Lincoln Burrows

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lincoln Burrows (Dominic Purcell)

Lincoln Burrows on fiktiivinen hahmo televisiosarjassa Pako. Häntä näyttelee Dominic Purcell. Nuorempia Burrowsia sarjassa näyttelevät Max Kirsch ja Hunter Jablonski.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Lincoln on Michael Scofieldin isoveli. Lincoln tuomitaan kuolemaan varapresidentin veljen murhasta. Michael yrittää pelastaa hänet kuolemantuomiolta. Kuten Michael, Lincoln on esiintynyt jokaisessa Paon jaksossa. Toisella tuotantokaudella Lincoln ja Michael yrittävät paeta maasta, mutta agentti Alexander Mahone vaikeuttaa matkaa. Lincoln jää kaksi kertaa kiinni, mutta pääsee pakenemaan avustuksella. Kun Lincoln vapautetaan syytteistä, hän rupeaa auttamaan veljeänsä pois vankilasta.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lincolnin ja Michaelin äidin kuoltua Lincolnista tuli Michaelin huoltaja. Lincoln potkittiin ulos Morgan Parkin lukiosta Toledossa, Ohiossa. Hän muutti Chicagoon ja alkoi rikolliseksi. Hänen aikaisemmat rikoksensa, kuten varkaudet, omaisuuden hajottaminen ja huumeiden hallussapito tekivät hänestä varapresidentin veljen murhaajan valamiehistön silmissä. Lincolnilla on lapsi Lisa Rixin kanssa. Poika Lincoln Burrows Jr. on nimetty Lincolnin mukaan. L.J:tä näyttelee sarjassa Marshall Allman.

Scofieldin ollessa 18-vuotias, Lincoln lainasi hänelle 90 000 dollaria, jotta hän voisi maksaa yliopistomaksunsa. Lincoln kertoi rahojen olevan hänen puolikkaansa heidän äitinsä vakuutuksesta. Oikeasti Lincoln lainasi rahat, ja joutui niiden takia hankaluuksiin, mikä lopulta johti hänen lavastamiseensa syylliseksi. Tämä kerrottiin jaksossa Menneisyyden vangit.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.