Ero sivun ”Nissan Tiida” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p wl
Dexbot (keskustelu | muokkaukset)
p Bot: Parsoid bug phab:T107675
Rivi 42: Rivi 42:
== Lähteet ==
== Lähteet ==


<nowiki> </nowiki>{{Viitteet|viitteet = }}
{{Viitteet|viitteet = }}


[[Luokka: Nissan|Tiida Nissan]]
[[Luokka: Nissan|Tiida Nissan]]

Versio 19. syyskuuta 2015 kello 21.12

Nissan Tiida
[[Tiedosto:|250px|]]
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Etelä-Afrikka
 Japani
 Kiina
 Malesia
 Meksiko
Valmistaja Nissan
Valmistusvuodet 2004–2011
Muut nimet Dodge Trazo
Nissan Versa
Korimalli 4-ovinen sedan
5-ovinen hatchback
Luokka C-segmentti
Edeltäjä Nissan Almera
Seuraaja Nissan Pulsar
Teknisesti samankaltaisia Nissan Micra K12
Henkilöluku 5
Iskutilavuus 1,5–1,8 l
Teho 105–126 hv
Polttoaine bensiini
diesel
Vetotapa etuveto
Vaihteisto 5-vaihteinen manuaali
6-vaihteinen manuaali
4-vaihteinen automaatti

Nissan Tiida on Nissanin vuosina 2004–2011 alun perin vain Aasian markkinoille valmistama alemman keskiluokan henkilöauto, joka perustuu teknisesti suurilta osin Nissan Micraan. Se tuli Euroopassa Nissan Almeran korvaajaksi vuonna 2007. Tuonti Eurooppaan päättyi vähäisen myynnin vuoksi keväällä 2011, jolloin muille markkinoille esiteltiin toisen sukupolven Tiida. Euroopassa Tiidan seuraajaksi esiteltiin Nissan Pulsar vasta syksyllä 2014. Joillain markkina-alueilla, kuten Venäjällä, Pulsar jatkoi Tiida-nimen kantamista.

Tiidan muotoilu on peräisin Nissan C-Note -konseptiautosta, joka esiteltiin vuotta ennen tuotantomallin markkinoilletuloa Tokion autonäyttelyssä.[1] Kanadan ja Yhdysvaltojen markkinoilla Tiida tunnettiin nimellä Nissan Versa ja Etelä-Amerikassa Dodge Trazo.

Tiida oli saatavana viisiovisena hatchbackina ja neliovisena sedanina. Moottorivaihtoehdot olivat 1,6- (110 hv) ja 1,8-litraiset (126 hv) bensiinimoottorit sekä 1,5-litrainen (105 hv) diesel. Pienempi bensiinimoottori on viisivaihteinen ja siihen sai lisävarusteena myös neliportaisen automaatin. 1,8-litrainen ja diesel on kumpikin varustettu kuusivaihteisella manuaalilla.

Varustetasot Suomessa olivat Visia, Acenta ja Tekna.

Nissan Tiida Sedan

Perusmalli Visiaan kuului neljä turvatyynyä, ABS-jarrut hätäjarruassistentilla, aktiiviset pääntuet, 15″ teräsvanteet pölykapselein, manuaali-ilmastointi, radio/CD-soitin neljällä kaiuttimella, lämmitettävät etuistuimet, säilytystaskut etuistuinten selkänojissa, sähköikkunat edessä ja takana sekä Bluetooth-järjestelmä.

Acentassa oli lisäksi turvaverhot (yht. 6 turvatyynyä), ESP, ajotietokone, ulkolämpömittari, kuusi kaiutinta, tuulilasinpyyhkijöiden sadetunnistin, vakionopeudensäädin, automaatti-ilmastointi, kyynärnoja edessä ja takana, nahkaverhoiltu ohjauspyörä ja alumiiniset kynnyslistat.

Paras varustelu oli Teknassa, johon sisältyi 15″ kevytmetallivanteet, CD-vaihtaja, sumuvalot, osittain nahkaverhoillut istuimet ja sähköpeilit.[2]

Lähteet

  1. Nissan Tiida: Kansanauto Meksikosta Ilta-Sanomat. 11.5.2007. Viitattu 7.7.2015.
  2. Tiida-esite 4/2007. Nissan Motor Company Ltd.