Shelton Benjamin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Shelton Benjamin

Shelton Benjamin (s. 9. heinäkuuta 1975 Orangeburg, Etelä-Carolina, Yhdysvallat)[1] on amerikkalainen showpainija. Benjamin on 188 senttiä pitkä ja hän painaa 112 kiloa.[2] Hän työskenteli Smackdown!-brändissä ennen kuin lopetti. Hän aloitti amatööripainin Minnesotan yliopistossa. Ensin hän oli Ohio Valley Wrestlingissä, jossa hän voitti neljä kertaa OVW Souhern Tag Team mestaruudet Brock Lesnarin kanssa kolmesti ja Redd Doggin kanssa kerran. Shelton on voittanut WWE:ssä 3 kertaa Intercontinental mestaruuden, yhdesti United States mestaruuden ja kahdesti WWE Tag Team mestaruudet Charlie Haasin kanssa. Benjaminin lopetusliikkeitä ovat T-Bone Suplex ja Paydirt. Benjamin käytti myös Superkickiä vuosina 2002-2003. Hänet on tunnettu myös " Hulluista " volteistaan, jotka yleensä päättyy outring:iin. Hän on ollut neljässä Money In The Bank tapahtumassa.

World Wrestling Entertainment

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Shelton Benjamin WWE Tag Team mestarina

Shelton teki sopimuksen syyskuussa 2002. Hän liittyi WWE:n SmackDown! brändiin joulukuun 26. päivä. Benjamin muodosti Team Angle:n Charlie Haasin ja Kurt Anglen kanssa. Heidän ensimmäinen virallinen ottelu oli 2. tammikuuta 2003 Edgeä ja Chris Benoitia vastaan. Heidän jatkuva riita Benoitin kanssa johti No Way Outiin asti, jossa Chris Benoitin joukkuetoveri oli Brock Lesnar. Benoit & Lesnar voittivat Team Anglen melkein vartin kestoisessa tasoitusottelussa. Ennen tätä he olivat jo voittaneet WWE Tag Team Championshipit 4. helmikuuta. WrestleMania XIX:ssä he säilyttivät mestaruutensa, mutta hävisivät tittelinsä Judgement Dayssä, joka oli tikapuumatsi. Kurt Angle lähti joukkueesta 12. kesäkuuta ja uhmasi antaa heille potkut. Joukkueen nimi vaihdettiin The World Greatest Tag Teamiksi. 1. heinäkuuta The World Greatest Tag Team voitti WWE Tag Team mestaruudet uudelleen, mutta hävisivät mestaruudet 18. syyskuuta Los Guerreroseilla ja samana päivänä Benjamin joutui sivuun loukattuaan polvensa. Hän oli noin kuukauden sivussa, mutta parivaljakko taisteli vasta WrestleMania XX:n Fatal Four-Way matsissa WWE Tag Team tittelistä, mutta menestyksettä.

Intercontinental mestaruus

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

22 maaliskuuta Shelton arvottiin RAW brändiin. Hän feudasi Triple H:n ja hänen Evolutionin kanssa. Benjamin voitti Hunterin kolmekertaa ja Ric Flairin Backlashissa, mutta hävisi Randy Ortonille Bad Bloodissa Intercontinental mestaruudesta. Taboo Tuesday 2004:ssä Shelton voitti ensimmäisen Intercontinental mestaruutensa voittamalla Chris Jerichon. Survivor Seriesissä Benjamin voitti Christianin Intercontinental mestaruudesta. New Year's Revolutionissa Shelton puolusti mestaruuttaan Mavenia vastaan. Backlashissa Shelton puolusti onnistuneesti mestaruuttan Chris Jerichoa vastaan. 20. kesäkuuta hän hävisi mestaruutensa Carlitolle. 20. helmikuuta Shelton voitti Ric Flairin hänen äitinsä huijauksella. Shelton hävisi mestaruuden Rob Van Damia vastaan "Winner Take All" matsissa. Hän voitti kolmannenkerran Intercontinental mestaruuden RAW:ssa 15. toukokuuta 3-on-2 handicap Texas Tornado matsissa. Benjamin feudasi Carliton kanssa kunnes hävisi mestaruuden Vengeancessa Johhny Nitrolle Triple Threat matsissa. Shelton valkaisi hiuksensa muuttaakseen hahmonsa The Gold Standardiksi.

