Seututie 301

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Finland road sign F31-301.svg
Seututie 301
Seututie 301 Stormin kylän kohdalla Sastamalassa
Seututie 301 Stormin kylän kohdalla Sastamalassa
Maa Suomi
Tieluokka seututie
Omistaja Suomen valtio
Tienpitäjä Väylävirasto
Pituus 44 km
Alkupiste Lempäälä
Päätepiste Stormi, Sastamala (44 km)
Kaistaluku kaksikaistainen

Seututie 301 on Lempäälästä Sastamalan Stormiin johtava seututie. 44 kilometriä pitkä tie on pääosin kohtuullisen mutkainen ja mäkinen.

Tien kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tie saa alkunsa Lempäälästä, seututien 190 risteyksestä joka on osa vanhaa valtatien 9 linjausta. Sieltä tie kulkee ensin muutaman sadan metrin verran pohjoiseen, minkä jälkeen se kääntyy länteen seuraavasta risteyksestä, josta puolestaan alkaa Lempäälän keskustaan johtava yhdystie 3024. Sitten tie jatkuu noin kaksi kilometriä, minkä jälkeen se kohtaa Mantereelle, Vesilahteen menevän yhdystien 2984 risteyksen. Siitä tie jatkuu noin puolitoista kilometriä kunnes se kohtaa Kaakilanmutkan jonka se kohtaa uudestaan puolen kilometrin päässä. Sitten tie jatkuu parin sadan metrin verran, jonka jälkeen se kohtaa Vesilahden keskustaan menevän yhdystien 2982 risteyksen ja lähes välittömästi sen perään Koskenkylään menevän yhdystien 2983 risteyksen.

Sitten seututie 301 ohittaa Vähäjärven sen pohjoispuolelta sekä sen jälkeen Suomelan alueen ja sen läpi menevän Rautialantien risteyksen. Seuraavaksi tie ylittää Pyhäjärven ja Vähäjärven yhdistävän joen, josta puolen kilometrin päässä tiehen yhtyy yhdystie 2985, joka johtaa Koskenkylään. Sen jälkeen tie kohtaa Keihosen alueen, Keihosen sivuutettuaan tie jatkuu runsaasti mutkittelevana tienä seuraavat puolitoista kilometriä Kostialan kyläkeskukseen saakka. Sieltä tie jatkuu noin puoli kilometriä, jonka mentyä se ohittaa Punkalaitumelle menevän yhdystien 2986 risteyksen. Sitten tie jatkuu noin kilometrin verran, jonka jälkeen se ohittaa Narvan kylän ja sen keskustaan menevän Latomaantien risteyksen.

Latomaantieltä tie jatkuu noin kaksi kilometriä loivia mutkia tehden, kunnes se kohtaa Kuralan alueen, jossa se kääntyy menemään enemmän luoteeseen päin seuraavassa risteyksessä, josta alkaa valtatie 12:lle johtava yhdystie 2992. Sieltä tie jatkuu kaksi kilometriä runsaasti mutkittelevana, jonka jälkeen se sivuaa Mieliönsuontien risteyksen. Sen jälkeen tie jatkuu samanlaisena, erittäin runsaasti mutkittelevana tienä noin viisi kilometriä, jonka jälkeen se sivuaa Suonojärveä noin 3 kilometrin verran, kunnes se saapuu Rämsöön kylään. Rämsöössä tie kohtaa myös yhdystien 2991 risteyksen.

Siellä tie kääntyy lounaaseen päin, kunnes se sivuaa Kyynäräjärven sen pohjoispuolelta ja kääntyy menemään länteen noin muutaman kilometrin verran, jonka mentyä se kohtaa Kivijärventien risteyksen. Kivijärventien ohitettuaan tie jatkuu noin kilometrin verran, kunnes se ohittaa Ekojärventien risteyksen. Sieltä tie jatkuu pari kilometriä ja ohittaa sen mentyä Lantulaan menevän Vatajantien. Vatajantien jälkeen tie kohtaa puolentoista kilometrin jälkeen Kaltsilantien risteyksen, jonka ohitettua tie jatkuu noin kaksi ja puoli kilometriä, kunnes se ohittaa Stormiin menevän Stormintien risteyksen. Sieltä tie jatkuu vielä puoli kilometriä, saapuen lopulta valtatien 12 risteykseen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]