Ero sivun ”Keskustelu:Luettelo Suomen taajamista 2011” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
 
:::::Niin siis käsite taajama on epäilemättä eri kuin esimerkiksi kaupunginosa tai rekisterikylä. Kysymys on vain siitä mihin täällä linkitetään. Luodaanko täällä omia artikkeleita taajamista.--[[Käyttäjä:IA|IA]] ([[Keskustelu käyttäjästä:IA|keskustelu]]) 25. maaliskuuta 2013 kello 21.44 (EET)
 
::::::Jep, tällaiset on monimutkaisia asioita. Heitänpä esimerkiksi vaikkapa tällaisen: [[Forssa]] (n. 18 000 asukasta) jakautuu kolmeen suuralueeseen. Yksi näistä on viralliselta nimeltään ''Keskustaajama'' (n. 16 000 asukasta, [http://hameenliitto.fi/sites/default/files/forssa_0.jpg kartalla] koostuu noista numerolla 1 alkavista osa-alueista). Tämä suuralue ei kuitenkaan ole ollenkaan sama asia kuin ''Forssan keskustaajama'' -niminen taajama (n. 22 000 asukasta), johon sisältyy myös naapurinkuntien [[Jokioinen|Jokioisten]] ja [[Tammela]]n keskustat, mutta toisaalta siihen ei sisälly joitain alueita suuralue-Keskustaajamasta. Itse kuitenkin näkisin, että sekä Forssan suuralueet että Forssan keskustaajama ylittävät merkittävyyskynnyksen, joten ongelmaksi muodostuu myös nimeäminen. Jos oletetaan että taajama-artikkeli olisi nimellä [[Forssan keskustaajama]], niin mikä olisi suuralueen nimi? [[Keskustaajama (Forssa)]]?
::::::Ja samanlaisia ongelmia tulee muidenkin kuntien kanssa. Se on vielä suht selvä asia, että entinen kunta on eri asia kuin nykyinen taajama, mutta entäpä kylät? Itselle on ainakin jäänyt vähän hämärän peittoon koko tämä Suomen "kyläjärjestelmä". Määritelläänkö Suomessa missään virallisesti mikä on kylä ja mikä ei, ja onko kylien tarkkoja väkilukuja löydettävissä? Tai pinta-aloja? [[Käyttäjä:-DragonMaster-|-DragonMaster-]] ([[Keskustelu käyttäjästä:-DragonMaster-|keskustelu]]) 26. maaliskuuta 2013 kello 08.28 (EET)
8 445

muokkausta

Navigointivalikko