Michael Scofield

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Michael Scofield
Näyttelijä(t) Wentworth Miller
Kesto 2005–2017
Ensi-
esiintyminen
Kausi 1: ”Pakosuunnitelma”
Viimeinen
esiintyminen
Kausi 5: ”Silmiin kätketty”
Henkilötiedot
Koko nimi Michael J. Scofield
Ammatti rakennusinsinööri
Sukupuoli mies
Suhteet
Vanhemmat Aldo Burrows
Christina Rose Scofield
Sisarukset Lincoln Burrows
Puoliso(t) Sara Tancredi
Lapset Michael Scofield Jr.
Sisarusten lapset Lincoln Burrows Jr.

Michael J. Scofield on Wentworth Millerin esittämä kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa Pako.

Michaelin isän jätettyä perheen, Michael sai sukunimekseen äitinsä tyttönimen. Äitinsä kuoleman jälkeen Michaelin isoveli Lincoln Burrows ryhtyi hänen huoltajakseen pitäen huolta hänestä. Koska Lincoln halusi Michaelin saavan hyvän koulutuksen, hänen oli lainattava sitä varten suuria summia rahaa. Velkojat ajoivat Lincolnin rikollisiin tekoihin.

Michael suoritti toisen asteen koulutuksensa Morton East High Schoolissa, Ohion Toledossa, hyvin arvosanoin. Tämän jälkeen hän opiskeli rakennustekniikkaa Loyolan yliopistossa Chicagossa. Ennen joutumistaan vankilaan Michael työskenteli rakennusinsinöörinä chicagolaisessa Middleton, Maxwell and Schaum -yhtiössä.

Michael on älykäs, perusteellinen ja päättäväinen. Hänellä on myös taipumus avunantoon ja muiden tukemiseen, vaikkei hänellä itsellä olisikaan aikaa tai tarmoa siihen. Hän ei ole veljensä tavoin väkivaltainen, ja suuttuu harvoin. Michael on myös todella sulkeutunut. Hän ei juurikaan valita vastuustaan ja odotuksista, jotka häneen kohdistuvat.

Michael kärsii nk. alhaisesta latentista inhibitiosta, joka tarkoittaa sitä, että hän käsittelee asian tai esineen aivoissaan paljon tarkemmin kuin normaali ihminen. Tämä yhdistettynä Michaelin korkeaan ÄO:hon tekee hänestä luovan neron.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ensimmäisen kerran Michael esiintyy sarjan pilottijaksossa, jossa hän ryöstää pankin päästäkseen vankilaan pelastamaan syyttömänä kuolemaantuomitun veljensä Lincoln Burrowsin. Sarjassa seurataan Michaelin yritystä pelastaa veljensä kuolemalta. Kuten Lincoln, Michael on esiintynyt sarjan jokaisessa jaksossa.

Michael on suunnitelmallinen ja hänellä on tarkka pakosuunnitelma. Pakosuunnitelman tärkeänä osana on lähes koko vartaloa peittävät tatuoinnit, joista hahmottuu vankilan pohjapiirrokset. Michael poistaa tatuoinnin neljännen tuotantokauden alussa.

Kolmannella tuotantokaudella Michael joutuu Sonaan, pahamaineiseen vankilaan Panamassa. Neljännellä tuotantokaudella Michael on paennut Sonasta, mutta jää kiinni myöhemmin ja Yhdysvaltain turvallisuusviraston agentti Donald Self värvää hänet ja muut karkurit kaatamaan ”Yhtiötä”. Kauden lopussa Michael ystävineen onnistuu kaatamaan Yhtiön, mutta hän ei kauaa ehdi iloita, sillä Michaelin ja Saran hääpäivänä Sara pidätetään. Michael ei saa Saraa ulos lakiteitse, joten hän aikoo auttaa Saran pakenemaan. Michael auttaa Saran ulos, mutta pakomatkalla Michael joutuu uhraamaan oman henkensä pelastaakseen Saran ja syntymättömän lapsensa. Saralle selviää myöhemmin, että Michaelin aivokasvaimen leikkaus ei onnistunut, joten Michael olisi kuollut joka tapauksessa myöhemmin. Michaelille lasta odottava Sara nimeää poikansa Michaelin mukaan. Michaelin hautakiveen on merkitty kuolinpäiväksi 4. marraskuuta 2005, eli hän eli kahdeksan kuukautta siitä hetkestä lähtien, kun hän rupesi toteuttamaan suunnitelmaansa Lincolnin vapauttamiseksi. Kuitenkin viidennellä tuotantokaudella Lincoln ja moni aiemmilta kausilta tuttu hahmo löytää vihjeitä Michaelin selviämisestä. Selviää, että Michael onkin yhä elossa, ja ryhmä alkaa toteuttaa pakosuunnitelmaa Michaelin pelastamiseksi.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
  • Michael Scofield. FOX.com. Arkistoitu 18.12.2008. Viitattu 25.9.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.