetta tulee ymmärtää ensisijaisesti kuvan ja siihen liittyvän kokemuksen kautta, ei sanojen.
 
Edesmennyt kuvanveistäjä Eero Hiironen sai toisinaan osakseen sangen ymmärtämätöntä kritiikkiä. Helsingin Sanomissakin kehotettiin taiteilijaa painumaan Hollywoodiin moisen "pintakiillon" kanssa. Suomessa tunnutaan vieläkin ajattelevan, että merkittävän taiteen tulee olla 'raskasta' ja 'vakavaa'. Miksei merkittävä teos voi olla myös 'kevyt', 'ilmava' tai vaikka 'hilpeä'? Miten "raskaasti" pitäisi kuvata esimerkiksi laineiden leikkiä tai tuulen liikettä kesäisellä ilmalla? Hiironen kun inspiroitui aaltojen ja veden liikkeistä.
 
Itseäni on kiinnostanut eleiden ja ajatusten liike maalauksissa. Ele on jotain, jonka huomaamme, mutta mitä se tarkoittaa? Ajatusten liikkeet ennen kuin ne muodostavat koherentteja muotoja, värien henkinen vaikutus katsojaan, muodon liike kankaalla. Kaikki ovat suoraan kuvallisen ajattelun ja kokemuksen elementtejä.
 
Vuosien takaa muistan Agnes Martinin kirjan nimen, Hiljaisuus taloni lattialla (1990), ja sen miten se avasi ajattelussani uusia ulottuvuuksia. Ajatus siitä, että teos saattoi tuoda esille myös erittäin hienovaraisia, lähes huomaamattomia tapahtumia. Omat teokseni ovat pyrkimys tuoda kuvalliseen muotoon ”liikettä tyhjässä tilassa”. Sisäisiä tapahtumia esimerkiksi
veden heijastamana välkkeenä, tuulenvireenä tyhjällä kadulla, katoavana hetkenä, jolloin jotain tapahtuu, vaikkei sen merkitystä juuri sillä hetkellä ymmärtäisi tai edes havaitsisi.
 
Tiede tuntuu vahvistavan
omaa ajatteluani.
 
"Instead, Feigel draws on the well-established notion that empty space does contain a little bit of energy. This ‘vacuum energy’ is a consequence of the uncertainty principle — one of the cornerstones of quantum mechanics.
 
Because of the uncertainty principle, subatomic particles or photons can appear spontaneously in empty space — provided that they promptly vanish again. This constant production and destruction of 'virtual particles' in a vacuum imbues the vacuum with a small amount of energy."
 
https://www.nature.com/…/2004/040126/full/news040126-19.html
 
Tampereella 6.8.2018
Sami Rinne
 
https://www.hs.fi/menokone/tapahtuma/574224/
 
Koulutus

Navigointivalikko