Sunsoft

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sunsoft
Sunsoft logo.svg
Perustettu 1978
Kotipaikka Kōnan, Aichi, Japani
Toimiala videopeliteollisuus
Kotisivu www.sun-denshi.co.jp/soft/

Sunsoft (jap. サンソフト) on videopelejä kehittävä ja julkaiseva japanilainen yritys, joka aloitti yhtenä elektroniikkayritys Sun Denshi Corporationin osastoista. Vuodesta 1985 yritys tuli tunnetuksi nimellä Sunsoft.

Yritys valmisti lähinnä PC-, NES- ja kolikkopelejä, joista suuri osa oli sen ajan tunnetuista elokuvista tehtyjä lisenssipelejä.

Sunsoftin Japanin ulkopuolella julkaisema tuotanto oli huipussaan kolmannen konsolisukupolven aikana, jolloin yritys laati lukuisia nimikkeitä NES:lle. Siirryttyään 16-bittisiin konsoleihin Sunsoft ei kuitenkaan julkaissut ulkomailla yhtä laadukkaita ja menestyksekkäitä pelejä kuin ennen ja joutui lopulta konkurssin partaalla uudistamaan itseään vuonna 1995. Saneeraamisen tuloksena oli muutama PlayStation- ja Game Boy Color -peli.

Viimeisinä Pohjois-Amerikassa ilmestyvinä peleinään Sunsoft julkaisi Eternal Eyesin, Blaster Master: Blasting Againin ja Blaster Master: Enemy Below’n. Tämän jälkeen yhtiö vetäytyi Amerikan ja Euroopan markkinoilta taloudellisen kannattamattomuuden takia. Sunsoft on sittemmin toiminut vain Japanissa keskittyen suurimmaksi osaksi roolipeleihin sekä pachinko-rahapeleihin.

Merkittävimpiä Sunsoft-pelejä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]