Ero sivun ”Aatamin puvussa... ja vähän Eevankin (vuoden 1940 elokuva)” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
kh; otsikko
(muokataan kuvausta kauemmaksi lähteestä)
(kh; otsikko)
Nimensä mukaisesti elokuvan juoni kulkee alastomuuden varassa.<ref name=tvm>AL: Päivän elokuvia, Tv-maailma, 25–26/2012 sivu 45</ref> Sirkka Sipilän voimistelu alastomana herätti aikoinaan paheksuntaa mutta myös innostusta<ref name=paju>Arto Pajukallio, Elokuvat, Helsingin Sanomat 2.7.2012, sivu B 11</ref>.
 
Elokuva oli [[Ossi Elstelä]]n tekiensimmäinen elokuvassaohjaustyö. debyyttinsäPäärooleissa ohjaajananäyttelevät. Vuoden 1940 version päärooleissa nähdään [[Tauno Palo]], [[Sirkka Sipilä]], [[Leo Lähteenmäki]] ja [[Jalmari Rinne]].
 
==Juoni==
Maalais[[komedia]]ssa kaverukset proviisori Himanen sekä luutnantti Paavo Kehkonen viettävät kesälomaa eräällä saarella. Kun he ovat veneilemässä, he huomaavat miehen heiluttavan erään saaren rannassa. Mies on viimeistä lomapäiväänsä viettävä asemapäällikkö, jolla on kiire päästä kaupunkiin aamuun mennessä. Himanen ja Kehkonen lupaavat viedä asemapäällikön kaupunkiin, mutta veneen moottorin hajoaa ja paikalliset asukkaat luulevat jokaista heistä vuorollaan vankikarkuriksi. Kaiken lisäksi miehet menettävät vaatteensa ja joutuvat juoksentelemaan lähes tai kokonaan alastomana pitkin metsiä. Himanen eksyy maalaistalon pihakoivuun, mutta nimismies tytär Allia auttaa hänet pois, kun hän esiintyy naisena hämärässä. Himanen rakastuu Alliin talossa viettämänsä yön aikana, vaikka tyttö luulee häntä edelleen naiseksi.<ref>http://elokuvauutiset.fi/site/dvd-arvostelut/kotimaiset/2774-aatamin-puvussa-ja-vaehaen-eevankin-1940</ref>
 
64 830

muokkausta

Navigointivalikko