Del Shannon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Del Shannon
Charles Weedon Westover
Del Shannon vuonna 1965
Del Shannon vuonna 1965
Henkilötiedot
Syntynyt30. joulukuuta 1934
Grand Rapids, Michigan
Kuollut8. helmikuuta 1990 (55 vuotta)
Santa Clarita, Kalifornia
Kansalaisuus  Yhdysvallat
Ammatti laulaja, lauluntekijä
Muusikko
Taiteilijanimi Del ShannonView and modify data on Wikidata
Aktiivisena 1958–1990
Tyylilajit rock, country
Soittimet kitara
Levy-yhtiöt Bigtop, London, Twirl, Berlee, Amy, Liberty, Dunhill, United Artists, Network, Island, Elektra, Silvertone
Aiheesta muualla
Kotisivut

Del Shannon (oikealta nimeltään Charles Weedon Westover, 30. joulukuuta 19348. helmikuuta 1990) oli yhdysvaltalainen rock-muusikko, joka nousi maineeseen singlellään "Runaway". Se pääsi vuonna 1961 sekä Yhdysvaltain että Britannian listojen kärkeen. Kappaleen erikoisuuksia ovat sekä Shannonin falsettilaulu että claviolinen (eräänlaisen syntetisaattorin esi-isän) käyttö välisoitoissa.

Michiganilaissyntyinen Shannon esitti vuonna 1963 cover-version The Beatlesin laulusta "From Me to You". Hän julkaisi 1964 singlen Keep Searchin'.

Shannon levytti uudelleen osan laulusta "Runaway" (uusilla sanoituksilla) televisiosarja Crime Storya varten. Samaa laulua on käytetty myös monissa elokuvissa. Shannon levytti vuonna 1990 comeback-albumin Jeff Lynnen kanssa, ja häntä harkittiin jopa Roy Orbisonin seuraajaksi The Traveling Wilburys -yhtyeeseen.

Shannon ampui itsensä Santa Claritassa, Kaliforniassa .22-kaliiperin kiväärillä vuonna 1990. Hänen vaimonsa arveli, että tällä saattaisi olla tekemistä äskettäin aloitetun fluoksetiinin käytön kanssa. Viimeinen albumi Rock On! julkaistiin postuumisti. Shannon pääsi Rock and Roll Hall of Fameen 1999. Hän on myös vuonna 1997 perustetussa Rockabilly Hall of Famessa.

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.