Pako (4. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pako 4. tuotantokausi
Maa Yhdysvallat
Esittäminen
Verkko FOX
Ensimmäinen esitys 24. marraskuuta 2009
Viimeinen esitys 13. huhtikuuta 2010
Esitysten määrä 22
24 (Vain Isossa-Britanniassa ja DVD julkaisuna.)
Kaudet
← Edellinen Seuraava →
Pako (3. tuotantokausi) Pako (5. tuotantokausi)

Paon neljäs tuotantokausi alkoi Fox-kanavalla Yhdysvalloissa 1. syyskuuta 2008. Se sisältää 24 jaksoa (22 televisiosta nähtyä jaksoa ja 2 vain DVD:llä julkaistua erikoisjaksoa). Kyseiset erikoisjaksot nähtiin myös Isossa-Britanniassa. Erkoisjaksot DVD:llä on yhdistetty yhdeksi kokonaiseksi elokuvaksi.

Neljännen kauden juoni perustuu miljoonien arvoisen Scylla-laitteen tavoittelemiseen, sillä tämä on päähenkilöiden ainoa keino vapauteen.

Suomessa MTV3 aloitti 4. tuotantokauden esittämisen marraskuussa 2009. Kauden ja samalla koko sarjan päätösjakso nähtiin 20. huhtikuuta 2010 MTV3-kanavalla.

Henkilöt ja näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Wentworth Miller    Michael Scofield  
  Dominic Purcell    Lincoln Burrows  
  William Fichtner    Alexander Mahone  
  Amaury Nolasco    Fernando Sucre  
  Robert Knepper    Theodore "T-Bag" Bagwell  
  Sarah Wayne Callies    Sara Tancredi  
  Jodi Lyn O'Keefe    Susan B. Anthony, "Gretchen"  
  Michael Rapaport    Don Self  
  Chris Vance    James Whistler  
  Danay Garcia    Sofia Lugo  
  Wade Williams    Brad Bellick  
  Leon Russom    Kenraali Jonathan Krantz  
  Cress Williams    Wyatt Mathewson  
  James Hiroyuki Liao    Roland Glenn  
  Kathleen Quinlan    Christina Scofield  
  Shannon Lucio    Miriam Hultz  
  Ron Yuan    Feng Huan  

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Englanninkielinen nimi Suomenkielinen nimi Esityspäivä Yhdysvalloissa
1 "Scylla" "Skylla" 1. syyskuuta 2008
Paettuaan Sonasta Michael on seurannut Gretcheniä ja Whistleriä Los Angelesiin. Yhtiön palkkalistoilla oleva kaksikko hoitaa loppuun operaatiota, joka takia Whistler oli saatava ulos Sonasta. Whistler varastaa tärkeän muistikortin ja on tekemässä siitä kopiota, kun Michael yllättää hänet. Gretchen saapuu paikalle. Michael aikoo ampua hänet, mutta saa kuulla naiselta Saran olevan elossa. Gretchen tapaa kenraali Jonathan Krantzin ja kuulee, että Whistler on pettänyt hänet. Hän on palauttanut Yhtiölle kopion muistikortista ja pitänyt alkuperäisen. Kratz käskee agentti Wyattin tappaa Gretchenin. Michael soittaa Linconille Panamaan ja paljastaa Saran olevan elossa. Lincoln kertoo Sonan palaneen maan tasalle. Sucre, Bellick ja T-Bag ovat paenneet. Mahone pyytää Michaelia tapaamiseen. Hän kertoo yrittävänsä Whistlerin kanssa tuhota Yhtiön. Heillä on Skylla-muistikortti, jolla on Yhtiön agenttien ja operaatioiden tiedot. Heidän on murtauduttava Yhtiön päämajaan lukeakseen salakoodatut tiedot. Whistler kertoo Saran olevan Chicagossa, mutta Wyatt ampuu hänet ja saa Skyllan haltuunsa. T-Bag lähtee Panamasta mukanaan rahasaalis ja Whistlerin lintukirja, mutta joutuu matkalla ryöstetyksi. Sucre ja Bellick palaavat Yhdysvaltoihin. Onnellinen Sucre näkee sairaalassa tyttärensä, mutta Maricruzin sisko on kutsunut paikalle poliisit. Mahone soittaa vaimolleen, joka pyytää häntä tulemaan kotiin. Pamela Mahonen ovikello soi ja Wyatt tunkeutuu sisään taloon. Mahone näkee kotiin saapuessaan pihalla poliisit ja saa kuulla tapahtuneen jotain kamalaa. Panamassa Lincolnin kimppuun hyökkää Yhtiön agentti. Taistelun tuoksinassa Lincoln ampuu hänet ja joutuu pidätetyksi. Michael soittaa Bruce Bennettille, joka tuntee Saran, mutta poliisit pidättävät hänet. Poliisiasemalla agentti Don Self sanoo luopuvasta kaikista syytteistä Michaelia ja Lincolnia vastaan, mikäli he auttavat häntä tuhoamaan Yhtiön. Hän tarvitsee ulkopuolista apua, sillä Yhtiön agentit ovat soluttautuneet kaikkialle. "Meidän täytyy siis etsiä muistikortti, joka voi olla missä vain ja murtautua rakennukseen, jonka sijaintia emme tiedä", Michael pohtii. Veljekset eivät suostu. He pääsevät vapaaksi, kun Bennett maksaa heidän takuunsa. Hän ajaa veljekset talolle. Sisällä heitä odottaa Sara. Michael sulkee naisen syliinsä. Sara näyttää Michaelille arvet, jotka sai kidutuksesta. Samassa ikkunan läpi lentää luoti. Wyatt on löytänyt heidät. Michael tajuaa, etteivät he saa olla rauhassa ennen kuin Yhtiö on tuhottu. Hän soittaa Selfille. Veljekset tapaavat Sucren, Bellickin ja Mahonen, jotka ovat kaikki mukana suunnitelmassa. Joukkio on astumassa ilmavoimien koneeseen lentokentällä. Self muistuttaa, että jos he onnistuvat, heistä tulee sankareita.
2 "Breaking & Entering" "Murtautuminen" 1. syyskuuta 2008
Vangit saapuvat Los Angelsiin. Self jakaa heille GPS-nilkkapannat, joiden avulla tietää missä he liikkuvat. Peitetarinan mukaan vangit on siirretty liittovaltion vankilaan, mutta Self vie heidät varastorakennukseen, jossa hän esittelee uuden apurin, tietokonehakkeri Rolandin. Skyllan etsintä alkaa. Whistlerin kanssa työskennellyt Mahone pystyy tunnistamaan Firman työntekijän, joka toimi autokuskina miehelle, jolle Whistlerin piti toimittaa Skylla. Käy ilmi, että kortinhaltija on yritysjohtaja Stuart Tuxhorn. Roland ehdottaa, etteivät he yritä varastaa Skyllaa, vaan kopioida sen. Hän on kehittänyt laitteen, "digitaalisen mustan aukon", jonka avulla se onnistuu, kunhan joku pääsee tarpeeksi lähelle muistikorttia. Kenraali Krantz näyttää Firman toiselle edustajalle lapun, jossa on luku 10 000. Kyse on kymmenestä tuhannesta ihmisestä. Hän kysyy on luku hyväksyttävä ja saa myöntävän vastauksen. Vangit laittavat suunnitelman käytiin: Sucre kolaroi Tuxhornin auton kanssa ja yrittää päästää kopioimaan Skyllan. Kun se ei onnistu, vangit sujauttavat lukijalaite Tuxhornin taloudenhoitajan käsilaukkuun. Self tapaa autokauppias Jasperin, joka on työskennellyt aikaisemmin Firmalle. Jasperin tulee löytää hänelle koodinpurkaja, jonka avulla lukea kortti. Aavikolla T-Bag painaa mieleensä lintukirjan sisältöä ja tuhoaa sen sivuja syömällä ne. Hän joutuu tappeluun Sanchon kanssa, joka lyö päänsä ja kuolee. Sara kärsii tuskallisten muistojensa kanssa. Hän ei voi unohtaa miten Gretchen kidutti häntä. Hän kuitenkin keksii kirjallisuusviitteen: Skylla on merihirviö Homeroksen Odysseiasta. Michael esittää olevansa turvallisuuspalvelusta ja soittaa Tuxhornin taloon. Hän pyytää kodinhoitajaa tarkistamaan talon ikkunat. Naisen ollessa kirjastossa, he saavat signaalin Skyllasta ja onnistuvat kopioimaan sen. Kun Mahone ja Bellick yrittävät saada Rolandin laitteen takaisin kodinhoitajalta, he huomaavat hänen jättäneen sen taloon. Michael pohtii pitäisikö heidän paeta, mutta Lincoln puhuu hänet ympäri. He lähtevät Tuxhornin talolle ja laukaisevat viereisen talon varashälyttimen. Michael ja Mahone livahtavat sisään ja nappaavat laitteen. T-Bag saa kyydin aavikolta San Diegoon. Lintukirjan koodin avulla hän löytää tallelokerosta Whistlerille tarkoitetun kirjekuoren ja avaimen. Vankeja etsivä Wyatt tajuaa, etteivät he ole vankilassa. Hän lähtee vierailemaan Bruce Bennetin luona. Sara sanoo Michaelille, että heidän täytyy aloittaa suhteensa alusta ilman syyllisyydentuntoa. Michael on samaa mieltä, mutta vitsailee siitä, että on edelleen naimisissa. Lincoln keskyttää heitä: huonoja uutisia. Skylla olekaan yksi muistikortti, vaan peräti kuusi. Mistä he löytävät viisi jäljellä olevaa? Wyatt neuvoo kiduttamaan erästä Firman vangeista. Käy ilmi, että se on Gretchen. Michael tuijottaa itseään kylpyhuoneen peilistä. Äkkiä hänen nenästään alkaa vuotaa verta. Lincoln tulee paikalle ja kysyy mikä hätänä. Michael valehtelee olevansa kunnossa.
