Sveriges Radio P3

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sveriges Radio P3 eli SR P3 on Ruotsin yleisradioyhtiön Sveriges Radion valtakunnallinen radiokanava. Kanava on suunnattu nuorille sekä nuorille aikuisille, ja se vastaa lähinnä Suomen YleX- ja Yle X3M -kanavaa. Kanavan soittama musiikki on pääasiassa uutta hittimusiikkia. Erikoisohjelmissa soitetaan dance-, pop-, rock-, hiphop-, rytmi- ja soul-musiikkia.

P3-kanavalla on neljä nettiradiota, jotka ovat P3 Star (hittimusiikki vuorokauden ympäri), P3 Street (hiphop ja rnb), P3 Rockster (rock) sekä P3 Svea (nuorta ruotsalaista musiikkia). Lisäksi Din gata (mm. hiphop ja rnb) -niminen kanava lähettää internetissä sekä FM-taajuudella Malmössä.

P3:n lähetystä voi kuunnella FM-taajuuksilla Ruotsissa, Suomessa Pohjanmaalla, Lapin läänin länsirajalla ja Ahvenanmaalla sekä maailmanlaajuisesti internetissä. Kanava kuuluu myös Telian kaapeli-TV-verkossa Meri-Lapissa ja Rovaniemellä, Anvian kaapeli-TV-verkossa Vaasan, Seinäjoen ja Kokkolan alueilla ja DNA:n kaapeli-TV-verkossa Oulussa.[1]

P3 kuuluu Meri-Lapissa taajuudella 97,9 MHz. Lähetin sijaitsee Ruotsin Kalixissa Teracomin radio- ja TV-asemalla. Telian kaapeli-TV-verkossa kanava kuuluu Meri-Lapissa taajuudella 94,6 MHz ja Rovaniemellä 97,4 MHz.

Anvian kaapeli-TV-verkossa kanava kuuluu Vaasan ja Seinäjoen alueilla taajuudella 100,1 MHz ja Kokkolan alueella 98,8 MHz.

DNA:n Kaapeli-TV-verkossa kanava kuuluu Oulussa taajuudella 96,4 MHz.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä radioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.