Sara Tancredi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sara Tancredi
Näyttelijä(t) Sarah Wayne Callies
Kesto 2005–2017
Ensi-
esiintyminen
Kausi 1: ”Pakosuunnitelma”
Viimeinen
esiintyminen
Kausi 5: ”Silmiin kätketty”
Henkilötiedot
Ammatti lääkäri
Sukupuoli nainen
Suhteet
Vanhemmat Frank Tancredi
Puoliso(t) Michael Scofield
Lapset Michael Scofield Jr.
Muut sukulaiset Lincoln Burrows (lanko)

Sara Tancredi on Sarah Wayne Calliesin esittämä kuvitteellinen televisiosarjassa Pako.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saran äiti on kuollut Saran ollessa pieni. Saran isä on kuvernööri, joka murhataan toisella tuotantokaudella koska hän tiesi liikaa Yhtiöstä. Sara ja Michael saavat tältä ainoan jäljellä olevan johtolangan; avaimen sikarikerhon lokeroon, josta löytyy todiste siihen, että Lincoln lavastettiin varapresidentin veljen murhaan.

Sara on entinen narkomaani ja alkoholisti. Sarjan jaksossa ”My Brother’s keeper” (Veljeni puolesta) näytetään Saran menneisyyttä, jolloin hän työskenteli sairaalassa mutta käytti morfiinia ja joi. Saran huumeiden käyttö loppui, kun hän näki miehen jäävän auton alle muttei voinut vaikuttaa asiaan koska oli liian aineissa. Myöhemmin Sara menee terapiaan ja oltuaan 16 kuukautta kuivilla Fox Riverin vartijapäällikkö Brad Bellick (Wade Williams) tarjoaa hänelle työpaikkaa vankilan lääkärinä.

Pako[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ensimmäisellä tuotantokaudella Sara työskentelee Fox Riverin vankilan lääkärinä. Sara rakastuu sarjan päähenkilöön, vanki Michael Scofieldiin (Wentworth Miller). Sara auttaa Michaelin, tämän veljen Lincoln Burrowsin (Dominic Purcell) ja muutaman muun vangin karkuun jättämällä sairastuvan oven auki. Toisella tuotantokaudella Sara tapaa Michaelia ja ryhtyy pakenemaan tämän kanssa.

Kolmannella tuotantokaudella ”Yhtiön” agentti Gretchen (Jodi Lyn O’Keefe) ottaa Saran panttivangiksi jotta Michael auttaisi James Whistlerin ulos Sonasta. Michael auttaa Whistlerin ulos, mutta Yhtiö tappaa Saran siitä huolimatta. Neljännellä tuotantokaudella Michael kuulee Saran olevan elossa ja löytää tämän Saran perheystävän Brucen avulla. Sara auttaa Michaelia ja muita karkureita tuhoamaan Yhtiön. Neljännellä kaudella Sara myös odottaa Michaelille lasta ja pari menee naimisiin. Sara vangitaan Michaelin äidin murhasta, mutta Michael auttaa tämän ulos uhraten samalla oman henkensä. Sara nimeää lapsen Michaelin mukaan.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.