The Saboteur

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
The Saboteur
Kehittäjä Pandemic Studios
Julkaisija Electronic Arts
Jakelija Electronic Arts
Suunnittelija Tom French
Pelimoottori Odin
Havok
Julkaistu AUS 3. joulukuuta 2009
NA 4. joulukuuta 2009
EU 8. joulukuuta 2009
Lajityyppi toimintaseikkailu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus BBFC: 15
ESRB: M
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360
Jakelumuoto Optinen levy
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Saboteur on Pandemic Studiosin kehittämä ja Electronic Artsin julkaisema toimintaseikkailupeli. Peli julkaistiin joulukuussa 2009 Microsoft Windowsille, PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Saboteurin päähenkilönä toimii irlantilainen Sean Devlin, joka natsi-Saksan miehityksen aikana liittyy Ranskan vastarintaliikkeeseen. Pelaajalla on käytettävissä lukuisia aseita, kuten dynamiittia, jolla on mahdollista tuhota muun muassa vihollisen tarkkailutorneja, tukiasemia, tykistöä ja rautateitä. Pelin toimintaseikkailullinen lajityyppi yhdistää sekä toimintaa että hiiviskelyä: pelissä on esimerkiksi mahdollista joko hyökätä vartioidulle alueelle aiheuttamalla suuri kaaos tai varastaa vihollisen univormu ja soluttautua tukikohtaan.

Pelin alussa pelimaailma on sävyltään mustavalkoinen, mutta pelaajan sabotoidessa vihollista sävy alkaa palautua normaaliksi. Tarinatehtävien lisäksi pelissä on lukuisia sivutehtäviä.

Pelin pääasiallisena pelialueena toimii Pariisi, mutta avoimen pelimaailman alueisiin kuuluu muun muassa myös länsi-Ranskan Le Havre ja Saksan Saarbrücken. Ranskalaisista maamerkeistä peli sisältää Eiffel-tornin.

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.