The Gold Standard (2007–2010)

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marraskuun 20. Benjamin teki ensiesiintymisen ECW-brändissä. Sheltonilla oli pitkä voittoputki, mutta hävisi 29. tammikuuta Kanelle ulos laskulla. 22. helmikuuta hän voitti Jimmy Wang Yangin Money in the Bank -karsimisottelussa. WrestleMania XXIVssä oleva Money in the Bank matsi oli hänelle jo kolmas, mutta voiton vei CM Punk. Sheltonilla ja Kofi Kingstonilla oli lyhyt aikainen feudi. Kingston voitti Benjamin 22. huhtikuuta 2008 ja viikon päästä uusintamatsissa teki sen uudelleen. ECW:n sadannessa jaksossa Shelton lopetti Kofin voittoputken. Vuonna 2008 WWE Draftissa Shelton siirti SmackDown takaisin brändiin. The Great American Bashissa Benjamin voitti United States mestaruuden Matt Hardyltä. Cyber Sundayssa Shelton voitti R-Truthin, jonka oli valinnut WWE Universe Unites States mestaruudesta. Joulukuussa hänellä oli matsi Hurricane Helmsiä vastaan, jonka Benjamin voitti. Royal Rumblessa hän tuli kadentenakymmenentenä, mutta ei ehtinyt olla noin kaksi minuuttia, kun The Undertaker pudotti hänet kehästä. 6. helmikuuta, 2009 Shelton hävisi MVPlle potkaistuaan Drive-By Kickin. Seuraavassa SmackDown jaksossa Shelton teki MVP:lle Pay Dirtin kesken matsin. Tämän jälkeen Chavo Guerrero teki Frog Splashin MVP:lle. 20. helmikuuta Benjamin hävisi Chavolle ei mestaruus matsissa. Shelton pääsi mukaan Money in the Bank otteluun voitettuaan Jeff Hardyn diskauksella. SmackDownin 500. jaksossa Benjamin hävisi United States mestaruutensa MVP:lle. 3. huhtikuuta nähtiin United States -mestaruusmatsi Shelton Benjamin vs. MVP, jonka voitti MVP ja säilytti mestaruutensa. Judgement Dayssä hänellä oli matsi John Morrisonin kanssa, jonka hän Benjamin hävisi. 30. kesäkuuta Shelton palasi ECW:n ja hävisi yhdestä potkusta uudelle tulokkaalle Yoshi Tatsulle, mutta seauraavassa ECW:ssä Shelton voitti hänet. Tämän jälkeen Benjamin aloitti feudin Sheamuksen kanssa minkä aikana hän kääntyi "faceksi". 22. marraskuuta 2009 Survivor Seriesissä Shelton osallistui 5 vastaan 5 tag team -matsiin (Team Miz vs Team Morrison). Team Morrison kuitenkin hävisi. Seuraavassa ECW:ssä hän voitti Zack Ryderin, jonka jälkeen Christian haastoi Benjamin Ladder matsiin ECW Mestaruudesta, joka käytiin TLC: Tables, Ladders & Chairsissa 13. joulukuuta. Pitkän matsin jälkeen Benjamin kuitenkin hävisi. Royal Rumblessa Shelton ilmestyi kehään 20. ja ehti olla ringissä vaivaiset 48 sekuntia, kunnes John Cena eliminoi hänet. 16. helmikuuta viimeisessä ECW:n lähetyksessä Shelton ja Vladimir Kozlov lyöttäytyivät yhteen ja mukiloivat useita ECW tähtejä. 26. helmikuuta Benjamin palasi jälleen kerran SmackDowniin ja voitti CM Punkin Rey Mysterion tultua väliin ja pääsi ottelemaan WrestleMania XXVIssä Money in the Bank -ottelussa. Jack Swagger kuitenkin voitti matsin.

22. huhtikuuta Shelton Benjamin vapautui WWE:n sopimuksesta.

 • Nimikkoliikkeet
  • T-Bone Suplex (Exploder Suplex)
  • Paydirt (Jumping Reverse STO)
  • Crossbody
  • Dragon Whip (Spinning Heel Kick)
 • Lempinimet
  • The Gold Standard
 • Sisääntulo musiikit
 • "Medal" Jim Johnstonilta (käytti Team Anglen aikoihin)
 • "Ain't No Stoppin Me" Jim Johnstonilta ja Lou Star:lta (2004-2008)
 • "Ain't No Stoppin Me" Axelta (2008-nykyinen)
 • 3 x Intercontinental Championship
 • 1 x United States Championship
 • 2006 Aliarvostetuin painija
 • 2007 Aliarvostetuin painija