Tämä on lupaava artikkeli.

Puumanainen

Wikipediasta
Tämä on arkistoitu versio sivusta sellaisena, kuin se oli 23. lokakuuta 2011 kello 19.45 käyttäjän Tanár (keskustelu | muokkaukset) muokkauksen jälkeen. Sivu saattaa erota merkittävästi tuoreimmasta versiosta.
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Puumanainen
Cougar Town
Sarjan logo ensimmäisellä tuotantokaudella. Toisella tuotantokaudella logoon lisättiin jaksoittain vaihtuva teksti, jossa viitataan sarjan huonoon nimeen.
Sarjan logo ensimmäisellä tuotantokaudella. Toisella tuotantokaudella logoon lisättiin jaksoittain vaihtuva teksti, jossa viitataan sarjan huonoon nimeen.
Tyyli Tilannekomedia
Kestoaika 22 min
Luoja(t) Bill Lawrence
Kevin Biegel
Pääosissa Courteney Cox
Christa Miller
Busy Philipps
Brian Van Holt
Dan Byrd
Ian Gomez
Josh Hopkins
Alkuperämaa  Yhdysvallat
Alkuperäiskieli englanti
Verkko Yhdysvallat ABC
Suomi MTV3
Suomi Sub
Esitetty 23. syyskuuta 2009 –
jatkuu edelleen
Tuotantokausia 2
Jaksoja 46
(Luettelo jaksoista)
Tuotanto
Vastaava(t) tuottaja(t) Bill Lawrence
Courteney Cox
David Arquette
Tuotantoyhtiö(t) Doozer
Coquette Productions
ABC Studios
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Puumanainen (engl. Cougar Town) on yhdysvaltalainen tilannekomediasarja, jota esitetään ABC-kanavalla. Sarjan ensimmäinen jakso esitetiin 23. syyskuuta 2009. Sarjan ovat luoneet Bill Lawrence ja Kevin Biegel.

Sarjan päähenkilö on kuvitteellisessa Gulf Havenin kaupungissa Floridassa asuva 40–vuotias Jules Cobb, joka poikansa, ex-miehensä, ystäviensä ja naapuriensa kanssa muodostaa tiiviin yhteisön – The Cul-De-Sac Crew'n.

Julesin roolissa nähdään Frendit-sarjasta tunnetuksi tullut Courteney Cox, joka on myös sarjassa vastaavana tuottajana.[1] Muita keskeisiä rooleja näyttelevät Brian Van Holt, Dan Byrd, Josh Hopkins, Christa Miller, Ian Gomez ja Busy Philipps.

Ohjelma on saanut esitysaikanaan kritiikkiä nimestään, joka ei ole ensimmäisen tuotantokauden alun jälkeen vastannut laisinkaan sarjan sisältöä. Ohjelman nimeä onkin useampaan otteeseen harkittu vaihdettavaksi.[2]

Henkilöt

Tiedosto:Jules Cobb (Courteney Cox).jpg
Sarjan päähenkilö on Courteney Coxin esittämä Jules Cobb.

Päähenkilöt

Jules on 42-vuotias kiinteistönvälittäjä. Julesilla on yliopistossa opiskeleva Travis-poika yhdessä entisen aviomiehensä Bobby Cobbin kanssa. Jules vietti nuoruutensa kotona pienen vauvan kanssa, ja on myöhemmin haikaillut menetetyn nuoruuden perään. Travisin muuttaminen pois kotoa oli Julesille kova pala, mutta tukea hän on saanut nykyiseltä miesystävältään ja naapuriltaan Grayson Ellisiltä.

Bobby on Julesin ex-mies ja Travisin isä. Hän vietti suurimman osan avioliitostaan kiertelemällä bändinsä kanssa. Avioerosta huolimatta Bobby ja Jules ovat säilyneet ystävinä ja toimivat molemmat vanhempina yhteiselle pojalleen. Bobby on taitava golfaaja, ja hän opettaakin sitä työkseen. Bobby asuu veneessä – joka tosin ei ole laisinkaan vedessä vaan maan päällä parkkipaikalla.

Travis on Julesin ja Bobbyn 19-vuotias poika. Hän opiskelee ja asuu yliopistossa 20 minuutin päästä kotoa. Travis rakastaa molempia vanhempiaan, vaikka he aiheuttavatkin hänelle välillä noloja tilanteita. Travis seurusteli jonkin aikaa itseään vanhemman opiskelijan, Kirstenin, kanssa, mutta pari erosi Kirstenin muutettua Chicagoon.

Ellie on Julesin naapuri ja paras ystävä. Hän on naimisissa Andy Torresin kanssa, ja parilla on yhteinen poika, Stan. Ellie esittää usein kovaa ja viileää, mutta on tarpeen tullen valmis puolustamaan viimeiseen asti läheisiään.

