Saunakallio

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Saunakallio
Kaupungin kartta, jossa Saunakallio korostettuna.
Kaupungin kartta, jossa Saunakallio korostettuna.
Kaupunki Järvenpää
Suuralue Läntiset kaupunginosat[1]
Kaupunginosa nro 3 [2]
Väkiluku 1 400 [1] (31.12.2014)

Saunakallio on Järvenpään 3. kaupunginosa.[2] Vuoden 2014 lopussa kaupunginosassa asui 1 400 ihmistä.[1]

Sijainti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saunakallio sijaitsee keskustasta luoteeseen rautatiehen rajautuen sen länsipuolella ja luetaan kuuluvaksi kaupungin läntisiin kaupunginosiin. Saunakallion nykyinen asutus rajautuu etelässä Loutin kaupunginosaan ja lännessä Eriksnäsinojaan ja peltoihin ja Tuusulan kunnanrajaan. Pohjoisessa alueen asutus päättyy noin 300 metriä Saunakallion aseman pohjoispuolella ns. Hiihtomajan metsään. Naapurikaupunginosia pääradan itäpuolella ovat Sorto ja Jamppa.

Liikenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saunakallion rautatieasema sijaitsee Jäppilänkadun ja Wärtsilänkadun risteyksen vieressä, 2 kilometriä Järvenpään rautatieasemasta pohjoiseen, 39 kilometrin päässä Helsingistä. Saunakallion asemalla pysähtyvät R- ja T-junat. Asemalla on neljä raidetta. Asema oli vuosina 2007–2011 liikennöineen G-junan pääteasema.

Tulevaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saunakallio on pientalovaltainen kaupunginosa. Myös Järvenpään yleiskaavassa 2020 [3] se on säilytetty pientaloalueena. Alueen kasvureserviksi on osoitettu nykyisen alueen länsipuoliset osat Eriknäsinojasta alkaen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Tilastotietoja Järvenpäästä 2014 (xls (Excel-tiedosto)) (Tiedoston välilehti Väestö ja väestömuutokset, Taulukko 3.4. Väestö kaupunginosittain iän mukaan 31.12.2014) Järvenpään kaupunki. Viitattu 20.7.2017.
  2. a b Järvenpään karttapalvelu (Layer list -valikosta "Kaupunginosat") Järvenpään kaupunki, Paikkatietopalvelut. Viitattu 20.7.2017.
  3. Järvenpää

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]