Ero sivun ”Makaronilaatikko” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Pilkku lisätty
Arkke (keskustelu | muokkaukset)
Rivi 16: Rivi 16:


[[Luokka:Pasta]]
[[Luokka:Pasta]]
[[Luokka:Laatikkoruoat]]
[[Luokka:Seulonnan keskeiset artikkelit]]
[[Luokka:Seulonnan keskeiset artikkelit]]
[[Luokka:Suomalainen keittiö]]
[[Luokka:Suomalainen keittiö]]

Versio 9. lokakuuta 2017 kello 15.12

Juustokuorrutettu makaronilaatikko uunivuoassa.
Wikikirjasto
Wikikirjasto

Makaronilaatikko on makaronista valmistettu, uunissa kypsennettävä ruokalaji. Suomessa laatikon kanssa tarjotaan usein ketsuppia. Makaronilaatikkoon lisätään usein munamaitoa, joka hyytyy uunissa kiinteäksi. Yleisimmin se maustetaan suolalla, valkopippurilla ja paprikajauheella.

Makaronilaatikko on Suomen suosituimpia kotiruokia.[1] Se oli Suomessa 1950-luvulle asti enimmäkseen juhlaruoka. Alun perin makaronilaatikkoon ei lisätty lihaa, ja sitä käytettiin usein perunoiden sijasta aterioiden hiilihydraattipitoisena osana, mutta myöhemmin jauhelihalla täydennetystä liha-makaronilaatikosta on tullut ruokalajin tunnetuin versio Suomessa. Makaronilaatikkoon voidaan lisätä myös kalaa, kanaa, broilerin jauhelihaa tai suikaleita, soijarouhetta tai kasviksia, kuten kukka- tai parsakaalia.[2][3]

Suomessa kaupoista on saatavilla myös useita einesmakaronilaatikkoja, joita voi lämmittää mikroaaltouunissa tai paistinpannulla.

Lähteet

Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.