Andy on Ellien aviomies ja myös Julesin naapuri. Andy on omistautunut vaimolleen ja heidän pojalleen, Stanille. Julesin ex-mies Bobby on Andyn paras ystävä, ja Andy jopa ihailee Bobbya. Andy on juuriltaan kuubalainen, mutta ei siitäkään huolimatta osaa puhua espanjaa, mikä on aiheuttanut kitkaa hänen ja veljensä välille.

Laurie on Julesin nuori assistentti. Laurie on Ellien tavoin myös Julesin hyvin läheinen ystävä, mutta siitäkään huolimatta Laurie ja Ellie eivät tule toimeen keskenään. Laurie oli jonkin aikaa vakavassa suhteessa Smith Frankin kanssa, mutta on jälleen eronsa jälkeen palannut viettämään villiä sinkkuelämää.

Grayson on Julesin naapuri ja nykyinen miesystävä. Hän omistaa baarin, jossa hänen ystävänsä viettävät paljon aikaa. Grayson on Julesin tapaan vastikään eronnut puolisostaan; Grayson olisi halunnut saada lapsia, mutta hänen vaimonsa ei. Eron jälkeen Grayson vietti vapaata elämään nuorten naisten seurassa, mutta on nyt vakiintumassa parisuhteeseen Julesin rinnalle.

Sivuhenkilöt

  • Barbara "Barb" Coman (es. Carolyn Hennesy) on 49-vuotias nainen, joka on sarjan ainoa "puumanainen" eli nuorempia miehiä jahtaava nainen. Barb työskentelee Julesin tavoin kiinteistönvälittäjänä.
  • Tom (es. Robert Clendenin) on Julesin naapurissa asuva leskimies. Tom on ihastunut Julesiin ja tahtoisi olla osa "The Cul-De-Sac Crew'tä", mutta tulee toistuvasti torjutuksi.
  • Kevin (es. LaMarcus Tinker) on Travisin kämppäkaveri ja ystävä.
  • Chick (es. Ken Jenkins) on Julesin isä. Chickin vaimo ja Julesin äiti, Bee, on kuollut jo useita vuosia sitten.
  • Smith Frank (es. Ryan Devlin) on Laurien entinen poikaystävä. Hän on ammatiltaan asianajaja. Smith ja Laurie erosivat, kun Smith tajusi ettei rakasta Laurieta.
  • Kylie (es. Spencer Locke) on Travisin entinen tyttöystävä. Kylie ja Travis erosivat melko pian sen jälkeen, kun Travis aloitti opiskelun yliopistossa, eikä Kylieta ole sen jälkeen enää nähty sarjassa.
  • Kirsten (es. Collette Wolfe) on Travisin entinen tyttöystävä. Kirsten asuu nykyisin Chicagossa, eikä enää esiinny sarjassa.

Tuotanto

Sarja sai alkunsa, kun näyttelijä Courteney Cox pyysi Bill Lawrencea luomaan hänelle uuden komediasarjan. Lawrence halusi kuitenkin ensin testata yhteistyötä Coxin kanssa, minkä seurauksena Cox teki vierailun Lawrencen luomaan ja tuottamaan komediasarja Tuho-osastoon.[1] Hyvin onnistuneen vierailun seurauksena Bill Lawrence ja Kevin Biegel loivat yhdessä sarjan, jonka tarkoituksena oli kertoa nelikymppisen, vastikään eronneen naisen palaamisesta deittimarkkinoille. Inspiraatiota sarjaan Lawrence on kertonut saaneensa vaimoltaan Christa Milleriltä, joka myös näyttelee sarjassa.[3] Vaihtoehtoinen nimi sarjalle oli muun muassa 40 and Single, mutta tuottajat päätyivät lopulta nimeen Cougar Town, koska sen katsottiin herättävän eniten keskustelua.[4] ABC tilasi sarjaan pilottijakson tammikuussa 2009, ja myöhemmin keväällä sarja valittiin kanavan syysohjelmistoon.[5]

Sarjan esityskanava ilmoitti 8. lokakuuta 2009 tilanneensa sarjalle täyden esityskauden eli 22 jaksoa.[6] Myöhemmin ABC tilasi vielä kaksi lisäjaksoa, joten ensimmäinen tuotantokausi kattaa yhteensä 24 jaksoa.[7] Tammikuussa 2010 ABC ilmoitti sarjan jatkavan toiselle tuotantokaudelle,[8] joka käynnistyi 22. syyskuuta 2010.[9] Puumanainen jäi ylimääräiselle esitystauolle helmikuussa 2011,[10] kun sarjan ohjelmapaikalla aloitti uusi komediasarja, Mr. Sunshine, jonka pääosaa näyttelee niinikään Frendit-sarjan päänäyttelijä, Matthew Perry.[11] Puumanainen palasi kanavan ohjelmistoon huhtikuussa,[12] ja toisen tuotantokauden viimeinen jakso esitettiin toukokuun 2011 lopulla.

