Blaster Master

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee videopeliä. The Blaster Master käsittelee ska-yhtyettä
Blaster Master
BlasterMaster.jpg
Kehittäjä Sunsoft
Julkaisija Sunsoft
Jakelija Nintendo eShop
Ohjaaja Hiroaki Higashiya
Koichi Kitazumi
Suunnittelija Kenji Sada
Säveltäjä Naoki Kodaka
Pelisarja Blaster Master
Julkaistu NES
  • JP 17. kesäkuuta 1988
  • NA marraskuu 1988
  • EU 25. huhtikuuta 1991
Virtual Console
  • NA 14. joulukuuta 2009
Lajityyppi tasohyppely, ammunta
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: E
Alusta Nintendo Entertainment System, Virtual Console
Jakelumuoto pelimoduuli
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Blaster Master (jap. 超惑星戦記メタファイト, Chô Wakusei Senki Metafight) on Sunsoftin kehittämä ja julkaisema videopeli Nintendo Entertainment Systemille. Peli on Blaster Master -pelisarjan ensimmäinen osa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin päähenkilö on 15-vuotias Jason Frudnick, jolla on lemmikkinä Fred-niminen sammakko. Eräänä päivänä sammakko karkaa ja Jason lähtee jahtaamaan sitä. Sammakko sattuu hyppäämään Jasonin talon pihalla olevaan radioaktiiviseen laatikkoon, joka muuttaa sammakon jättimäiseksi mutantiksi. Jättiläinen tekee maahan kolon, jonne se katoaa. Jason päättää seurata sitä ja huomaa siellä erikoisen taistelutankin, jolle on annettu nimi "SOPHIA THE 3RD". Jason pukee taisteluhaarniskansa ja valmistautuu matkaamaan tankillaan ihmeelliseen maailmaan, joka on täynnä mitä erikoisimpia mutantteja, "Harmaita muotoja", joita kontrolloi mutaatiota levittävä "Plutonium Boss".

SOPHIA-tankki pelin ensimmäisen tason ulkotilassa.
Pelihahmo Jason sisätilassa.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä pelataan enimmäkseen SOPHIA:lla, joka on varustettu voimakkaalla tykillä sekä jousituksella, jonka avulla auto voi myös loikkia esteiden tai reunojen yli. Tankkiosiot pelataan tasohyppelypelien tyyliin. Pelissä pystyy myös ottamaan Jasonin ulos tankista, jolloin se voi loikkia ajoneuvonsa tapaan, uida (vesikohdissa), kiivetä tikkaita sekä mennä ovista sisälle, jolloin siirrytään yläviistosta kuvattuun sisätilaan, missä Jason ei voi hyppiä, mutta voi sen sijaan käyttää aseensa lisäksi kranaatteja. Sekä ulko- ja sisätilassa on kahdeksan pykälän energiamittari, mitä voidaan kasvattaa P-palloilla, mutta sisätilassa näkyy myös toinen mittari, joka näyttää aseen panosten tulivoimaa, mikä kasvaa keräämällä Jasonilla palloja, joissa on pyssyn kuva. Ulkotilassa toinen mittari, "lentomittari", tulee ainoastaan kolmannen vastustajan voitettua ja tämä puolestaan näyttää ilmatyynyjen tehoa. Siinä pykäliä kasvatetaan H-palloilla.

Pelissä on kahdeksan eri maailmaa, jossa jokaisessa odottaa pomovastuksena valtava mutantti. Metroid-pelien tapaa moniin paikkoihin ei pääse, ennen kuin on hankittu jokin lisätarvike SOPHIA:an. Jokaisesta vastuksesta voittaa jonkin lisätarvikkeen, jonka avulla mahdottomaankin paikkaan pääse helpommin. Lisätarvikkeisiin lukeutuu mm. ilmatyynyrenkaat, jonka avulla SOPHIA kykenee lentämään lentomittarin pykälien verran.

