Shadow of Memories

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Shadow of Memories
Kehittäjä Konami
Julkaisija Konami
Tuottaja Junko Kawano (en)
Julkaistu

PlayStation 2
Japani
22. helmikuuta 2001
Pohjois-Amerikka
5. maaliskuuta 2001
Eurooppa
30. maaliskuuta 2001

Windows
Pohjois-Amerikka
22. heinäkuuta 2003
Eurooppa
14. helmikuuta 2003

Xbox
Eurooppa
8. marraskuuta 2002

Psp
Japani
1. lokakuuta 2009
Lajityyppi seikkailupeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Teen
USK 12
Alusta PlayStation 2, Xbox, Windows, PlayStation Portable
Jakelumuoto CD, DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Shadow of Memories (jap. シャドウ・オブ・メモリーズ) on Konamin vuonna 2001 julkaisema videopeli. Peli tunnetaan Amerikassa nimellä Shadow of Destiny. Alun perin peli julkaistiin PlayStation 2:lle, mutta se käännettiin myöhemmin myös Xboxille ja PC:lle. Konami julkisti 2009 kääntävänsä pelin PlayStation Portable:lle.[1]

Shadow of Memories oli yksi PlayStation 2:n julkaisupeleistä, mutta jäi varsin vähälle huomiolle.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Alku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääjuoni kertoo 22-vuotiaasta miehestä nimeltä Eike Kusch, joka asuu fiktiivisessä Lebensbaum-nimisessä saksalaiskylässä. Tarina alkaa, kun eräänä päivänä Eike puukotetaan hengiltä hänen lähtiessään pienestä kahvilasta. Eike kuitenkin herää oudosta, pimeästä paikasta, jossa salaperäinen ääni antaa hänelle mahdollisuuden palata ajassa taaksepäin estämään oman kuolemansa.

Eike saa Digipad-laitteen, jonka avulla voi kulkea ajassa, ja joutuu matkaamaan neljällä eri aikakaudella: nykyhetkessä (2001) sekä vuosina 1980, 1902 ja 1580. Matkallaan hän tapaa henkilöitä, jotka ovat jotenkin kytköksissä häneen, sekä keksii tapoja estää oma murhansa nykyhetkessä joko menneisyyttä muuttamalla tai jonkin esineen avulla.

Jo ensimmäisten lukujen aikana Eike nappaa vahingossa mukaansa Dana-nimisen naisen, minkä vuoksi hänen ei enää täydy vain pelastaa itseään, vaan myös auttaa Dana keskiajalta takaisin nykyhetkeen.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Eike Kusch

Eike Kusch on pelin päähenkilö, joka yrittää estää oman kuolemansa aikamatkustuksen avulla. Hän kuitenkin huomaa, että se on helpommin sanottu kuin tehty.

Mystinen henkilö, joka yrittää auttaa Eikeä välttämään kuoleman. Hän antaa Eikelle aikamatkustuksen mahdollistavan Digipad-laitteen.

 • Dana

Kahvilassa työskentelevä nuori nainen, jonka Eike tapaa herätessään kuolemansa jälkeen kahvilasta.

 • Selvänäkijä

Arvoituksellinen selvänäkijä, joka kertoo Eikelle tämän tulevaisuuden. Pelissä häneltä saa usein tiedon siitä, mihin aikaan Eike tulee vallitsevan tilanteen mukaan kuolemaan.

 • Eckart Brum

Paikallisen taidemuseon omistaja ja Eiken hyvä ystävä. Hän on tuntenut Eiken useita vuosia.

 • Miriam Brum

Eckart Brumin vaimo, joka kuoli kadulla tapahtuneessa ammuskelussa vuonna 1980.

 • Tohtori Wolfgang Wagner

Alkemisti, jonka Eike tapaa keskiajalla. Hän yrittää epätoivoisesti keksiä lääkettä, jolla voisi parantaa vaimonsa sairauden.