3 "Shut Down" "Perhepiknik" 8. syyskuuta 2008
Vihainen Michael marssii Selfin luokse ja sanoo, etteivät he aio etsiä enempää muistikortteja. He ovat sopineet vain yhden hankkimisesta. Self vannoo, ettei tiennyt kuudesta kortista, mutta Michael on luvannut toimittaa hänelle Skyllan. Heidän on hankittava kaikki kortit. Lincoln kuulee Mahonen puhuvan puhelimessa agentti Langin kanssa. Mahone kertoo Firman murhanneen hänen poikansa ja haluaa tietää kuka sen teki. Self tapaa esimiehensä, joka vaatii häntä lopettamaan Skyllan etsimisen. Self kertoo vankien hankkineen ensimmäisen kortin 24 tunnissa. Heidän pitäisi saada lisää aikaa. Esimies ei suostu. Vangit saivat tietoja kortinhaltija Tuxhornin kalenterimerkinnöistä. Sähköpostista löytyy tietoja Lontoosta saapuvasta lennosta. Mahone keksii, että se on koodi. Sähköpostin sanojen joukkoon on piilotettu "Skylla". Heillä on tiedossa tapaamisen aika, mutta ei paikkaa. Rolandin lukijalaite ei ole tallentanut muita sähköposteja, mutta hän tietää niiden löytyvän pääserveriltä Anaheimissa. Michael, Lincoln, Sara ja Roland lähtevät hakemaan tietoja. Sara vie vartijalta avainkortin, jonka antaa Michaelilla. Hän ja Roland livahtavat kopioimaan tietoja. T-Bag käyttää Whistlerin avainta ja löytää itsensä upeasta asunnosta. Hän käyttää Whistlerin aliaksen Gregory Whiten henkilöpapereita. Tämä työskentelee Gate-yritykselle. Vartija huomaa Saran vieneen avainkortin ja pysäyttää naisen ulko-ovella. Michael yrittää auttaa laukaisemalla palohälytyksen. Sen turvin Sara pääsee ulos, mutta Roland ja Michael jäävät lukkojen taakse serverihuoneeseen, josta uhkaa loppua happi. Michael soittaa Lincolnille, joka hakee paloautosta kirveen ja rikkoo huoneen lasin. T-Bag juttelee Gaten toimitusjohtajan kanssa ja saa selville, ettei tämä ole koskaan tavannut Whistleriä kasvotusten. He sopivat tapaamisen keskustellakseen myyntitehtävistä. Chicagossa Wyatt kiduttaa Bruce Bennettiä ja antaa tälle totuusseerumia. Hän kysyy missä Sara Tancredi on. Tuxhornin sähköpostissa on vain mainoksia. Vangit ovat ihmeissään. Roland valittaa, että miltei kuoli turhan takia. Mahone käy häneen käsiksi, mutta Lincoln rauhoittelee Mahonea. Bellick ja Sucre varjostavat Tuxhornia. Bellick ehdottaa karkaamista, mutta Sucre ei halua pakoilla. Hän tahtoo nähdä tyttärensä kasvavan. Äkkiä heitä ympäröivät poliisit. Pidätetty Sucre ehtii kirjoittaa Michaelille varoitusviestin "Juokse". Vangit lähtevät pakoon poliisit kintereillään. Michael soittaa Selfille, joka käskee heidän antautua. Operaatio on ohi. Vangeilla on GPS-nilkkapannat, jotka näyttävät heidän olinpaikkansa. He juoksevat tunneliin, joka estää signaalin lähetyksen. Siellä he tutkivat tulostettuja sähköposteja. Äkkiä Michael tajuaa laittaa sähköpostit päällekkäin. Tapaamispaikka paljastuu: voimalaitos New Beachilla. Michael, Lincoln, Sara, Roland ja Mahone saapuvat voimalaitokselle, mutta niin tekevät myös poliisit. Michael pääsee pakoon, muut jäävät kiinni. Self päästää Saran vapaaksi. Hetken päästä Michael saapuu paikalle ja näyttää kuvaa, jonka otti Firman tapaamisesta. Siinä näkyvät kaikki kuusi kortinhaltijaa. Self päättää antaa heidän jatkaa operaatiota ja vapauttaa vangit. Whyatt saa Bennetin paljastamaan Saran olinpaikan. Sitten hän ampuu miehen. Mahone hakee Langin lähettämän kirjekuoren, jossa on kuvia rikospaikalta ja hänen poikansa ruumiinavausraportti. Kerrottuaan Michaelille pojan kohtalosta, Lincoln sanoo surevalle Mahonelle olevansa pahoillaan. Mahone paljastaa vaimonsa olevan vielä elossa ja poliisin suojelussa. Lincoln lupaa auttaa Mahonea löytämään Cameronin murhaajan.
4 "Eagles & Angels" "Kotkia ja enkeleitä" 15. syyskuuta 2008
Michaelin kuvaaman videon avulla vangit paikantavat toisen kortinhaltijan, joka on töissä Turkin suurlähetystössä. Käy ilmi, että muistikortti on miehen vaimon Lisan hallussa. Nainen tapaa kenraali Krantzin. He keskustelevat matkasta. Lisa olisi valmis lähtemään heti, mutta saa ohjeet pitää yllä kulisseja. Hänellä on illalla tilaisuus, johon hänen täytyy osallistua. Vangit seuraavat Lisaa. Äkkiä Lincoln näkee T-Bagin väkijoukossa. Tämän onnistuu heittää lintukirja läheiseen pusikkoon ennen kuin veljekset saavat hänen kiinni. He joutuvat päästämään T-Bagin matkoihinsa, kun poliisi huomaa heidät. Wyatt saa ohjeita Gretchenin pehmittämiseksi. Kenraali epäilee naisen tietävän jotain. Hän on myös tietoinen siitä, että Firman entinen työntekijä Jasper aikoo antaa Selfille tietoja Firmasta. T-Bag saapuu tapaamisen Gate-yhtiön Whiten kanssa. Sihteeri kertoo hänelle herra Xingin jättäneen soittopyynnön. Miehen puhelinnumero löytyy lintukirjasta. Vangit saavat tietää Lisan osallistuvan illalla Kotkia ja enkeleitä -tilaisuuteen. Mahone selittää sen olevan kuolleiden lainvalvojien muistotilaisuus. Self soittaa Saralle ja kertoo Bruce Bennettin kuolleen. Järkyttynyt Sara lähtee baariin. Hän kertoo baarimikolle olleensa juomatta yli kolme vuotta, mutta tilaa viskiä. Hän ei huomaa, kuinka viereinen mies nappaa hänen luottokorttinsa. White esittelee T-Bagin Gate-yhtiön työntekijöille. Eräs heistä, Andy, näyttää T-Bagille työhuoneen, jota Whistler oli varta vasten pyytänyt. Sen numero 112B löytyy myös lintukirjasta. Self lähtee tapamaan Jasperia, joka pelkää henkensä puolesta. Saapuessaan miehen asuntoon hän löytää tämän kuolleena. Michael, Lincoln ja Mahone saapuvat Kotkia ja Enkeleitä -tilaisuuteen. Lincoln huomaa Lisan henkivartijan tunnistavan hänet ja poistuu paikalta. Ulkona hän törmää samaan vartijaan, joka uhkaa häntä veitsellä. Bellick saapuu apuun, mutta puolustaessaan itseään Lincoln puukottaa miehen kuoliaaksi. Lisa on lähdössä tilaisuudesta, mutta Mahone pyytää häntä odottamaan kunnes ulkoa löydetyn henkivartijan ruumis on tunnistettu. Michael jää Lisan kanssa kahden ja kopioi samalla muistikorttia. Äkkiä hänellä alkaa nenäverenvuoto. Wyatt kuulustelee Gretcheniä, joka väittää, ettei tiennyt mitään Whistlerin suunnitelmista napata Skylla. Wyatt saa tietää, että Bennettin luottokorttia on käytetty San Pedrossa. Sara on baarin naistenhuoneessa, kun Wyatt astelee sisään ja näyttää Saran kuvaa baarimikolle. Tämä valehtelee, ettei ole nähnyt naista. Sara poistuu baarista. Saatuaan kortin kopioitua vangit poistuvat muistotilaisuudesta. Bellick on edelleen järkyttynyt henkivartijan murhasta. Lincoln kiittää häntä avusta. Self kertoo Jaredin kuolleen, eikä tiedä mitä tehdä seuraavaksi. Mahone pyytää Rolandilta apua löytääkseen poikansa murhaajan. Hän haluaa Wyattin tiedot FBI:n tiedostoista. Michael soittaa Saralla, joka on palaamassa tukikohtaan. Nainen kertoo olevansa kunnossa. Hän jatkaa matkaa, mutta ei huomaa, että Wyatt on aivan hänen kannoillaan.
