Ero sivun ”Kehitysvammaliitto” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
12 merkkiä poistettu ,  7 vuotta sitten
p
Alphama Module using AWB
(Pääasiassa vanhentuneen tiedon poistamista (mm. kehitysyhteistyö kohdassa Kansainvälinen toiminta).)
p (Alphama Module using AWB)
== Perustehtävät ==
 
Kehitysvammaliiton perustehtäviä ovat tutkimus, kehittämistoiminta, henkilöstön koulutus, materiaalin tuotanto, [[selkokieli|selkokielisen]]sen tiedonvälityksen ja kulttuurin edistäminen, [[esteettömyys|esteettömän]] ja osallistavan kommunikoinnin ja tietotekniikan käytön edistäminen sekä tiedotus- ja vaikuttamistoiminta.
 
Kehitysvammaliitto toimii yhteistyössä vammaisten henkilöiden ja heidän läheistensä, alan työntekijöiden, palveluntuottajien, järjestöjen, yritysten ja viranomaisten kanssa.
* Saavutettavuuden edistäminen – esimerkiksi selkokielisten materiaalien ja tiedottamisen keinoin.
* Kohderyhmän osallisuuden, [[itsemääräämisoikeus|itsemääräämisoikeuden]] ja vaikutusmahdollisuuksien edistäminen – esimerkiksi asenteisiin vaikuttaminen tiedotustoiminnan kautta.
* Kohderyhmän [[elinikäinen_oppiminenelinikäinen oppiminen|elinikäisen oppimisen]] edistäminen – esimerkiksi tuottamalla kohderyhmälle perus- ja toisen asteen koulutukseen oppimateriaaleja.
Kehitysvammaliitto ylläpitää useita kehitysvammaisuuteen kytkeytyviä verkkosivustoja. Vuonna 1952 perustetun Kehitysvammaliiton toiminnan merkittävin rahoittaja on [[raha-automaattiyhdistys|Raha-automaattiyhdistys (RAY)]].
 
Kehitysvammaliitto on mukana mm. useissa eurooppalaisissa yhteistyöverkostoissa ja projekteissa. Kansainväliseen toimintaan on lukeutunut myös useita hankkeita Pietarissa sekä ulkoministeriön että Euroopan komission tuella.
 
== Yhteystiedot ==
 
Kehitysvammaliiton toimisto sijaitsee Helsingissä [[Malmi_Malmi (Helsinki)|Malmilla]].
 
== Jäsenet ==
49

muokkausta

Navigointivalikko