ABC ilmoitti tammikuussa 2011, että sarja jatkuu kolmannelle tuotantokaudelle.[13] Saman vuoden toukokuussa julkistettuun kanavan syysohjelmistoon sarjaa ei kuitenkaan oltu sijoitettu. Tuolloin ohjelman kerrottiin palaavan tauolta marraskuussa 2011, kun Dancing with the Stars -ohjelman tuotantokausi on saatu päätökseen ja että ohjelman esityspaikaksi vaihtuisi tiistai-illat.[14] Toistaiseksi tarkkaa jatkumispäivää ei ole kuitenkaan vahvistettu, ja sarjan on epäilty palaavan ruutuun vasta tammikuussa 2012.[15] Kolmas kausi tulee koostumaan 22 jaksosta.[16]

Ohjelmaidea ja nimi

Toisen kauden jaksossa "You Don't Know How It Feels" logossa luki "Titles Are Hard" – "nimet ovat vaikeita".

Ohjelman alkuperäinen idea oli kertoa juuri eronneesta 40-vuotiaasta yksinhuoltajaäidistä, joka alkaa deittailla nuorten miesten kanssa. Tästä luovuttiin kuitenkin jo ensimmäisen tuotantokauden aikana, kun sarja alkoi perustua suunniteltua enemmän päänäyttelijöiden väliseen kemiaan.[17] Vastaava tuottaja Bill Lawrence kertoi haastattelussa huomanneensa, että oli huomattavasti helpompaa käsikirjoittaa tarinaa koko porukalle yhdessä kuin että nämä olisivat erikseen. Lawrence epäili myös, että katsojia ei kiinnostaisi pidemmän päälle, pysyisikö Jules (Courteney Cox) yhdessä poikaystävänsä kanssa vai ei.[18]

Lawrence kertoi jo alkuvuodesta 2010 halukkuudestaan vaihtaa sarjan nimi.[19] Toukokuussa Lawrence kertoi perusteluiksi aikomukselleen sen, että sarjan sisältö on muuttunut kauden aikana valtavasti alkuperäisideastaan. Perusteluna oli myös se, että moni jättää sarjan katsomatta nimen vuoksi. Nimen cougar viittaa vanhempaan naiseen, joka seurustelee nuorempien miesten kanssa. Tämä ilmaisu on herättänyt inhoa ihmisissä.[20] Heinäkuun 2010 lopulla sarjan Bill Lawrence kuitenkin vahvisti, ettei sarjan nimeä muuteta.[21] Lawrencin mukaan ainoa hyvä vaihtoehto olisi ollut The Courteney Cox Show, josta Courteney Cox ei kuitenkaan itse pitänyt.[22]

Toukokuussa 2011 Lawrence ilmoitti jälleen Twitter-tilinsä kautta, että nimen vaihtaminen on jälleen harkinnassa.[23] Lawrence kertoi, että vaihtoehtoina nimelle oli ollut aiemmin esimerkiksi Grown Ups ja Sunshine State, mutta ABC ei suostunut kyseisiin vaihtoehtoihin.[24] Sarjan päänäyttelijä Courteney Cox kertoi heinäkuussa 2011, että yksi vahvoista ehdokkaista uudeksi nimeksi on Friends with Beverages.[25] Lawrence kertoi lokakuussa 2011, että nimen vaihtaminen ei ole vieläkään varmaa ja että hän suunnittelee järjestävänsä asiasta fanien keskuudessa äänestyksen, jossa Cougar Town on yksi vaihtoehdoista.[26]

Sarjan logossa luki ensimmäisen kauden ajan Welcome to Cougar Town eli Tervetuloa Puumakaupunkiin; toisella kaudella tekstiksi vaihdettiin avausjaksoon teksti (Still) Cougar Town (suomeksi (Yhä) Cougar Town), jolla viitattiin aiemmin harkittuun nimen vaihtamiseen.[27] Viittaukset sarjan "huonoon" nimeen jatkuivat koko kauden, ja logossa on lukenut muun muassa Badly Titled Cougar Town (suomeksi Huonosti nimetty Cougar Town) ja 100% Cougar Free Cougar Town (100% puumavapaa Cougar Town). Viittaukset sarjan nimeen tulevat jatkossakin jatkumaan, vaikka sarjan nimi vaihdettaisiinkin.[16]

Crossoverit

Puumanainen on mainittu lukuisia kertoja NBC-kanavan tilannekomediasarjassa Community. Sarjan toisen tuotantokauden jakso My Dinner with Andre sisälsi pitkän kohtauksen, jossa Puumanaista ihannoiva Abed (Danny Pudi) kertoi vierailustaan Puumanaisen kuvauksissa.[28] Danny Pudi esiintyi myös oikeasti Puumanaisen toisen tuotantokauden päätösjaksossa Something Good Coming erään kohtauksen taustalla.[28] Vastavuoroisesti myös Puumanaisen näyttelijät Dan Byrd ja Busy Philipps näkyivät Communityn kauden päätösjaksossa kohtauksen taustalla.[28] Puumanainen-sarja mainittiin myös Communityn kolmannen kauden avausjaksossa, jossa väitettiin sarjan perustuvan brittiläiseen ohjelmaan Cougarton Abbey.[29]

