Blaster Master 2

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Blaster Master 2
BlasterMaster2.jpg
Kehittäjä Software Creations Ltd.
Julkaisija Sunsoft
Pelisarja Blaster Master
Julkaistu
  • NA 15. maaliskuuta 1993
Lajityyppi Tasohyppely, ammuntapeli
Pelimuoto Yksinpeli
Alusta Sega Mega Drive
Jakelumuoto pelimoduuli
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Blaster Master 2 (jap. Chô Wakusei Senki Metafight) on Sunsoftin julkaisema ja Software Creations Ltd.:n kehittämä ammuntapeli Sega Mega Drivelle. Peli on kuuluu Blaster Master -sarjaan.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

On kulunut neljä vuotta siitä, kun Jason Frudnick taisteli SOPHIA-taistelutankkinsa avulla maanalaisia mutantteja ja niitä kontroloivaa "Plutonium Bossia" vastaan. Eräänä päivänä 19-vuotias Jason joutuu oudon salamaniskun kohteeksi ja hän menettää tajuntansa. Kun hän myöhemmin herää, on SOPHIA palasina ja suurin osa osista on viety. Pian Jason ymmärtää, että mutantit ovat palanneet ja tällä kertaa ne pyrkivät varastettujen osien avulla rakentamaan robottiarmeijan, jolla ne voivat tuhota koko maailman. Jasonin on pysäytettävä ne jälleen, mutta ilman SOPHIA:a se ei voi onnistua. Hän joutuu siis rakentamaan SOPHIA:a uudestaan ja ehostaa samalla sen ulkonäköä. 29 päivää myöhemmin tankki on taisteluvalmis ja Jason on valmiina ajamaa vuorille, josta seikkailu voi alkaa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ehostettu SOPHIA-tankki vuorilla.

Pelissä sivupersoonasta kuvattu tasohyppelyosuus on enimmillään kuin aikaisemmissa peleissä. Myös Jasonin sisätiloissa käymät taistelut ovat kuvattu sivusta päin ja näissä Jason voi ampua aseellaan mihin suuntaan tahansa. Ainoastaan tasojen välissä tapahtuvat tunnelikohtaukset, joissa käytetään ainoastaan SOPHIA:a, on kuvattu ylhäältä päin.

Pelissä on paljon uudistuksia aiempiin osiin verrattuna. Jokaisessa tasossa (lukuun ottamatta viimeistä) on peräti kaksi vastustajaa, jotka on hoidettava, ennen kuin seuraavaan tasoon voi lähteä. Pelissä on myös enemmän uusia hankittavia lisätarvikkeita, joista tunnetuimmat ovat Tankkiin kytkettävä jättiläispora ja Jasonin suihkureppu.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]