Ero sivun ”Kello” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
14 merkkiä poistettu ,  5 vuotta sitten
p
Käyttäjän 137.163.31.148 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän IA tekemään versioon.
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
p (Käyttäjän 137.163.31.148 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän IA tekemään versioon.)
Viime vuosikymmeninä on tullut käyttöön myös radiosignaalista oikean ajan vastaanottavia kelloja. Atomikellosta voidaan lähettää [[pitkäaalto]]lähetyksenä hyvin tarkka aika ja päiväys, joka auttaa kvartsikelloa pysymään vielä tarkemmin ajassa. Tällöin myös [[kesäaika|kesä- ja talviajan]] muutos asettuu kelloon automaattisesti. [[Eurooppa|Euroopassa]] yleinen standardi on [[Saksa]]n [[Mainflingen]]istä lähetettävä [[DCF77]]-signaali. Asema aloitti ajan lähetyksen vuonna [[1973]]. Myös [[satelliittipaikannus]] toimii ajan määrittäjänä, sillä paikantamiseen tarvitaan satelliiteissa tarkka aika, jota ne lähettävät myös paikannuslaitteisiin.<ref>Mikko Puttonen, [http://www.tiede.fi/artikkeli/1416/aurinko_ryoppyaa Aurinko ryöppyää]. Tiede.fi 15.8.2011</ref>
 
== Katso msbbjsuijsiijssyösmyös ==
* [[Kelloseppä]]
* [[Kronometri]]

Navigointivalikko