Steve Ferrone

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Steve Ferrone (s. 25. huhtikuuta 1950 Brighton) on brittiläinen rumpali. Hän soitti vuosina 1994-2017 Tom Petty & the Heartbreakers -yhtyeessä, ja on esiintynyt monien muiden artistien levyillä.

Ferrone syntyi Brightonissa, Englannissa, ja opiskeli Ranskassa. Hänen varhaisia yhtyeitään olivat muiden muassa Bloodstone ja Brian Augers Oblivion Express. Vuosina 1974-1982 hän soitti Average White Bandissa. Vuosina 19861988 hän toimi usein Duran Duranin sessio- ja kiertuerumpalina, ja vuosina 1986–1992 hän teki kiertueita ja levytti Eric Claptonin kanssa. Vuodesta 1992 lähtien Ferrone on soittanut Tom Petty & the Heartbreakersissä. Vuonna 2003 hän julkaisi soololivealbumin It Up: Steve Ferrone and Friends Live at La Ve Lee.

Ferrone on esiintynyt myös muiden muassa The Bee Geesin, Brian Mayn, Anita Bakerin, George Bensonin, Climie Fisherin, Peter Framptonin, Jeff Golubin, Whitney Houstonin, Chaka Khanin, Freddie Kingin, Pat Methenyn, Marcus Millerin, Jeffrey Osbornen, Paul Simonin, Bernie Worrellin ja Jaco Pastoriuksen levyillä.

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.