Stan Lynch

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Stan Lynch (s. 21. toukokuuta 1955 Cincinnati, Ohio) on yhdysvaltalainen muusikko. Hän oli Tom Petty & the Heartbreakersin alkuperäinen rumpali, ja toimii nykyään laulunkirjoittajana ja tuottajana.

Lynch syntyi Cincinnatissa, mutta muutti 1960-luvulla Gainesvilleen, Floridaan. Lapsena hän soitti trumpettia, viulua ja pianoa, mutta aloitti myöhemmin rumpujensoiton opiskelun. Vuonna 1976 hänestä tuli Tom Petty & the Heartbreakersin rumpali. 1990-luvun alussa hänet korvasi Steve Ferrone. Lynch tosin esiintyi Tom Petty & the Heartbreakersin kanssa uudelleen vuonna 2002.

Lynch on esiintynyt muiden muassa The Amazing Deloresin, Big Skyn, The Blastersin, Jackson Brownen, T-Bone Burnettin, The Byrdsin, Belinda Carlislen, Bob Dylanin, The Eaglesin, Elliot Eastonin, The Eurythmicsin, Aretha Franklinin, Don Henleyn, Jackopiercen, Freddy Johnstonin, Wornell Jonesin, Jim Lauderdalen, Lonesome Romeosin, Eric Martinin, The Mavericksin, John Mellancampin, Roger McGuinnin, Kevin Montgomeryn, Scotty Mooren, Mr. Realityn, Stevie Nicksin, William Nowikin, The Nudesin, Rank & Filen, Rebel Trainin, Timothy B. Schmitin, Del Shannonin, Todd Sharpin, Henry Lee Summerin, Toton, The Tremblersin ja Warren Zevonin levytyksillä. Hän on myös kirjoittanut kappaleita monille albumeille.

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.