Toisen tuotantokauden päätösjaksossa nähtiin vierailevana näyttelijänä Sam Lloyd, joka näytteli Ted Bucklandia – samaa hahmoa, jota hän esitti komediasarjassa Tuho-osasto, joka oli niinikään Bill Lawrencen luoma ja tuottama.[30]

Lokakuussa 2011 Lawrence kertoi, että kaikki sarjan näyttelijät tulisivat tekemään lähiaikoina sekä ABC:n että muiden kanavien ohjelmissa pieniä vierailurooleja, ja että tällä tavoin tauolla oleva sarja pysyisi katsojien mielessä. Lawrence vahvisti, että näyttelijät vierailisivat esimerkiksi sarjoissa Greyn anatomia, Rakkauden anatomia ja Ensisilmäyksellä.[26]

Andy's Dreams

Puumanaisen jäätyä esitystauolle helmikuussa 2011 sarjan internetsivuilla alettiin esittää Andy's Dreams -nimistä verkkosarjaa. Diet Dr. Pepper -juoman sponsoroimassa kuusiosaisessa sarjassa nähtiin Andy Torresin (es. Ian Gomez) unia, joissa sarjan hahmot seikkailivat.[31]

Frendit-näyttelijöiden esiintyminen sarjassa

Puumanaisen päänäyttelijä Courteney Cox tuli tunnetuksi 1990-luvulla alkaneesta komediasarjasta Frendit, ja myös muita Frendien näyttelijöitä on esiintynyt sarjassa; Lisa Kudrow vieraili sarjan ensimmäisen kauden jaksossa Rhino Skin ihotautilääkäri Amy Evansin roolissa.[32] Jennifer Aniston vieraili sarjan toisen kauden avausjaksossa All Mixed Up esittäen Julesin terapeuttia, Glenniä.[33] Cox on kertonut pyytäneensä myös näyttelijä Matthew Perryä näyttelemään sarjassa hänen miesystäväänsä, mutta Perry oli kieltäytynyt kutsusta.[34]

Vastaanotto

Katsojaluvut

Sarja aloitti katsojaluvuissa vahvasti, kun syyskuussa 2009 esitettyä sarjan pilottijaksoa seurasi yhteensä 11,4 miljoonaa katsojaa.[35] Katsojaluvut tippuivat kuitenkin tasaisesti kauden edetessä tasaisesti, ja kauden päätösjaksolla katsojia oli enää 6,16 miljoonaa[36] eli vain noin puolet kauden alkuun verrattuna.

ABC mainosti vahvasti sarjan toisen kauden avausjaksoa Jennifer Anistonin vierailuroolin vuoksi,[22] ja jakso onnistuikin keräämään yli 8 miljoonaa katsojaa.[37] Alkukauden ajan katsojaluvut pysyivät tasaisesti 6–8 miljoonassa,[38][39] mutta kauden puolivälin jälkeen luvut lähtivät laskuun. Kauden viimeistä jaksoa katsoi vain hieman yli 5 miljoonaa katsojaa,[40] mikä oli kauden heikoin lukema.

Kriitikoiden arvostelut

Sarja sai alkaessaan vaihtelevia arvosteluja kriitikoilta. Eräs kriitikko haukkui puuma-sanan käytön kliseiseksi ja epäuskottavaksi sekä totesi, että sarja ei ole hauska.[41] Sarjan arvioitiin myös heittävän hukkaan Courteney Coxin taitoja.[42] Toisaalta sarjaa sanottiin myös "paremmaksi mitä nimi ehdottaisi"[43] ja että se ei ole "täysin epähauska tai charmiton".[44] USA Today -lehti kehui sarjan näyttelijöitä ja käsikirjoitusta.[45]

Toinen kausi sai kriitikoilta positiivisempaa palautetta. Sarjan kehuttiin parantuneen huomattavasti edellisen kauden puolivälissä, kun näyttelijöiden kemiaa alettiin käyttää hyväksi.[46]

Suomen mediassa Puumanainen-sarjaa on luonnehdittu muun muassa "semikivaksi",[47] "reipasotteiseksi" ja "suurella sydämellä tehdyksi".[48]

Courteney Cox on saanut roolistaan positiivista palautetta,[45] ja hän saikin vuonna 2010 parhaan komediasarjan naispääosan Golden Globe -ehdokkuuden.[49] Mediassa on arvioitu, että Cox olisi ansainnut roolistaan myös Emmy-ehdokkuuden.[50] Sarja ei ole onnistunut saamaan laisinkaan Emmy-ehdokkuuksia historiansa aikana.

Jaksot

Juoni

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ensimmäinen tuotantokausi

Sarjan hahmot rannalla ensimmäisen kauden päätösjaksossa.

