Nissan Tiida

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Nissan Tiida
Valmistustiedot
Valmistusmaa Japani, Meksiko, Malesia, Kiina
Valmistaja Nissan
Valmistusvuodet 2004-
Korimalli 4-ovinen sedan
5-ovinen hatchback
Edeltäjä Nissan Almera
Koko ja tekniset tiedot
Pituus Hatchback: 4295 mm
Sedan: 4470 mm
Leveys 1695 mm
Korkeus 1535 mm
Polttoaine Diesel ja bensiini
Vetotapa etuveto
Henkilöluku 5

Nissan Tiida on Nissanin vuodesta 2004 alun perin vain Aasian markkinoille valmistama alemman keskiluokan henkilöauto. Se tuli Euroopassa Nissan Almeran seuraajaksi vuonna 2007. Tiida perustuu Renault/Nissan B-alustaan.

Tiidan muotoilu on peräisin Nissan C-Note -esittelyautosta joka tehtiin vuotta ennen Tiidan markkinoille tuloa. Kanadan ja Yhdysvaltojen markkinoilla Tiida tunnetaan nimellä Versa ja sitä valmistetaan Aguascalientesin tehtaalla Meksikossa, jossa myös Suomeen tulevat autot valmistetaan. Etelä-Amerikan markkinoilla Tiidaa myydään Dodge Trazo-nimellä.

Tiida oli saatavilla 5-ovisena hatchbackina ja 4-ovisena sedanina. Moottorivaihtoehdot olivat 1.6- ja 1.8-litraiset bensiinimoottorit ja 1.5-litraínen diesel. Varustetasot Suomessa olivat Visia, Acenta ja Tekna. Visia-perusvarustukseen kuuluu mm. ajonvakautusjärjestelmä, neljä turvatyynyä, aktiiviset pääntuet, manuaalinen ilmastointi ja Bluetooth-yhteensopiva audiojärjestelmä. Acenta-varustetasossa on lisänä muun muassa turvaverhot. Malliston huipulla olevaan Teknaan kuuluu mm. istuinten osittainen- tai täysnahkaverhoilu, vakionopeudensäädin, automaatti-ilmastointi ja alumiinivanteet.

Vuonna 2008 esiteltiin facelift-malli. Uudistukset olivat pieniä, huomattavimpana uusi maski ja etupuskuri.

Nissan Tiidan facelift-malli
Nissan Tiida sedan
Tämä autoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.