Pelissä on myös mahdollista kerätä SOPHIA:an lisäaseita, jotka ovat hakeutuvat ohjukset, salamat ja kolmoisohjukset. Näitä voidaan käyttää ampumalla alas. PAUSE-tilassa puolestaan voi nähdä lisäaseiden määrän ja vaihtaa tarvittaessa lisäasetta.

Pelissä on aina kolme elämää, jotka kuluvat energiamittarin tyhjentyessä, jolloin joko Jason kuolee (mikäli hänellä pelaa sillä hetkellä) tai SOPHIA räjähtää. Kun elämät loppuvat, peli päättyy, mutta silloin annetaan mahdollista jatkaa aloittamalla sen hetkisen tason alusta. Peli alkaa automaattisesti alusta, kun peli päättyy viidennen kerran.

Tasot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1# Metsävyöhyke (Forest Zone) Pelin alkutaso, jossa on paljon reheviä luolia ja kosteita paikkoja. Pelistä löytyy reitit toiseen ja neljänteen tasoon. Tason vastustaja on valtava aivokimppu nimeltään Chlameatle, jonka ympärillä pyörii pienempiä aivoja.

2# Keskiaikavyöhyke (Medieval Zone) Taso muistuttaa paljon linnaa. Tasosta löytyy niin maasta kuin myös katostakin sojottavia keihäitä ja happoaltaita. Pelistä löytyy reitit kolmanteen ja seitsemänteen tasoon. Tason vastustaja on rapumainen olento Crabullus, jolla on pitkät saksikädet ja kyky viskoa selästä piikkejä.

3# Linnoitusvyöhyke (Fortress Zone) Yksi pelin suurimmista tasoista. Ulkoasulta tehdasmainen alue, joka sisältää paljon robottimaisia vihollisia. Pelistä löytyy reitti kahdeksanteen tasoon. Tason vastustaja on Photophage -niminen laatikkorobotti, joka kykenee kloonautumaan ja ampumaan säteitä.

4# Viemärivyöhyke (Sewer Zone) Nimensä mukainen, hyvin sokkeloinen taso. Pelistä löytyy reitti viidenteen tasoon. Tason vastustaja on Jasonin entinen lemmikkisammakko Fred, joka sylkee kielen ulos ja välillä tulipalloja.

5# Vesivyöhyke (Water Zone) Vedenalainen taso, jossa keskitytään enemmän Jasonilla uimiseen, kunnes tason vastustaja on tuhottu. Pelistä löytyy reitti kuudenteen tasoon. Tason vastustaja on äärettömän sitkeä jättiläistaskurapu Hard Shell, joka sylkee suustaan kolmessa eri muodostelmassa kuplia.

6# Jäävyöhyke (Ice Zone) Hyvin liukas taso. Pelistä ei löydy reittiä muuhun tasoon, joten on myöhemmin palattava samaa reittiä. Tason vastustaja on myös Crabullus kuten toisessa tasossa, mutta väriltään sininen. Sillä on pidemmät saksikädet ja se ampuu piikkien lisäksi jäisiä henkäyksiä.

7# Vulkaaninenvyöhyke (Volcanic Zone) Magmaperäinen taso, jossa joudutaan silloin tällöin tankin tykillä tekemään polkuja itselleen. Pelistä ei löydy reittiä muuhun tasoon, joten on myöhemmin palattava samaa reittiä. Tason vastustaja on samanlainen kuin neljännen tason Fred, vain väriltään punainen. Sillä on erilaisempi taktiikka sylkeä tulista kieltä ja tulipalloja ja se on paljon sitkeämpi.

8# Plutoniumvyöhyke (Plutonium Zone) Pelin viimeinen ja vaikein taso. Taso on lähestulkoon täynnä piikkejä ja vaarallisia vihollisia. Pelistä ei löydy reittiä muuhun tasoon. Tason vastustaja, "Plutonium Boss", esiintyy kahdessa muodossa. Ensimmäinen muoto on iso hirviö, joka sylkee suusta kimpoavia plutoniumpalloja. Viimeinen muoto on iso haarniskaan pukeutunut Underworld Lord, joka iskee kuolettavalla ruoskalla.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]