Sarjan alussa esitellään Jules Cobb, juuri eronnut 40-vuotias nainen, jolla on 17-vuotias poika. Julesia haluaisi saada takaisin nuoruuden, jota hän ei koskaan ehtinyt viettää. Räväkän assistenttinsa Laurien avustuksella Jules aloittaa jälleen deittailun. Julesin poikaa Travisia nolottaa äitinsä puuhailut, ja myös Julesin paras ystävä Ellie yrittää vihjata Julesille, että hän vain nolaa itsensä bailaamalla parikymppisten mukana. Jules joutuu itsekin myöntämään, ettei nelikymppisenä enää jaksa juhlia nuoren tavoin. Jules aloittaa suhteen Josh-nimisen, itseään nuoremman miehen kanssa. Kun Josh kertoo Julesille olevansa rakastunut tähän, Jules joutuu perääntymään, koska ei ole vielä valmis niin vakavaan suhteeseen.

Eron jälkeen Jules päättää unohtaa nuoremmat miehet ja aloittaa suhteen Jeffin, tällä kertaa Julesin ikäisen miehen, kanssa. Jules ei kuitenkaan edelleenkään ole valmis vielä vakavaan suhteeseen, vaan tahtoo vielä nauttia vapaasta elämästä avioeron jälkeen. Jeff ja Jules eroavat. Lohtua Jules hakee yllättäen ex-mieheltään Bobbylta, joka toivoisi hänen ja Julesin voivan yrittää vielä kerran alusta. Jules kertoo, ettei se ole mahdollista – heidän kahden onnellinen loppu on pysyä ystävinä ja vanhempina Travisille. Samanaikaisesti poikaystäväänsä Smithiä kaipaava Laurie ajautuu sänkyyn Graysonin kanssa, vaikka on tietoinen, että Jules pitää Graysonia potentiaalisena tulevana seurustelukumppanina.

Travis on valittu kahteen yliopistoon, joiden välillä hänen on valittava. Jules toivoisi Travisin jäävän lähelle kotia, ja siihen vaihtoehtoon Travis lopulta päätyykin. Travisin aikuistuminen on kuitenkin Julesille kova pala. Julesin naapuri Grayson tarjoaa yllättäen Julesille tukea, ja pari ajautuu sänkyyn. Jules ja Grayson sopivat olevansa "ystäviä etujen kera": satunnaista seksiä ilman sitoumuksia. Jules huomaa kuitenkin haluavansa enemmän, ja kaksikko aloittaa lopulta virallisen seurustelun. Aluksi suhteesta saa tietää vain Ellie, mutta pian salaisuus tulee myös muiden tietoon – paitsi Bobbyn, joka edelleen rakastaa Julesia. Jules ja Grayson pohtivat, miten kertoa Bobbylle satuttamatta häntä, mutta mikään keino ei tunnu sopivalta. Lopulta he päättävät viedä koko porukan rannalle viettämään iltaa, ja siellä Jules suutelee Graysonia Bobbyn silmien edessä. Bobby järkyttyy, mutta antaa lopulta suhteelle siunauksensa.

Toinen tuotantokausi

The Cul-De-Sac Crew viettämässä kiitospäivää jaksossa When the Time Comes.

Travis aloittaa opiskelut yliopistossa ja muuttaa pois kotoa, mikä on Julesille kova pala. Myös Travisilla on aluksi sopeutumisvaikeuksia, mutta opiskelujen alettua Travis ystävystyy kämppiksensä Kevinin kanssa ja alkaa seurustella itseään vanhemman opiskelijan, Kirstenin, kanssa.

Travisin lähtöä sureva Jules taas tarrautuu entistä enemmän kiinni Graysoniin, jota ahdistaa Julesin jatkuva huomio. Grayson kuitenkin päättää seurustelevansa Julesin kanssa tosissaan, ja lupaa tukea Julesia. Koska suhde Julesin kanssa alkaa vakiintua, Grayson päättää kertoa Julesille hänen ja Laurien viettämästä yhteisestä yöstä. Jules raivostuu Laurielle, joka meni sänkyyn Graysonin kanssa, vaikka oli tiennyt Julesin olevan kiinnostunut Graysonista. Samanaikaisesti Laurien poikaystävä Smith joutuu huomaamaan, etteivät hänen tunteensa Laurieta kohtaan olekaan niin voimakkaita kuin kuuluisi ja hän päättää suhteen. Laurie musertuu uutisesta, ja Jules heltyy antamaan ystävälleen anteeksi. Kiitospäivänä Jules tunnustaa ensimmäisen kerran Graysonille rakkautensa, mistä Grayson hämmentyy eikä osaa vastata kuin "kiitos". Jules pelkää pilanneensa suhteen liian aikaisella rakkaudentunnustuksella, mutta päättää olla painostamatta Graysonia mihinkään. Grayson kertoo Julesille olevansa onnellinen hänen kanssaan, mutta ei ole yhtä nopea ja avoin kertomaan tunteistaan kuin hän. Jules lupaa antaa Graysonille aikaa, mutta kun rakkaudentunnustusta ei vielä muutamaa kuukautta myöhemminkään ole kuulunut, Jules alkaa epäröidä suhteen tulevaisuutta. Jules kertoo pelkäävänsä hänen ja Graysonin olevan liian erilaisia toisilleen, mihin Grayson vastaa rakastavansa Julesia juuri sen vuoksi, että he ovat keskenään niin erilaisia.

