Blaster Master Zero

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Blaster Master Zero
Kehittäjä Inti Creates
Julkaisija Inti Creates
Jakelija Nintendo eShop ja Steam
Säveltäjä Ippo Yamada
Pelisarja Blaster Master
Julkaistu
  • JP 3. maaliskuuta 2017
  • WW 9. maaliskuuta 2017
Lajityyppi Tasohyppely, metroidvania
Pelimuoto Yksinpeli, moninpeli
Alusta Nintendo 3DS, Nintendo Switch, PlayStation 4, Windows
Jakelumuoto digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Blaster Master Zero on Inti Createsin kehittämä tasohyppelypeli, joka on julkaistu maaliskuussa 2017.[1] Peli julkaistiin digitaalisesti Nintendo 3DS:lle, Nintendo Switchille, PlayStation 4:lle ja Windowsille. Se on osa Blaster Master -pelisarjaa.

Peli on uudistettu versio sarjan ensimmäisestä Nintendo Entertainment System -pelistä Blaster Master. Peli käyttää yhä NES-tyylistä grafiikkaa ja ääniä, mutta tosin päivitetyssä muodossa, joka ylittää alkuperäisen konsolin rajoitukset. Pelillisten uudistusten lisäksi myös tarina on osittain erilainen, ja hahmot on suunniteltu uusiksi.

Vuonna 2019 pelille julkaistiin suora jatko-osa Blaster Master Zero 2. Toisin kuin ensimmäinen Zero, Zero 2 on täysin uusi peli, joka ei perustu mihinkään sarjan aiempaan osaan. Kolmas peli, Blaster Master Zero 3, julkaistaan kesällä 2021.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaaminen toimii samaan tapaan kuin alkuperäisessä NES-pelissä. Pelaaja ohjaa päähahmo Jasonia ja tämän ajoneuvoa nimeltä SOPHIA III. Jason voi milloin tahansa poistua ajoneuvostaan ja liikkua jalan, mikä on tarpeellista silloin kun SOPHIA ei mahdu kulkemaan joistain kohdista kenttää. Silloin kun Jason liikkuu jalan, hän voi mennä sisälle luolastoihin. Näissä osissa pelin kuvakulma muuttuu osoittamaan ylhäältä päin, ja peli toimii enemmän ammuntapelin tavoin. Peli sisältää useita taisteluita loppuvastuksia vastaan, mistä pelaaja yleensä palkitaan uudella kyvyllä Jasonille tai SOPHIAlle. Näitä kykyjä ja aseita tarvitaan pelissä etenemiseen ja uusille alueille pääsemiseen. Välillä pelaajan tulee palata aiemmin tutkitulle alueelle uuden kyvyn kanssa, jotta tie uusiin paikkoihin aukeaa.

Peliin on myös julkaistu ladattavana sisältönä uusia pelattavia hahmoja, joilla on omat kykynsä. Ne ovat kaikki vierailevia hahmoja muista pelisarjoista. Näitä ovat Gunvolt Azure Striker Gunvolt -sarjasta, Ekoro Gal*Gun -sarjasta, Shovel Knight ja Shantae.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Blaster Master Zero on uusittu versio alkuperäisen NES-pelin tarinasta, mutta samalla se on myös ns. reboot koko pelisarjalle. Se on aloittanut pelisarjaan uuden itsenäisen tarinajatkumon, joka tämän jälkeen jatkuu pelissä Blaster Master Zero 2. Pelit yhdistelevät joitain tarinan piirteitä niin länsimaisista lokalisoiduista peleistä, kuin myös japanilaisista Metafight-peleistä.

Kaukaisessa tulevaisuudessa maa-planeetta on sotien ja luonnon tuhoutumisen jälkeen siirtynyt jääkaudelle. Tämän aikana ihmiskunnan täytyi siirtyä elämään maan alla. Lopulta ihmiset saivat palautettua maanpinnan elämiskelpoiseksi.

Tarina alkaa joitain satoja vuosia tämän jälkeen. Nuori mies nimeltä Jason Frudnick löytää oudon sammakkoa muistuttavan eläimen, jolle hän antaa nimen Fred. Hänen tutkimuksensa keskeytyvät, kun eräänä päivänä Fred karkaa. Kuin tyhjästä ilmestyy jonkinlainen ulottuvuusportti, jonka sisälle Fred hyppää ja Jason seuraa perässä. Pian Jason löytää itsensä maanalaisesta luolasta. Siellä häntä odottaa tankkia muistuttava ajoneuvo, jossa lukee SOPHIA III. Jason hyppää tankin ohjaksiin ja pukee löytämänsä puvun ylleen. Hän lähtee tutkimaan maanalaista aluetta löytääkseen Fredin. SOPHIAn tulivoima tulee tarpeeseen, sillä maanalainen alue on täynnä vaarallisia mutantteja.

Pian Jason löytää tytön nimeltä Eve, joka on menettänyt muistinsa. Jostain syystä Eve silti näyttää tuntevan hyvin SOPHIA III:n. Jason ja Eve jatkavat matkaa eteenpäin, ja lopulta löytävät Fredin. Eve kertoo Jasonille, että hän ja Fred ovat kotoisin toiselta planeetalta, ja että Eve ei ole ihminen, vaan gynoidi. Eve, Fred ja SOPHIA oli lähetetty maapallolle etsimään ja pysäyttämään planeettoja valtaavat mutantit. Lopulta Eve ja Jason löytävät ja tuhoavat Underworld Lordin, joka on mutanttien johtaja maapallolla.

Jos pelaaja ei ole kerännyt pelissä kaikkia esineitä ja päivityksiä, seuraa pelissä huono loppu. Mutta jos kaikki on kerätty, peli jatkuu viimeiselle alueelle.

Mutanttien uhka ei olekkaan vielä ohitse, ja Eve päättää tyrmätä Jasonin ja lähteä yksin SOPHIA-tankilla pysäyttämään vielä jäljellä olevan Mutant Coren. Kun Jason herää, Fred avaa uuden ulottuvuusportin, josta ilmestyy uusi tankki, SOPHIA Zero. Zero on päivitetty ja vahvempi versio alkuperäisestä SOPHIA III:sta. Lopulta Jason löytää Even ja SOPHIA III:n, jotka Mutant Core on ottanut hallintaansa. Jason joutuu taistelemaan omaa vanhaa tankkiaan vastaan, mutta onnistuu Sophia Zeron avulla voittamaan sen. Jason pelastaa sisällä olleen, Even, tuhoaa SOPHIA III:n lopullisesti ja Mutant Coren sen mukana. Lopussa Jason ja Eve palaavat maan pinnalle, ja istuvat SOPHIA Zeron päällä katsomassa vihreän luonnon täyttämää maisemaa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin Nintendo Switch -version keskiarvo Metacritic-sivustolla on 78 pistettä.[2]

Peli sai IGN:n arvostelussa arvosanan 7.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Blaster Master Zero, product information Inti Creates. Viitattu 29.4.2019.
  2. Metacritic - Blaster Master Zero Metacritic. Viitattu 16.5.2019.
  3. IGN - Blaster Master Zero Review IGN. Viitattu 16.5.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]