5 "Safe and Sound" "Kassakaappi" 22. syyskuuta 2008
Sara on matkalla takaisin tukikohtaan. Hän huomaa luottokorttinsa kadonneen. Etsiessään sitä, hän näkee Wyattin seuraavan itseään ja lähtee karkuun. Vangit ovat tunnistaneet taas uuden kortinhaltijan. Mies työskentelee valtiovarainministeriössä rakennuksessa, jossa Self on. Michael käskee Selfiä menemään miehen huoneeseen keksityn terroristiuhan turvin. Mahone tapaa ex-vaimonsa ja näyttää tälle kuvia epäillyistä. Pam tunnistaa Wyattin. Mahone lupaa ottaa yhteyttä, kun on löytänyt heidän poikansa murhaajan. Pam lohduttaa, ettei Cameronin kuolema ollut hänen syytään. Hän tietää Mahonen olevan hyvä mies ja ettei tämä lopeta ennen kuin löytää murhaajan. Self yrittää saada kopioitua muistikortin ryntäämällä valtiovarainministerin huoneeseen selittäen terroristeista. Mies avaa kassakaapin, mutta sulkee sen ennen kuin kortti kopioituu. Saran onnistuu kadottaa Wyatt jäljiltään. Tukikohdassa hän kuvailee Wyattia ja tunnistaa miehen Mahonen kuvasta. Michael tajuaa miehen aikovan tappaa heidät kaikki. Self tuo Michaelille tämän pyynnöstä rakennuksen pohjapiirustukset. Vangit alkavat suunnitella murtoa kassakaappiin. Wyatt kiduttaa Gretcheniä, joka suunnittelee samalla pakoa kaivamalla naulaa irti tuolista, johon on sidottuna. Self tuntee kortinhaltijan viereisessä huoneessa istuvan Oikeusministeriön työntekijän nimeltä Middleton, jonka kanssa hän sopii lounastapaamisen. T-Bag löytää sanan "Skylla" lintukirjasta. Kaataessaan teetä kirjan sivun päälle hän löytää piilotettuja tietoja. Samassa hän näkee Sucren ja Bellickin, jotka ovat tulleet etsimään häntä. Gaten vastaanottovirkailija valehtelee, ettei ole koskaan nähnyt T-Bagia. Vangit pistävät murtosuunnitelman käyntiin. Sucre pysäyttää hissin, jotta Michael ja Lincoln pääsevät kiipeämään rakennukseen sen katon kautta. Hakiessaan Middletonia lounaalle Self kaataa oven ulkopuolelle mustaa nestettä. Sucre ja Bellick tulevat siivousmiehiksi pukeutuneena paikalle. Heidän puhdistaessaan mattoa ulkopuolella, katon kautta huoneeseen livahtaneet Michael ja Lincoln poraavat kassakaapin takaseinää. T-Bag joutuu vastaanottovirkailijan kiristämäksi ja hän lupaa antaa naiselle 30 prosenttia seuraavasta palkastaan. Kesken poraushommien Michaelin nenä alkaa vuotaa verta. Lincoln huomaa sen. Hän tiedustelee onko kyseessä sama juttu, kuin Michaelin ollessa kolmetoista. Michael sanoo vain elimistönsä totuttelevan Los Angelesin ilmastoon ja pyytää häntä olemaan kertomatta Saralle. Mahone käy baarissa, jossa Saran luottokortti varastettiin. Baarimikko kuvailee hänelle Wyattin auton. Läheisessä hotellissa Mahone näyttää Wyattin kuvaa hotellinpitäjälle. Tämä sanoo miehen lähteneen jo hotellista. Mahonen poistuttua hotellinpitäjä soittaa Wyattille varoituspuhelun, joka katkeaa, kun Mahone äkkiä osoittaa häntä aseella. Hän vaatii itselleen Wyattin puhelinnumeron. Kenraali saapuu kortinhaltijan huoneeseen juuri kun Michael ja Lincoln ovat pääsemässä läpi kassakaappiin ja vaatii nähdä muistikortin. Michael ja Lincoln ehtivät juuri ja juuri kopioida kortin. Sara kertoo Michaelille Laosissa tapahtuneesta mielenosoituksesta ja pelkää Firmalla olleen sormensa pelissä maan kaaokseen. Hän myös tunnustaa menneensä baariin. Michael sanoo, että jos Sara ei kestä tilannetta, hän lopettaa operaation. Gateen saapuu mies tapaamaan T-Bagia, jonka piti toimittaa hänelle Skylla kaksi päivää sitten. Mies vaatii sitä vielä samana päivänä, muuten he eivät enää maksa täyttä hintaa. Self lähettää Michaelilla videolta löytämiensä kuvien perusteella kahden kortinhaltijan tiedot. Hän on myös etsinyt Kenraalin kuvaa tiedostoista. Saraa kertoo kuulleensa nimen Panamassa: mies kuulemma johtaa Firman. Kenraali kuulee Gretchenin karanneen. Hän ei ole huolissaan, vaan uskoo naisen palaavan kotiin - kuten aina. Kenraali saa myös kuulla agentti Selfin etsineen hänen kuvaansa tietokannoista.
6 "Blow Out" "Kaikki yhden puolesta" 29. syyskuuta 2008
Vangit ovat kerääntyneen raviradalle etsimään neljättä kortinhaltijaa. Bellick järjestää kohtauksen, jonka aikana Lincoln sabotoi yhtä radan lähtöporteista. Sara vie vartijoiden huomion, ja Michael ja Mahone vievät lukijalaitteen turvallisuuspäällikön huoneeseen. Kun porteissa on vikaa lähdön aikana, kortinhaltija menee valittamaan siitä päällikön huoneeseen, jolloin laite lukee hänen Skylla-korttinsa. Mahone yrittää hakea lukijalaitteen, mutta vartijat nappaavat hänet. Karkuun yrittänyt mies viedään putkaan. Hänellä on lukijalaite mukanaan. Gretchen ilmestyy sisarensa ovelle. Sisko luulee hänen työskentelevän verovirastolle, kunnes Gretchen ottaa esiin aseen sisarelleen lähettämän keramiikkaesineen sisältä. T-Bagin työtoveri on huomannut uuden työntekijän tileissä. Hän kysyy asiasta T-Bagiltä, tämä selittää sen olevan kirjoitusvirhe. Self löytää huoneestaan miehen, joka väittää olevansa korjaamassa hänen tietokonettaan. Selfin käskettyä miehen ulos, tämä kertoo Kenraalille ja Wyattille, ettei löytänyt mitään. Self menee poliisiasemalle ja yrittää saada Mahonen ulos putkasta – huonolla menestyksellä. Lopulta hän saa mukaansa vain muistikortinlukijalaitteen. Michaelin käskee vankeja unohtamaan Mahonen. Muut protestoivat, mutta tajuavat lopulta, että heidän täytyy keskittyä uuden kortinhaltijan etsimiseen. Tämä työskentelee maatalousyhtymässä, joka tekee bisnestä Laosissa. Self kohtaa Wyattiin autotallissa. Mies sanoo olevansa Kenraalin yhtiökumppani ja kysyy miksi Self etsii tästä tietoja. Hän varoittaa agenttia tutkimasta enempää. Self tajuaa tavanneensa palkkatappajan. Self vihjaa Michaelille, että voi tapattaa Mahonen, jottei tämä puhuisi sivun suunsa. Michael sanoo, ettei se ole vaihtoehto. Sara lohduttaa Michaelia sanomalla, että jos tilanne olisi toisinpäin Mahone veisi operaation loppuun. Hän pyytää Michaelia pohtimaan pelastaisiko Mahone hänet vankilasta? T-Bag tajuaa lintukirjassa olevien tietojen viittaavan työhuoneensa viereiseen pikkuhuoneeseen, muttei ehdi tutkia sitä tarkemmin. Työtoveri on saanut hänet kiinni valheista ja vaatii selitystä. T-Bag pakenee yrityksestä. Wyatt löytää Mahonen poliisiasemalta ja seuraa tätä oikeustalolle. Mahone näkee miehen ja soittaa Michaelille sanoen ettei aio paljastaa mitään. Hän tietää kuolevansa ja rukoilee Michaelia kostamaan Cameronin kuolema. Gretchen on lähtemässä sisarensa luota. Hän hyvästelee sisarensa luona asuvan Emily-tytön. Käy ilmi, että kyseessä on Gretchenin tytär, jonka huoltajuuden hän on luovuttanut siskolleen. Self kuuntelee viestin vaimoltaan ja näkee vangit oudossa paikassa. Hän soittaa kysyäkseen mitä nämä suunnittelevat, mutta Michael lyö hänelle luurin korvaan. Mahone istuu oikeussalissa ja näkee Wyattiin kävelevän sisään. Sitten saliin astuu Sara, joka esittää asianajajaa. Vangit ovat tulleet pelastamana Mahonen. He aiheuttavat sähkökatkoksen, jonka aikana pakenevat. Ulkona Wyatt näkee heidät autossa, mutta ei ehdi ampua. Tukikohdassa Mahone kiittää muita. Sitten hän soittaa Wyattille ja lupaa antautua. Hän kysyy missä mies haluaa tavata. Puhelun jälkeen hän heittää puhelinnumeron pois, mutta Roland löytää sen. Gretchen esittää Whistlerin leskeä ja hakee tämän tavarat ruumishuoneelta. Kännykässä on viestiä Cole Pfeifferin asunnosta. Siellä Gretchen törmää T-Bagiin. Hän osoittaa meistä aseella ja tiedustelee kuka tämä mahtaa olla.