Travisin tyttöystävä Kirsten saa työpaikan Chicagosta, mikä saa Travisin harmistumaan. Jules tajuaa pian, että Travis aikoo kosia Kirsteniä saadakseen tämän jäämään Floridaan ja päättää puuttua peliin. Grayson vaatii kuitenkin Julesia pysymään erossa asiasta, ja pitkin hampain Jules suostuu. Travis joutuu kuitenkin pettymään, kun Kirsten vastaa kosintaan kieltävästi ja muuttaa pois. Eron seurauksena Travis masentuu, lopettaa opiskelut ja muuttaa asumaan isänsä veneeseen, eikä Jules mahda tilanteelle mitään. Laurien puheista Travis saa yllättäen idean muuttaa asumaan Havaijille. Jules järkyttyy poikansa ratkaisusta ja päättää lähteä muiden mukana hakemaan poikansa takaisin kotiin.

Havaijilla Travis aloittaa työt surffilautojen kiillottajana ja viettää huoletonta elämää paikallisten asukkaiden seurassa. Jules yrittää puhua pojalleen järkeä, mutta tuloksetta. Havaijilla Grayson myöntää Julesille haluavansa saada lapsia, mutta Jules joutuu toteamaan, ettei hän itse ole enää halukas saamaan lisää lapsia. Julesin iloksi Laurie onnistuu saamaan Travisin muuttamaan mielensä kotiinpaluun suhteen. Paikallinen asukas Ted Buckland saa taas vastaavasti Julesin pään kääntymään, ja Jules sanoo Graysonille "I will go on any adventure with you" – Jules on valmis mihin tahansa seikkailuun Graysonin kanssa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Esittäminen muissa maissa

Esittäminen Suomessa

Sarjan esittäminen alkoi Suomessa MTV3-kanavalla 12. elokuuta 2010.[51] Suomessa sarjan avausjakso Miesmarkkinoilla keräsi keskimäärin 351 000 katsojaa[52] ja oli koko vuoden 2010 katsotuin klo 22 jälkeen esitetty ulkomaalainen draamasarja kohderyhmässä, johon kuuluu kaikki yli 10-vuotiaat. Samalla sarjan avausjakso oli kesän 2010 prime time -ohjelmiston katsotuin ulkomaalainen ohjelma 15–44-vuotiaissa.[53] Sarjan toinen jakso keräsi keskimäärin 265 000 katsojaa.[54] Ensimmäisen tuotantokauden päätösjakso esitettiin 20. tammikuuta 2011, jonka jälkeen sarja jäi tauolle. Syksyllä 2011 sarjan esityskanavaksi vaihtui Sub, joka esitti sarjan ensimmäisen tuotantokauden uusintana elo–lokakuussa 2011. Sarjaa esitettiin neljästi viikossa, tiistaista perjantaihin.[55] Toisen tuotatokauden esitysajankohtaa ei ole vielä päätetty.[56]

Finnpanel Oy:n mukaan Puumanainen oli vuonna 2010 yksi tallennetuimmista televisio-ohjelmista Suomessa.[57]

Esittäminen muualla

Puumanaista on esitetty USA:n ja Suomen lisäksi lukuisissa eri maissa. Sarjaa esitetään muun muassa Saksassa,[58] Iso-Britanniassa,[59] Ruotsissa,[60] Espanjassa[61], Australiassa[62] ja Italiassa.[63] Kanadassa Citytv-kanava esittää sarjaa USA:n esitystahdissa.[64]

DVD-julkaisu

Sarjan ensimmäinen tuotantokausi on julkaistu DVD-boksina. Alueella 1 boksi julkaistiin 17. elokuuta 2010.[65] Boksista ilmestyi pohjoismainen julkaisu 10. marraskuuta 2010.

Kansikuva Kausi Esitetty Jaksoja Julkaisupäivämäärä
Alue 1 Alue 2
Tiedosto:Cougar Town -dvd 1.jpg
1 2009–2010 24 17. elokuuta 2010 10. marraskuuta 2010
Tiedosto:Cougar Town -dvd 2.jpg 2 2010–2011 22 30. elokuuta 2011 ei tiedossa

