Del Shannon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Del Shannon vuonna 1965.

Del Shannon (oikealta nimeltään Charles Weedon Westover, 30. joulukuuta 19348. helmikuuta 1990) oli yhdysvaltalainen rock-muusikko, joka nousi maineeseen singlellään "Runaway". Se pääsi vuonna 1961 sekä Yhdysvaltain että Britannian listojen kärkeen. Kappaleen erikoisuuksia ovat sekä Shannonin falsettilaulu että claviolinen (eräänlaisen syntetisaattorin esi-isän) käyttö välisoitoissa.

Michiganilaissyntyinen Shannon esitti vuonna 1963 cover-version The Beatlesin laulusta "From Me to You". Hän julkaisi 1964 singlen Keep Searchin'.

Shannon levytti uudelleen osan laulusta "Runaway" (uusilla sanoituksilla) televisiosarja Crime Storya varten. Samaa laulua on käytetty myös monissa elokuvissa. Shannon levytti vuonna 1990 comeback-albumin Jeff Lynnen kanssa, ja häntä harkittiin jopa Roy Orbisonin seuraajaksi The Traveling Wilburys -yhtyeeseen.

Shannon ampui itsensä Santa Claritassa, Kaliforniassa .22-kaliiperin kiväärillä vuonna 1990. Hänen vaimonsa arveli, että tällä saattaisi olla tekemistä äskettäin aloitetun fluoksetiinin käytön kanssa. Viimeinen albumi Rock On! julkaistiin postuumisti. Shannon pääsi Rock and Roll Hall of Fameen 1999. Hän on myös vuonna 1997 perustetussa Rockabilly Hall of Famessa.

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.