7 "Five the Hard Way" "Vihje" 6. lokakuuta 2008
T-Bag on Gretchenin vankina. Nainen kyselee miksi miehellä oli hallussaan lintukirja. T-Bag valehtelee saaneensa sen Whistleriltä, mutta Gretchen ei usko. Hän pakottaa T-Bagin paljastamaan mitä tietää Skyllasta. Self päästää vangit Las Vegasiin, jossa seuraava kortinhaltija majailee. Agentti kysyy Mahonelta mitä hänen pitäisi tehdä Wyattin suhteen. Samaan aikaan kenraali käskee Wyattia lavastamaan onnettomuuden ja hankkiutumaan eroon Selfistä. Gaten sihteeri Trishanne, jolle T-Bagia etsinyt Bellick on jättänyt käyntikorttinsa, soittaa. Hän sanoo tietävänsä missä T-Bag. Nainen sanoo haluavansa kaksi tuhatta dollaria. Bellick, Mahone ja Michael päättävät jäädä hoitamaan asiaa. Muut lähtevät Las Vegasiin. Saapuessaan tapaamispaikkaan Bellick, Mahone ja Michael joutuvat ansaan. T-Bag pakottaa heidät aseella uhaten pakettiautoon. Mahone onnistuu pakenemaan. Michaelista huolissaan oleva Sara saa kuulla Lincolnilta koko kamalan totuuden: veljesten äiti kuoli aivokasvaimeen. Michaelilla on ollut nuorempana samoja oireita, kuten nenäverenvuodot, jotka ovat nyt alkaneet uudelleen. Äiti kuoli 31-vuotiaana, Michael on juuri saavuttamassa iän. T-Bag pitää Michaelia ja Bellickiä panttivankina. Hän pyytää apua lintukirjan tulkitsemisessa. Michael ei ensin ole avulias, mutta myöntyy T-Bagin uhatessa ampua Trishannen. Tutkittuaan lintukirjaa Michael tajuaa sivujen muodostavan rakennuksen pohjapiirustukset. Piilosta tilannetta seuraava Gretchen huomaa Bellickin valvontapannan ja varoittaa T-Bagiä. Mahone saa Selfiltä jäljityslaitteen, jolla seurataan vankien liikkeitä. Hän löytää kuitenkin valvontapannat tyhjästä huoneesta ja Michaelin jälkeen jättämän lintukirjan sivun, jossa lukee Gate. Las Vegasissa vangit yrittävät kopioida muistikorttia, mutta lukulaitteen muisti täyttyy heti. Rolandin mukaan Vegasin kasinoilla on liikaa sähköistä dataa sisältäviä laitteita, jotta lukulaitetta voisi käyttää. Heidän täytyy kopioida kortti toisaalla. Trishannen kotona Michael näyttää T-Bagille pohjapiirustuksia. Nainen paljastaa Bellickille, että T-Bagilla on rikoskumppani. Sillä välin Gretchen käy sieppaamassa Gaten työntekijän, Andyn. Hän tuo miehen Trishannen kotiin ja kuristaa tämän Bellickin edessä. Wyatt murtautuu Selfin kotiin ja huomaa miehen häipyneen tavaroineen. Hän soittaa Kenraalille, joka saa samalla hetkellä yllättävän vieraan: Self on tullut häntä tapaamaan. Agentti sanoo kehittäneensä tutkimuksen Kenraalin ympärille. Jos hänelle käy jotain, epäilyt kohdistuvat Kenraaliin. Gate-yrityksessä T-Bag ja Michael tutkivat rakennuksen varastokerrosta. Michael löytää heikon kohdan lattiasta ja sen alta paljastuu tunneli. T-Bag kysyy mitä seuraavaksi tapahtuu ja Michael ilmoittaa sulkevansa miehen varastokoppiin. T-Bag kysyy naureskellen miten se onnistuu, mutta samalla hänen taakseen ilmestyy Mahone, joka kolkkaa miehen. Sucre tapaa kortinhaltijan hotellin altaalla, mutta kortti ei ole tällä mukana. Keskusteltuaan miehen kanssa tämä pyytää häntä ylös hotellihuoneeseensa. Sviitissä mies esittelee Sucrelle vaimonsa ja pyytää pientä palvelusta. Sucre onnistuu kuitenkin kopioimaan kortin ja poistumaan huoneesta. Lähtiessään hotellista Roland livahtaa kasinon puolelle ja alkaa pelata. Hän onnistuu voittamaan laitteensa avulla, kunnes turvamiehet huomaavat hänet. He takavarikoivat lukulaitteen ja muistuttavat, että Rolandilla on porttikielto kasinolle. Ulkopuolella Roland kertoo muille, että hänellä on kaikki tiedot tietokoneellaan, mutta heidän täytyy rakentaa uusi lukulaite. Michael ja Mahone jättävät T-Bagin varastohuoneeseen lukkojen taakse. Self sanoo miehen jäävän poliisin huostaan. Michael sanoo, että tunneli rakennuksen alapuolella on heidän keinonsa päästä sisään Firman päätoimistoon, kunhan he saavat viimeisen muistikortin tiedot. Selfin kännykkä soi. Langan päässä on Gretchen. Naisella on lintukirjan viimeiset sivut. Hän sanoo, etteivät miehet saa niitä, elleivät päästä T-Bagiä vapaaksi.