Aiheesta muualla

Lähteet

  1. a b 5 for Fall: Courteney Cox of 'Cougar Town' MSN TV News. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  2. Cougar Town Season 3 Scoop: Baby Talk, Title Change (?), and Jules In a Wedding Dress (?!) 27.05.2011. Tvline.com. Viitattu 29.05.2011. (englanniksi)
  3. Adalian, Josef: Cox, Lawrence Join Forces for ABC's 'Cougar Town' TVWeek.com. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  4. Kinon, Cristina: 'Cougar Town' looks to title to help arouse interest in Courteney Cox's new sitcom on ABC 18.09.2009. NYDailyNews.com. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  5. Ghosh, Korbi: Courteney Cox's 'Cougar Town' picked up by ABC Zap2It.com. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  6. ABC Orders Up Full Seasons of Three Comedies artsbeat.blogs.nytimes.com. 9.10.2009. NYTimes.com. Viitattu 15.10.2009.
  7. ABC Orders More 'Cougar Town' tvsquad.com. 06.01.2010. tvsquad.com. Viitattu 07.06.2010.
  8. Modern Family, The Middle and Cougar Town Renewed tvbythenumbers.com. 12.01.2010. Tv By The Numbers. Viitattu 07.06.2010. (englanniksi)
  9. TV Premiere Dates for Fall 2010 26.08.2010. TvByTheNumbers.com. Viitattu 28.08.2010. (englanniksi)
  10. ABC Announces Midseason Schedule, Bumps Cougar Town for Mr. Sunshine 06.12.2010. TV Fanatic. Viitattu 30.12.2010. (englanniksi)
  11. ABC set to premiere new comedies starring Matthew Perry and Elisha Cuthbert insidetv.ew.com. 06.12.2010. EW.com. Viitattu 30.12.2010. (englanniksi)
  12. ABC's 'Mr. Sunshine' Will Bump 'Cougar Town'; Plus Dates For 'Happy Endings' & 'Off The Map' tvbythenumbers.zap2it.com. 06.12.2010. TvByTheNumbers.com. Viitattu 30.12.2010. (englanniksi)
  13. ABC Renews 'The Middle,' 'Modern Family,' 'Cougar Town,' 'Grey's Anatomy,' Private Practice & 'Castle' 10.01.2011. TvByTheNumbers.com. Viitattu 10.01.2011. (englanniksi)
  14. Interview: 'Cougar Town' producer Bill Lawrence on the mid-season move 17.05.2011. Hitfix.com. Viitattu 29.05.2011. (englanniksi)
  15. Porter, Rick: 'Cougar Town' seeks advice from Nicole Sullivan 30.09.2011. Zap2it.com. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  16. a b Määritä nimeke! twitter.com. Twitter.com. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  17. Sepinwall, Alan: Interview: 'Cougar Town' producer Bill Lawrence on how the show transcended a bad title/premise 11.05.2011. HitFix.com. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  18. Adalian, Josef: The Vulture Transcript: Cougar Town Co-Creator Bill Lawrence Details How He Realized His Show Was Flawed, and Fixed It 22.09.2011. Vulture. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  19. Virtel, Louis: Cougar Town/Scrubs Creator Bill Lawrence Has a Lot to Say About the State of Network TV 13.01.2011. Movieline.com. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  20. What would you rename Cougar Town? 30.05.2010. TvByTheNumbers.com. Viitattu 28.08.2010. (englanniksi)
  21. Exclusive: 'Cougar Town' keeping its title 30.07.2010. Ausiellofiles.ew.com. Viitattu 28.08.2010. (englanniksi)
  22. a b Keller, Joel: Bill Lawrence on 'Cougar Town,' Jennifer Aniston and Character Names 20.09.2011. AolTV.com. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  23. Cougar Town Season 3 Scoop: Baby Talk, Title Change (?), and Jules In a Wedding Dress (?!) 27.05.2011. Tvline.com. Viitattu 29.05.2011. (englanniksi)
  24. Bierly, Mandi: 'Cougar Town' name change: Round 2! 31.05.2011. EW.com. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  25. Wightman, Catriona: Courteney Cox teases 'Cougar Town' name change 28.06.2011. Digital Spy. Viitattu 18.07.2011. (englanniksi)
  26. a b Porter, Rick: 'Cougar Town' co-creator Bill Lawrence on cast cameos, a possible title change and Season 3 17.10.2011. Zap2It.com. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  27. '(STILL) Cougar Town for season 2 premiere' 16.09.2010. EW.com. Viitattu 23.09.2010. (englanniksi)
  28. a b c Sellers, John: 'Community' Crossover: Abed Soils His Pants on 'Cougar Town' 27.05.2011. TheWrap.com. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  29. VanDerWerff, Todd: "Biology 101" 22.09.2011. The A.V. Club. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  30. Ausiello, Michael: Cougar Town Exclusive: Scrubs Crossover Alert! tvline.com. 18.02.2011. TVLine.com. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  31. Baldwin, Drew: Courteney Cox’s ‘Cougar Town’ Launches ‘Dreamy’ Web Series 14.01.2011. News.tubelfilter.tv. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  32. Lisa Kudrow Talks 'Cougar Town,' Botox and 'Web Therapy' 06.01.2010. TvSquad.com. Viitattu 30.12.2010. (englanniksi)