 • Margarete Wagner

Alkemistin tytär, jonka Eike tapaa keskiajalla. Äitinsä sairauden ja isänsä työn takia hän on vastuussa talon päivittäisistä töistä.

 • Hugo Wagner

Margareten veli ja tohtori Wagnerin poika. Hän on koko ajan huolissaan sairaasta äidistään. Hän vihaa isäänsä, koska tämä ei löydä aikaa töistä perheelleen äidin tilasta huolimatta.

 • Helena Wagner

Tohtori Wagnerin vaimo sekä Hugon ja Margareten äiti. Tavatessaan Eiken tämä on jo sokeutunut kuolettavan sairautensa takia.

 • Alfred Brum

Alfred on Eckart Brumin isoisä sekä Sibyllan isä. Hän tekee päätöksen muuttaa suvun talo taidemuseoksi.

 • Sibylla Brum

Alfredin tytär, tiukkaluonteinen varhaiskypsä tyttö. Sibyllä huolehtii nuoresta veljestään joka päivä, mutta kaipaa muutakin kuin nukkuvan vauvan seuraa.

 • Oleg Franssen

Oleg on elokuvatuottaja. Hän kokee puheet Eiken kanssa varsin inspiroivina. Hänen esi-isiinsä lukeutuvat valokuvaaja 1900-luvulla sekä maalaaja 1580-luvulla.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin genre on seikkailupeli, joten useimmat pulmat ratkaistaan eri esineitä eri aikakausilta keräämällä ja näitä oikeissa paikoissa ja tilanteissa käyttämällä. Peli on jaettu neljään lukuun, joissa jokaisessa Eiken täytyy estää oma kuolemansa joko sopivan työkalun tai muutoksen avulla.

Esimerkiksi ensimmäinen murha vältetään keräämällä ihmisjoukko torille, jolloin silminnäkijöiden hurjan määrän vuoksi murha jää tekemättä.

Digipad[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eike matkustaa ajassa Homunculukselta saamansa Digipad-laitteen avulla. Laite vaatii toimiakseen erityislaatuista energiaa,[2] jota Eike voi löytää ympäri kaupunkia. Aikamatkustus kuluttaa aina tietyn määrän tätä energiaa, ja energian loppuessa laite ei enää toimi. Eräässä luvussa Homunculus vie kaiken energian Digipadistä, jolloin pelaaja joutuu keräämään sitä lisää.

Kuoleminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä ei ole varsinaisesti vihollisia tai mitään toimintakohtauksia, joissa päähahmo voisi tulla tapetuksi. Sen sijaan pelaajalle kerrotaan, mihin aikaan Eike Kusch tapetaan nykyhetkessä, ja annetaan aina tietyn verran aikaa keksiä keino tämän pelastamiseksi. Mikäli pelaaja ei ehdi palauttaa Kuschia omaan aikaansa tämän kuolinhetkellä, tämä jää ikuisesti vangiksi menneisyyteen ja peli päättyy. Jos Kusch kuolee nykyhetkessä, hän siirtyy Homunculuksen ulottuvuuteen, ja pelaaja voi yrittää uudelleen.

Eteneminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli etenee hieman interaktiivisen kirjan tavoin. Peli sisältää paljon keskustelua pelimaailman hahmojen välillä sekä pelimaailman tutkimista ja esineiden etsimistä. Esimerkiksi jokin aiemmassa luvussa saatu tavara voi olla hyödyllinen vasta viimeisissä luvuissa.

Pelimaailma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaaja voi tutkia vanhaa saksalaishenkistä kaupunkia ja sen rakennuksia neljässä eri aikatasossa. Pelaaja menneisyystasossa tekemät asiat vaikuttavat yleensä siihen, miltä kaupunki näyttää nykyhetken tasossa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Spencer: Shadow of memories destined for psp Siliconera.
 2. Shaban: Shadow of memories arvostelu Shaban - Konsolifin/Ps2Fin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]