8 "The Price" "Takinkääntäjä" 20. lokakuuta 2008
Lincoln muistelee entistä rikollista elämäänsä. Erään keikan aikana hän törmäsi autollaan ryöstökohteeseen ja päättää nyt käyttää samaa keinoa saadakseen viimeisen muistikortin Kenraali Kranzilta. Michael ja Self tapaavat Gretchenin, jolla on lintukirjan viimeiset sivut. Nainen haluaa auttaa tuhoamaan Firman, mutta tahtoo rahaa tiedoistaan. Michael lupaa ottaa naisen tiimiin. Tukikohdassa Roland kertoo menettäneensä muistikortinlukijan Las Vegasissa. Lincoln paljastaa suunnitelmansa muistikortin varastamiseksi. He imuroivat kortin sisällön tietokoneelle kolarin yhteydessä. Sara kysyy Michaelilta tämän nenäverenvuodoista. Mies sanoo olevansa kunnossa. Hän selittää Lincolnin olevan vain ylihuolehtivainen. Michael joutuu myös kertomaan Saralle Gretchenin olevan elossa. Samaan aikaan Roland lähettää tekstiviestin Wyattille. Kuinka paljon tämä on valmis maksamaan saadakseen Scofieldin ja Burrowsin? Gretchen ja T-Bag päivystävät Gatessa. Whistlerin yhteyshenkilö herra Feng saapuu toimistolle ja haluaa Skyllan. Gretchen, joka tuntee miehen toisesta operaatiosta, sopii miehen kanssa Skyllan hinnaksi 125 miljoonaa dollaria. Kenraali Kranz kertoo yhtiökumppaneilleen Laosin olleen menestys. Seuraavaksi tarkoituksena on operaatio Yhdysvalloissa. Firmalla on hallussaan väärennettyä rahaa. Gretchen lupaa T-Bagille 25 miljoonaa tämän avusta. Heidän täytyy pitää hyvät välit Michaeliin. T-Bag varoittaa, että Michael pettää heidät heti kun voi. Gretchen aikoo päästä veljeksistä eroon pian. Sitten hän paljastaa, ettei Skylla sisällä vain Firman operaatioiden tietoja, vaan jotain paljon muuta. Vankien suunnitelma pannaan käyntiin. Kenraalin auto saapuu paikalle, mutta kääntyy äkkiä pois. Vangit tajuavat joutuneensa ansaan. Lincoln kaahaa paikalta, mutta Wyatt ehtii ampua Sucrea. Tukikohdassa Sara yrittää pelastaa Sucren hengen samalla, kun muut miettivät miten Kenraali sai tietää ryöstöyrityksestä. Michael kysyy asiasta Rolandilta, joka loukkaantuu siitä, että häntä epäillään. Gatessa Self uhkailee Gretcheniä pitääkseen naisen kurissa. T-Bag lupaa Trishannelle miljoonan jos tämä auttaa häntä selvittämään kuka Gretchen on. Trishanne ottaa naisen sormenjäljet. Kenraali luulee vankien yrittävän tappaa hänet, mutta Wyatt rauhoittelee, että siinä tapauksessa näillä olisi parempi suunnitelma. Kenraali käskee Skyllan siirrettäväksi heti. Saran onnistuu pelastaa Sucren henki. Samalla hän muistelee miten Gretchen murhasi hänen silmiensä edessä naisen nimeltä Michelle, joka auttoi hänet pakoon Firman kynsistä. Vangit huomaavat Rolandin kadonneen. Tämä tapaa läheisellä kujalla Wyattin. Kun Roland yrittää vaatia rahojaan, Wyatt ampuu häntä jalkaan. Gretchen pyytää Saraa tapaamaan hänet, jotta he voivat puhua asiat selviksi. Sara suostuu vastahakoisesti. Gretchen sanoo, että Sara voi lyödä häntä kostoksi, sitten he ovat tasoissa. Sara sanoo vain, että aikoo vielä kostaa Michellen kuoleman. Kujalla ammuttu Roland paljastaa vankien olinpaikan ja Wyatt ampuu häntä uudelleen. Silloin Mahone syöksyy miehen kimppuun. Lincoln ja Bellick estävät häntä tappamasta Wyattia ja raahaavat molemmat pois. Michael kerää haavoittuneen Rolandin tavaroita. Käy ilmi, että hän piilotti jäljittimen tämän tietokoneeseen. Hän ei raaski jättää kuolevaa poikaa yksin, vaan pitelee tämän kättä. Ennen kuolemaansa Roland pyytää anteeksi petturuuttaan.
9 "Greatness Achieved" "Putki" 3. marraskuuta 2008
Lincoln yrittää pakottaa vankina olevaa Wyattia soittamaan Kenraalille ja kertomaan veljesten kuolleen. Michaelin mielestä Kenraali kuulisi pelon miehen äänessä. Bellick sanoo, että heidän täytyy keksiä jotain äkkiä, sillä Mahone haluaa Wyattin hengiltä. Kenraalille ilmoitetaan, että Skyllan siirtämisessä kestää kolme päivää. Kenraali käskee vuotaa medialle tietoja vankikarkureista. Nämä on saatava kiinni. Self saapuu tukikohtaan salkun kanssa. Mahone on valmis tappamaan Wyattiin, mutta Self pidättelee miestä. Hän paljastaa tietävänsä miltä perheen menetys tuntuu. Hänen vaimonsa kuoli synnytyksessä. Michael tarvitsisi Gretcheniltä lintukirjan viimeiset sivut, mutta on tehnyt suunnitelman Skyllaan pääsemiseksi. Gaten kellarissa vangit yrittävät kaivautua suuren vesiputken alta, mutta Michael tajuaa että on mentävä putken läpi. Toimistolla T-Bag yrittää antaa vangeille aikaa työskennellä kellarissa. Gaten johtaja White on saanut Andyn eroilmoituksen, jonka Gretchen pakotti miehen kirjoittamaan. Hän on pyytänyt poliisia selvittämään mihin Andy on kadonnut. T-Bag soittaa Gretchenille, joka sanoo hoitaneensa miehen pois päiväjärjestyksestä. Sara juttelee Wyattin kanssa. Hän pyytää tätä soittamaan puhelun Kenraalille. Mies kieltäytyy, mutta Sara on saanut mitä tarvitsee. Hän on äänittänyt keskustelun. Siitä Self saa muokattua Wyattin sanoista viestin. Kenraali saa puhelun, jossa Wyattin ääni kertoo veljesten kuolleen. Samassa Gretchen ilmestyy miehen toimistoon uhaten tätä aseella. Kenraali sanoo jo odottaneensa naista. Mahone pääsee Wyattin kimppuun. Hän kiduttaa miestä, kunnes tämä ei enää kestä sitä. Sitten hän pakottaa Wyattiin soittamaan Pamelalle. Näin nainen tietää ex-miehensä kostaneen heidän poikansa murhan. T-Bag muuttaa Trishannen avustuksella Andyn myyntitietoja. Lopulta White uskoo Andyn kavaltaneen rahaa Gatelta ja paenneen peläten paljastumista. T-Bag varoittaa, että mikäli hän ei anna asian olla, yrityksellä on pian verottaja kimpussaan. Työskennellessään tunnelissa Michael saa äkkiä kovan päänsäryn ja putoaa polvilleen. Hänen toivuttuaan Sucre kertoo kuulleensa Saran ja Lincolnin jutelleen hänen tilastaan. Kenraali juttelee Gretchenin kanssa. Paljastuu, että nainen liittyi Firmaan yritettyään ensin poliisivoimiin. Häntä ei hyväksytty psykologisten testien tulosten takia. Sitten Kenraali suutelee Gretcheniä. Vangit katkaisevat veden tulon kaupungin vesijohtoverkostosta. Heillä on puoli tuntia aikaa laittaa vesiputken läpi tyhjä putki, jonka läpi ryömiä toiselle puolelle. Lincoln ja Bellick menevät vesiputken sisään avustamaan työssä. Gretchen ilmoittaa Kenraalille toimivansa nyt itsenäisesti. Mies kertoo Laos-operaation onnistuneen hyvin. Hän haluaa Gretchenin taas Firman palkkalistoille. Mahone vie Wyattin ulos laiturille ja tönäisee tämän veteen. Mies hukkuu syvyyksiin. Aika on loppumassa kesken. Michael käskee Lincolnin ja Bellickin pois vesiputkesta. Lincoln tottelee, mutta Bellick jää. He saavat tyhjän putken paikoilleen, mutta Bellick on jumissa. Hän ei ehdi pois putkeen vyöryvän vesimassan alta. Lincoln on järkyttynyt hänen kuolemastaan. Kenraali kertoo muille Firman työntekijöille Gretchenin liittyneen takaisin heidän joukkoonsa. Hän sanoo naisen hämmästykseksi, että veljekset ovat kuolleet ja Skylla on siirrettävä heti seuraavana päivänä.