  33. Exclusive details on Courteney Cox and Jennifer Aniston's 'Cougar Town' reunion insidetv.ew.com. 9.10.2009. EW.com. Viitattu 30.12.2010. (englanniksi)
  34. Matthew Perry turns down 'Cougar Town' role 04.11.2009. MSN TV News. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  35. Ausiello, Michael: Ratings snapshot: 'Modern Family,' 'Cougar Town' open big! 24.09.2009. EW.com. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  36. Seidman, Robert: TV Ratings Wednesday: Good Guys Off To Bad Start; Idol Down 20.05.2010. TvByTheNumbers.com Viitattu = 22.10.2011. (englanniksi)
  37. Seidman, Robert: TV Ratings Wednesday: ‘Modern Family’ Leads Night; Survivor, Criminal Minds Very Strong; ‘Undercovers’ Middling; ‘‘The Whole Truth’ Bombs 23.09.2010. TvByTheNumbers.com. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  38. Gorman, Bill: Wednesday Finals: Survivor: Nicaragua, The Middle Adjusted Up; The Whole Truth Down 28.10.2010. TvByTheNumbers.com. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  39. Gorman, Bill: Wednesday Final Ratings: 'American Idol,' 'Off The Map' Adjusted Up; 'Live To Dance' Adjusted Down 03.02.2011. TvByTheNumbers.com. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  40. Gorman, Bill: Wednesday Final Ratings: 'American Idol,' 'Modern Family' Adjusted Up; 'Law & Order: LA,' 'Criminal Minds: Suspect Behavior' Adjusted Down 26.05.2011. TvByTheNumbers.com. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  41. Stewart, Dodai: 5 Reasons Why Courteney Cox’s Cougar Town Looks Awful 19.05.2009. Jezebel.com. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  42. Hinckley, David: Courteney Cox and 'Cougar Town' just boy-toying with us in premiere of new ABC comedy 23.09.2009. NYDailyNews.com. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  43. Sepinwall, Alan: 'Modern Family' & 'Cougar Town' reviews - Sepinwall on TV 23.09.2009. NJ.com. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  44. McNamara, Mary: Review: 'Cougar Town' 23.09.2009. Los Angeles Times. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  45. a b Bianco, Robert: 'Cougar Town' or 'Eastwick'? Go with the cat USATODAY.com. 23.09.2009. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  46. Sepinwall, Alan: Review: 'Cougar Town' welcomes Jennifer Aniston, but doesn't really need her 22.09.2010. HitFix.com. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  47. De Luca pidättää vaikka Mussolinin 12.08.2011. Savonsanomat.fi. Viitattu 22.10.2011.
  48. Niikko, Satu-Maria: Courteney Coxin Puumanainen jää tauolle 20.01.2011. Iltasanomat.fi. Viitattu 22.10.2011.
  49. Richardson, April: The 67th Annual Golden Globe Awards NOMINATIONS 15.12.2009. Goldenglobes.com. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  50. Swift, Andy: Courteney Cox Is This Year’s Biggest Emmy Snub! She Deserves A Nomination Over Lea Michele! 08.07.2010. Hollywoodlife.com. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  51. Uutuussarja Puumanainen alkaa Maikkarilla elokuussa 18.06.2010. MTV3.fi. Viitattu 18.06.2010.
  52. Katsotuimmat ohjelmat kanavittain / MTV3 (Viikko 32/2010) 17.08.2010. Finnpanel.fi. Viitattu 28.08.2010.
  53. Puumanainen hurmasi katsojat! 13.08.2010. Radionova.fi. Viitattu 16.08.2010.
  54. Katsotuimmat ohjelmat kanavittain / MTV3 (Viikko 33/2010) 24.08.2010. Finnpanel.fi. Viitattu 28.08.2010.
  55. Ohjelmatiedot: Puumanainen 11.05.2011. Spotti Sub. Viitattu 11.05.2011.
  56. Milloin Gleen 2. kauden jaksot alkavat? Vko 26/11 Sub.fi. Viitattu 18.07.2011.
  57. Tallennatko sinäkin Salkkarit? 01.02.2011. Iltalehti.fi. Viitattu 29.05.2011.
  58. Cougar Town: Sat.1 bringt Courteney-Cox-Comedy nach Deutschland 28.05.2010. Serienjunkies.de. Viitattu 22.10.2011.
  59. Shepherd, Robert: Living snares Cougar Town 01.10.2009. Broadcast. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  60. Thunman Sköld, Anna: Cougar Town till Kanal 5 tvbloggen.tvplaneten.se. 17.11.2009. Viitattu 22.10.2011.
  61. Cougar Town, todos los lunes a las 21:30 Cosmopolitan TV España. Viitattu 22.10.2011. (espanjaksi)
  62. Channel 7 axes Courtney Cox's Cougar Town after ratings plunge Herald Sun. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  63. Vittorio, Luigi: Cougar Town: Courteney Cox illumina il pomeriggio natalizio di Canale 5 27.12.2010. Serial TV. Viitattu 22.10.2011.
  64. Harris, Bill: Citytv unveils fall TV schedule 30.05.2011. Torontosun.com. Viitattu 22.10.2011. (englanniksi)
  65. Cougar Town: Complete First Season Amazon.com. Viitattu 28.08.2010. (englanniksi)