There Be Dragons

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
There Be Dragons
There Be Dragons 2011 poster.jpg
Ohjaaja Roland Joffé
Käsikirjoittaja Roland Joffé
Säveltäjä Stephen Warbeck
Robert Folk
Kuvaaja Gabriel Beristáin
Leikkaaja Richard Nord
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Espanja
Argentiina
Ensi-ilta 2011
Alkuperäiskieli Englanti
Budjetti $30 miljoona
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
AllMovie

There Be Dragons on Roland Joffén käsikirjoittama ja ohjaama historiallinen seikkailueepos. Elokuva on draama, joka sijoittuu Espanjan sisällissotaan (1936–1939). Sisällissota tunnetaan erittäin ikävänä, sillä se asetti espanjalaiset vastakkain toistensa kanssa, joskus jopa saman perheen sisällä. Sisällissota on vieläkin arka teema Espanjassa. Joffén mukaan elokuvassa puhutaan rakkaudesta ja vihasta, ystävyydestä ja pettämisestä, sekä jokapäiväisen elämän tärkeyden löytämisestä. Elokuvan ensi-ilta oli keväällä 2011.

Vuonna 1992 toimittaja Robertin on kirjoitettava pyhän Josemaría Escriván (todellinen hahmo, jota näyttelee Charlie Cox) elämästä, koska samana vuonna Josemaría Escrivá julistetaan autuaaksi Katolisessa kirkossa. Robert huomaa, että Josemaría oli kotoisin samasta kylästä kuin hänen oma isänsä, Manolo (Wes Bentley). Elokuvan tarina siirtyy vuodesta 1992 30-luvulle, Josemarian, Manolon ja muiden elämään sisällisodan aikana.

Historia ja fiktio elokuvassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Joffé käyttää elokuvassa sekä historiallisia henkilöitä (Josemaría Escrivá), että kuvitteellisia hahmoja (kuetn Manolo, Robert, ja muut sivuhahmot).

Tarina sijoittuu todelliseen historian vaiheeseen ja Joffé yrittää kuvata Espanjan sisällissotaa mahdollisimman aidosti. Toisaalta itse tarina on melkein täysin fiktio, vaikka osa siitä on Josemaria Escrivan elämäkerran innoittamaa.

Josemaría Escrivá[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Josemaría Escrivá de Balaguer (9. tammikuuta 1902 Barbastro, Espanja – 26. kesäkuuta 1975 Rooma, Italia) oli espanjalainen katolinen pappi ja katolisen kirkon sielunhoitoinstituutio Opus Dein perustaja.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Charlie Cox  … Josemaría Escrivá.  
 Wes Bentley  … Manolo  
 Dougray Scott  … Rober  
 Olga Kurylenko  … Ildiko  
 Golshifteh Farahani  … Leila  
 Rodrigo Santoro  … Oriol  
 Derek Jacobi  … Honorio  
 Lily Cole  … Aline  

Tuottajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvan tuottajat ovat Roland Joffé, Ignacio G. Sancha, Guy J. Louthan ja Ignaicio Núñez.

Rahoitus on peräisin Sanchan ja Núñezin rahastosta, johon on sijoittanut yli 100 yksityistä rahoittajaa, rahastoa ja yritystä. Antena 3, Espanjan ensimmäinen yksityiskanava on myös rahoittanut elokuvaa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]