10 "The Legend" "Legenda" 10. marraskuuta 2008
Vangit surevat Bellickiä ja vaativat Selfiä luovuttamaan miehen ruumiin tämän äidille. Ensin Self kieltäytyy ja saa Sucren vihat niskaansa. Michael saa Gretcheniltä lintukirjan viimeiset sivut ja kuulee huhut kuolemastaan. Gretchen kertoo, että Kenraali Krantz aikoo siirtää Skyllan Pennsylvaniaan. Kenraali pyytää tuomaan miehen nimeltä David Baker valvomaan Skyllan siirtoa. Gatessa Trishanne tuo T-Bagille tiedot Gretchenistä, jotka selvitti naisen sormenjäljistä. Hän kertoo etsineensä tietoja myös nimillä Scofield, Burrows ja Whistler. T-Bag kysyy mistä nainen tietää Whistlerin nimen. Trishanne kertoo kuulleensa Michaelin puhuneen miehestä. Michael selvittää lintukirjan omituisia merkintöjä. Ne muodostavat nimen "David Baker". Sara selvittää Bakerin osoitteen. Vangit ovat lähdössä hakemaan miestä, kun Michael äkkiä menettää tajunsa ja kaatuu. Sara ilmoittaa, että heidän on vietävä Michael sairaalaan. T-Bag pyytää toimitusjohtaja Whitelta tietoja Trishannesta. Nainen siirtyi firman palkkalistoille viikkoa ennen T-Bagin tuloa. White kutsuu T-Bagin asiakastapaamiseen. Gretchen ilmaantuu toimistolle ja kertoo T-Bagille Skyllan siirrosta. Hän paljastaa myös, että heti kun Michael on saanut käsiinsä Skyllan, heidän täytyy varastaa se. Jos Michael ja vangit jäävät kiinni, heidän täytyy liueta paikalta. Lincoln ja Sucre saapuvat Gateen ja menevät rakennuksen alaiseen tunneliin. He kertovat T-Bagille Bellickin kuolleen. Sairaalassa Sara esittää Michaelin vaimoa ja käyttää väärennettyjä papereita. Michael joutuu testeihin. Mahone menee tapaamaan David Bakeria ja saa tietää tämän suunnitelleen Skyllan turvatoimet. Hän valehtelee miehelle olevansa Firmasta, mutta Baker arvaa totuuden. Mahone puolestaan epäilee Bakerin tietävän mikä Skylla on ja potevan huonoa omaatuntoa sen suojelemisesta. Sucre kertoo Bellickin pelastaneen henkensä Sonassa T-Bagin sytytettyä vankila tuleen. Samassa hän astuu jonkin päälle. Lincoln tajuaa sen olevan räjähde. Hän käskee Sucrea olemaan liikkumatta. Hän hakee paikalle Gretchenin, joka tunnistaa miinan ja aikoo purkaa sen. T-Bag pitää kokousta ja kertoo tarinaa Fox Riveristä, jossa valehtelee tehneensä vapaaehtoistyötä. Hän herkistyy muistellessaan Bellickiä. Michaelin testitulosten saamisessa kestää. Äkkiä Sara huomaa poliiseja sairaalassa. Parin tunnistanut lääkäri vakuuttaa, etteivät poliisit ole tulleet pidättämään heitä. Michael ja Sara poistuvat kuitenkin sairaalasta ja palaavat tukikohtaan odottamaan tuloksia. Trishanne tulee yllättäen Selfin toimistoon ja ilmoittaa tehneensä virheen paljastaessaan tietävänsä Whistleristä. Käy ilmi, että hän on kotimaan turvallisuuspalvelun agentti. Lincoln soittaa Mahonelle ja kertoo Sucren tilanteesta. Mahone joutuu pakenemaan Bakerin talosta, sillä Firman agentit saapuvat. Ennen lähtöä Bakerin vaimo antaa hänelle Skyllan avaimen. Tukikohdassa Mahone antaa avaimen Michaelille ja kertoo miinasta. Michael tajuaa, että jos se yritetään purkaa, se laukaisee hälytyksen. Mahone syöksyy Gateen ja ehtii juuri estää Gretcheniä purkamasta miinaa. Hän katkaisee virran miinoista ja Sucre on vapaa. Tukikohdassa Lincoln tajuaa Gretchenistä olevan hyötyä ja hän pyytää naisen apua saadakseen kuudennen kortin. Michael vannoo, ettei Bellick kuollut turhaan. Self saapuu paikalle tuoden mukanaan Bellickin arkun. Mahone laittaa arkkuun Bellickin virkamerkin ja Sucre soittaa hänen äidilleen kertoakseen kuolemasta. Gatessa T-Bag soittaa numeroon, joka on Trishannen työhakemuksessa. Self vastaa. Michael kertoo Skyllan turvatoimista: lattia on ääni- ja kosketusherkkä. Huoneeseen tulija laukaisee heti hälytyksen. Michaelilla on kuitenkin suunnitelma. Sara saa puhelun lääkäriltä: Michaelilla on aivokasvain. Hänet täytyy leikata heti, muuten hän ei selviä hengissä.
11 "Quiet Riot" "Kohtalo" 17. marraskuuta 2008
T-Bag ja Gretchen juonivat Kenraalin pään menoksi. He lähettävät miehelle testiviestin ja kutsuvat hänet tapaamaan Gretcheniä hotellihuoneeseen. He aikovat varastaa miehen muistikortin. Kenraali ja hänen alaisensa, Lisa, keskustelevat Skyllan siirrosta. Kenraali saa viestin Gretcheniltä ja on lähdössä tapaamaan häntä. Lisa varoittaa, ettei luota naiseen. Sucren ja Mahonen hankkimien tietojen mukaan Skylla-huoneen turvakamera menee päälle ja alkaa näyttää kuvaa huoneesta vain jos siellä havaitaan joku. Michael selittää, että heidän tulee murtautua huoneeseen betoni- ja lasiseinän läpi hiiren hiljaa. Huoneessa he eivät saa koskea lattiaan tai päästää ääntäkään. Sara saa sovittua Michaelille ajan leikkaukseen ja hän selittää toimenpiteen. Michael kuitenkin päättää, ettei voi jättää muita yksin ja aikoo hoitaa operaation loppuun ennen leikkaukseen menoa. Kenraali ja Gretchen tapaavat, mutta kaikki ei suju suunnitelmien mukaan. Kenraali tajuaa naisen juonen ja syyttää tätä yrityksestä varastaa muistikortti. Gretchen anelee Kenraalia säästämään henkensä heidän tyttärensä vuoksi. Self kertoo vangeille vahtivansa T-Bagia ja Gretcheniä. Jos nämä yrittävät jotain, hän nappaa heidät. Gatessa T-Bag paljastaa Gretchenille Trishannen olevan etsivä. Gretchen päättää hoitaa asian soittamalla herra Fengille, Skyllan mahdolliselle ostajalle. Vangit saapuvat Gateen ja marssivat suoraan tunneliin. Trishanne kuulee, kuinka T-Bag ja Gretchen sopivat tapaamisen Skyllan ostajan kanssa. Hän ilmoittaa asiasta Selfille. Vangit tekevät reiän betoniseinään, jonka avulla he pääsevät huoneeseen, jossa Skylla on. Rakennettuaan katosta roikkuvat pitkospuut, Sucre ryömii sisään ja miltei tiputtaa tarvikkeita maahan. Napatessaan ne kiinni, hän on itsekin pudota. Trishanne ja Self saapuvat T-Bagin ja Gretchenin tapaamispaikkaan. Mennessään sisään taloon he joutuvat kuitenkin Fangin miesten piirittämäksi. Samaan aikaan Gretchen ja T-Bag odottavat Gatessa, että vangit tuovat Skyllan ylös. He aikovat varastaa sen. T-Bag vannoo myös kostavansa Michaelille kaiken mitä on miehen takia kärsinyt. Michael kiipeää huoneeseen. Äkkiä hän saa pistävän päänsäryn, mutta tokenee. Hän ryömii lasiseinälle ja leikkaa siihen aukon päästäkseen Skyllan luokse. Michaelin koskiessa Skyllaan turvakamerat menevät päälle ja yläkerrassa Kenraali näkee mitä huoneessa tapahtuu. Hän käskee turvamiehiä ottamaan tunkeutujat kiinni.
12 "Selfless" "Epäitsekkyyttä" 24. marraskuuta 2008
Kenraali Krantz syöksyy Skylla-huoneeseen ja luulee saaneensa Michaelin kiinni itse teossa. Lincoln, Mahone ja Sucre kuitenkin yllättävät Kenraalin miehet ja riisuvat nämä aseista. Käy ilmi, että Michael tahtoi Krantzin saapuvan paikalle – tuomaan viimeisen Skylla-kortin. Trishanne alias agentti Miriam Holtz ja Self onnistuvat pakenemaan herra Fangilta. Holtz ampuu miehen. Self lähettää naisen takaisin Gateen seuraamaan tilannetta. T-Bag ja Gretchen odottavat Michaelin tuovan Skyllan. Johtaja White tulee T-Bagin huoneeseen ja huomaa automaattiaseita pöydän alla. Gretchen ottaa tilanteen haltuun vetämällä esiin aseen. Hän ottaa kaikki toimiston työntekijät panttivangeiksi. Kuuden kortin avulla Michael avaa huoneessa olevaan laitteeseen ja ottaa sen sisältä Skyllan. Hän pakottaa Kenraalin viemään heidät toimistoonsa. Michael soittaa Saralle, joka odottaa ulkopuolella. Kenraali yrittää lahjoa vankeja lupaamalla rahaa. Self odottaa tietoja Skyllasta. Hänen esimiehensä onnittelee häntä hyvin tehdystä työstä ja käskee viemään Skyllan senaattori Dallowille heti kun se on hänen hallussaan. Läheisessä ravintolassa Lisa joutuu väijytykseen. Aseella uhaten Sara käskee häntä soittamaan Kenraalille. Tämä järkyttyy kuulleessaan Lisan olevan hengenvaarassa. Käy ilmi, että Lisa on hänen tyttärensä. Agentti Holtz saapuu Gateen ja näkee panttivankitilanteen. Hän yrittää auttaa toimiston työntekijöitä poistumaan, mutta herra White joutuu paniikkiin. Mies yrittää lähteä ja Gretchen ampuu hänet. Agentti Holtz vastaa tuleen, joten Gretchen ja T-Bag pakenevat. Parkkipaikalla Gretchen kääntää aseensa T-Bagia kohti, mutta ei ehdi ampua. Agentti Holtz saapuu paikalle ja pidättää T-Bagin. Gretchen pääsee pakoon. Pelastaakseen tyttärensä hengen Kenraali päästää vangit poistumaan rakennuksesta ilman vastarintaa. Juuri ennen lähtöä hän väittää Michaelin ja Lincolnin isän olleen Firman teloittaja. Firman agentit yrittävät pidättää veljekset lentokentällä, mutta Mahonen paikalle kutsumat poliisit nappaavat agentit kiinni. Self saapuu hakemaan Skyllaa ja onnittelee vankeja onnistuneesta operaatiosta. Hän antaa heille kirjekuoren, joka sisältää siirtopaperit, ja sanoo tilaavansa ambulanssin, jotta Michael viedään sairaalaan. Self tapaa agentti Holtzin ja kuulee Gretchenin päässee karkuun. Hän kysyy onko heillä tietoa Skyllan ostajista. Nainen ehdottaa, että he kuulustelevat T-Bagia, mutta ensin Skylla on vietävä senaattori Dallowille. Silloin Self ottaa aseen ja ampuu naisen. Kauhistunut T-Bag näkee kaiken. Odotettuaan ambulanssia tunnin Michael alkaa epäillä Selfiä. Hän soittaa miehen puhelimeen, jonka yhteys on katkaistu. Avatessaan Selfiltä saadun kirjekuoren, hän näkee sen sisältämien papereiden olevan tyhjiä. Self on pettänyt heidät.
13 "Deal Or No Deal" "Sopimus tai surma" 1. joulukuuta 2008
Vangit tajuavat Selfin pettäneen heidät. Lincoln raivostuu täysin, Sucre ei saata uskoa sitä, mutta Michael ottaa asian rauhallisesti. Hänen mielestään heidän täytyy löytää Self. Mahone ehdottaa, että he lähtevät eri teille, sillä kotimaan turvallisuuspalvelun agentit saapuvat pian. Sara muistuttaa, että Michael tarvitsee leikkauksen. Self soittaa agentti Stantonille ja lavastaa puhelimessa joutuneensa Lincolnin ampumaksi. Sitten hän pakottaa T-Bagiä auttamaan Gretchenin etsinnöissä. Michael tutkii kädessään olevaa sirukorttia, kun päänsärky iskee. Lincoln auttaa veljeään, joka harmittelee sitä miten lähellä onnistumista he olivat. Kenraali Krantz ampuu alaisensa, joka kyseenalaistaa hänen toimintatapojaan. Lisa järkyttyy isänsä teosta. Televisiossa kerrotaan, että poliisi etsii T-Bagia ja Gretcheniä Gaten tapahtumien takia. Michael saa puhelun agentti Stantonilta, joka käskee heitä antautumaan. Vankeja etsitään nyt Selfin ja Holtzin murhista. Sara yrittää saada Michaelin pakenemaan kanssaan Meksikoon. Mies sanoo, ettei voi lähteä ennen kuin on hoitanut homman loppuun. Michael tajuaa Selfin tarvitsevan Gretchenin apua myydäkseen Skyllan. Vangit ja Gretchen sopivat tapaamisen. Tämän jälkeen Gretchen saa puhelun Selfiltä, joka uhkaa tappaa naisen Rita-sisaren ja Emily-tyttären, ellei tämä auta häntä löytämään Skyllalle ostajaa. Kotimaan turvallisuuspalvelun agentit tapaavat senaattori Dallowin, joka ehdottaa agentteja tekemään sopimuksen vankien kanssa Skyllan palauttamiseksi. Yhdysvaltain marsalkka saapuu paikalle ja kysyy miksi vangit ovat vapaalla jalalla. Vangit saapuvat tapaamaan Gretcheniä, mutta astuvat ansaan. Self on ilmiantanut heidät kotimaan turvallisuuspalvelulle, jonka agentit nappaavat Lincolnin. Kuulusteluissa Lincoln vakuuttaa vihaisesti syyttömyyttään. Pian käy ilmi, että Self on jättänyt jälkeensä todisteita petoksestaan. Senaattori Dallow ehdottaa sopimusta: mikäli vangit todistavat Selfiä vastaan, kaikki syytteet heitä vastaan hylätään. Lincoln soittaa Michaelille kertoakseen Dallowin ehdotuksesta. Gretchen selittää, että vain viisi ihmistä maailmassa tajuaa Skyllan arvon. Hän ja Self tapaavat ostajan lähettämän edustajan. Sara ja Sucre menevät ennakkoon tapaamispaikalle, jossa odottavat agentteja. Mahone saapuu kertomaan, ettei tapaamista tule. Samaan aikaan Michael tapaakin kotimaanturvallisuus agentit varastorakennuksessa. Hän sanoo todistavansa Selfiä vastaan mikäli Lincoln pääsee heti vapaaksi. Agentit vaativat häntä kertomaan missä loput vangit ovat. Michael tajuaa, ettei mitään sopimusta ole. Dallow ja agentti Stanton keskustelevat siitä, että joutuvat salaamaan koko Skylla-operaation, sillä eivät ole saaneet siihen lupaa ylemmältä taholta. Muuten he joutuvat vankilaan. Yhdysvaltain marsalkka saapuu paikalle. Yllättäen hän ampuu agentit ja uhkaa veljeksiä sekä senaattori Dallowia aseella. Hän aikoo viedä heidät tapaamaan Kenraalia. Sucre on kuitenkin livahtanut sisään rakennukseen ja yllättää marsalkan. Lincoln ampuu miehen ja uhkaa Dallowia, joka kertoo ainoan Skyllasta kertovan asiakirjan olevan laukussaan. Veljekset voivat tuhota sen ja unohtaa koko operaation. Lincoln antaa Dallowin kuitenkin poistua vahingoittumattomana. Ostajan edustaja ilmoittaa Selfille ja Gretchenille, että Skyllasta puuttuu osa, joten se on käyttökelvoton. Molemmat yllättyvät. Self arvaa kenellä osa on ja soittaa Michaelille. "Tule hakemaan se", Michael haastaa.
14 "Just Business" "Pelkkää bisnestä" 8. joulukuuta 2008
Sara antaa Michaelille ruiskeen, mutta varoittaa, ettei lääke kohta enää tehoa. Michael soittaa Selfille sopiakseen tapaamisen, mutta agentti odottaa jo ulkona. Hän on päättänyt savustaa vangit ulos varastorakennuksesta ja ampuu sisään savupommin. Lincoln ilmestyy Selfin taakse ja uhkaa häntä aseella. Sisällä Self selittää aikovansa hyötyä Firman tuhoamisesta. Hän haluaa jotain palkaksi 17 vuoden työn jälkeen. Hän kertoo Skyllan ostajan olevan Firman entinen agentti ja nykyinen vihollinen. Michael haluaa tavata ostajan. Gretchen saapuu paikalle aseen kanssa ja vangit päästävät Selfin lähtemään. Michael odottaa uutisia Mahonelta. Tämä on tapaamassa FBI-agentti Langia ja Wheeleriä. He sopivat, että mikäli Mahone toimittaa Skyllan, Wheeler voi hankkia hänelle oikeusministerin armahduksen. T-bag vahtii panttivankejaan ja katuu sitä, että joutui lopettamaan elämänsä Cole Pheifferinä. Rita pelkää häntä, mutta T-bag vannoo, ettei vahingoita Emilya. Sucre onnistuu livahtamaan Selfin ja Gretchenin autoon ja seuraa heitä hotellille. Hän lähettää osoitteen muille karkureille. Self ja Gretchen seuraavat varaston tapahtumia kameran avulla. He näkevät minne Michael piilottaa Skyllan palasen. Lincoln on huolissaan Michaelista. Sara muistuttaa, että Lincoln on syy siihen, että karkurit ovat nykyisessä tilanteessa. Nainen epäilee, että jos Michaelille käy jotain, veli ei anna sitä ikinä itselleen anteeksi. Michael pyytää veljeltään anteeksi sitä, että kuvitteli ensin tämän olleen syyllinen Terrance Steadmanin murhaan. Veljekset paiskaavat kättä ja Michael sanoo, ettei hän kadu mitään. Nähtyään isänsä tappavan Firman työntekijän, Lisa eroaa toimestaan. Samalla Kenraali saa kuulla, että Gretchen ja Self on löydetty. Ritan kodin ovelle saapuu raamattukauppias. T-bag epäilee miehen olevan Firman agentti ja ottaa hänet panttivangiksi. Hän aikoo tappaa miehen, mutta vakuuttuu, että tämä on raamattukauppias. T-bag päättää muuttaa tapansa ja päästää Ritan ja Emilyn lähtemään talosta. Hotellissa Sara ja Sucre saavat selville missä huoneessa Gretchen asuu. Lincoln ampuu viereisen talon katolta savupommin hotellihuoneeseen. Gretchen pakenee huoneesta, mutta Sucre yllättää hänet. He tappelevat, kunnes Sara tönäisee naisen alas portaita. Self on pääsemässä karkuun, mutta Michael saa hänet kiinni ja nappaa Skyllan. Juostessaan karkuun, Michael saa päänsäryn ja nenäverenvuodon. Hän menettää tajuntansa. Self saa hänet kiinni ja ottaa Skyllan takaisin. Firman agentit saapuvat paikalle. Self pääsee pakoon, mutta Michael jää kiinni. Lincoln näkee miten Firman miehet vievät Michaelin mukanaan. Hän palaa Saran ja Sucren kanssa varastorakennukseen, jossa he huomaavat Skyllan palasen kadonneen. Kaikki ovat järkyttyneitä. Sara pelkää Michaelin hengen puolesta. Lincoln ilmoittaa Mahonelle, että he menettivät Skyllan. Mahone suostuu lähtemään Langin ja Wheelerin mukaan tapaamaan oikeusministeriä. Autossa Mahone kuitenkin tajuaa, että on joutunut vangiksi, eikä hänellä ole mahdollisuutta saada armahdusta oikeusminiteriltä. T-bag päästää raamatun myyjän vapaaksi, mutta tämä hyökkää hänen kimppuunsa. Mies onkin Firman palkkalistoilla. Kenraali keskustelee lääkärin kanssa Michaelin aivokasvaimesta. Lääkäri on nähnyt samanlaisen vain kerran elämässään. Samalla Kenraalille ilmoitetaan, että hänelle on vieras. Lincoln on tullut Firmaan. Hän haluaa nähdä veljensä. Self ja Gretchen tapaavat Skyllan välittäjän. Hän varmistaa kaikkien tietojen olevan nyt tallessa ja kertoo ostajan olevan matkalla. Silloin Self ampuu hänet Gretchenin vastalauseista huolimatta. Hän ei halua maksaa miehelle välityspalkkiota. Kenraali ilmoittaa Lincolnille, että Firman lääkärit leikkaavat Michaelin kasvaimen yhdellä ehdolla. Lincolnin täytyy hankkia Skylla takaisin. Krantz suostuttelee Lincolnia antamalla hänelle kansion nimeltä Hautakivi.
15 "Going Under" "Kamppailu elämästä" 15. joulukuuta 2008
Lincoln kertoo Saralle, että Michael leikataan. Sara miettii voiko Firman lääkäreihin luottaa. Kenraali päästää Lincolnin kuulustelemaan T-bagia, joka paljastaa missä Gretchen ja Don ovat tapaamassa Skyllan ostajaa. Matkalla FBI:hin Agentti Wheeler päästää Mahonen käymään wc:ssä. Samalla tämä irrottaa palan putkea, jolla myöhemmin rikkoo auton ikkunan ja pakenee. Lang lähtee hänen peräänsä ja saa Mahonen kiinni. Hän kuitenkin päästää miehen karkuun. Gretchen ja Don odottava laiturilla Skyllan ostajaa. Rita soittaa Gretchenille ja sanoo päässeensä pakoon. Hän paljastaa Firman agenttien napanneen T-bagin. Lääkäri kertoo Saralle, että leikkaus toteutetaan uudella tekniikalla. Sen aikana Michael voi kokea muistiharhoja. Leikkaus alkaa ja äkkiä Michael tuntee olevansa taas Fox Riverin sellissä. Siellä hänen kanssaan on Charles Westmoreland. Näyssään Michael pyytää anteeksi, että valehteli Westmorelandille. Tämä kysyy pelastaisiko hän Lincolnin uudelleen nyt kun tietää mitä se vaatii. Michael vastaa myöntävästi. Lincoln ja Sucre saapuvat laiturille, mutta siellä ei ole ketään. Lincoln pyytää Firmaa jäljittämään Gretchenin ja Selfin auton. Gretchen on tajunnut T-bagin paljastaneet kohtaamispaikan ja he ovat sopineet tapaavansa vanhassa varastorakennuksessa. Ostaja ilmestyy paikalle ja haluaa tarkistaa Skyllan. Self näkee, että Skyllan tiedostoissa on YDIN, AURINKO, BARGAIN ja SATO -nimisiä kansioita. Kenraali kysyy Saralta miksi tämä yrittää tuhota Firman. Seuraako hän vain sokeasti Michaelia? Sara ilmoittaa aikovansa kostaa isänsä murhan. Westmoreland sanoo Michaelin jo tietävän vastauksen tärkeää kysymykseen. Michael muistaa kuulleensa sanan BARGAIN. Tutkiessaan sanaa hän tajuaa siitä muodostuvan kirjainyhdistelmiä. Lääkäri kertoo, että Michaelin kasvain on levinnyt laajemmalle kuin luultiin. He poistavat aivoista tiettyjä osia, mutta Michaelin ei pitäisi menettää kuin hyvin vanhoja muistojaan.Äkkiä Michaelin sydän pysähtyy. Sara syöksyy leikkaushuoneeseen. Hän rukoilee, ettei Michael jättäisi häntä. Lincoln ja Sucre valmistautuvat hyökkäämään Gretchenin, Selfin ja ostajan kimppuun. Sucre kuitenkin kompastuu ja kolmikko tajuaa jonkun olevan varastorakennuksessa. Silloin ostaja ottaa aseen esiin ja ampuu Selfiä. Hän pääsee karkuun Skyllan kanssa. Lincoln ja Sucre ottavat Gretchenin kiinni. Tämä sanoo, että jos hänet ammutaan, he eivät koskaan saa tietää kenellä Skylla on. Michael keksii mitä BARGAIN tarkoittaa. Kirjainyhdistelmät ovat alkuaineiden merkkejä. Hän sanoo, että mikäli alkuaineista saadaan luotua aurinkokenno, sen avulla auringon säteily voidaan muuntaa hyödynnettäväksi sähköenergiaksi. Kallisarvoista teknologiaa ei ole vielä markkinoilla. Saatuaan kuulla Michaelin selvinneen leikkauksesta, Sucre ilmoittaa, että hänen on aika jättäytyä pois tiimistä ja mennä kotiin. Lincoln ymmärtää. Firmassa hän saa kuulla joutuvansa etsimään Skyllan Gretchenin, Selfin ja T-bagin kanssa.
16 "Sunshine state" "Hengissä" 22. joulukuuta 2008
Lincoln kertoo Saralle etsivänsä Skyllaa Miamissa. Nainen on huolissaan Michaelista. Firma on vienyt miehen jonnekin. Gretchen jäljittää Skyllan vieneen välittäjän eräälle klubille tämän kännykän avulla. Lincoln menee klubille etsimään miestä. Klubin työntekijä, Tia, tuntee miehen tyttöystävän ja lupaa viedä Lincolnin tämän luokse. Michael herää vieraassa paikassa ja tapaa psykiatrin, joka kertoo hänelle järkyttäviä uutisia. Veljesten äiti on elossa ja työskentelee edelleen Firmassa! Christina Rose jätti perheensä suojellakseen poikiaan. Lincolnin ollessa syytettynä murhasta hän oli Madagascarilla puhelimen tavoittamattomissa. Michael haluaa puhua äitinsä kanssa, mutta psykiatri sanoo, ettei hän ole vielä valmis. Hän haluaa Michaelin liittyvän Firmaan. Lincoln ja Tia menevät rantaan tapamaan Skyllan vieneen välittäjän tyttöystävää. Samassa paikalle ajaa aseistettuja miehiä, ja Tia karkaa heidän mukanaan. Lincoln on kuitenkin napannut hänen lompakkonsa. Self ja T-Bag menevät naisen asuntoon etsimään vihjeitä. Sara pyytää Kenraalilta saada tavata Michael. Mies ei suostu. Hotellissa Sara saa tekstiviestin, jossa häntä pyydetään tapaamiseen. Psykiatri sanoo, että Firma tarvitsee kaksi nerokasta ihmistä vetämään Skylla-projektia. Michael on epäileväinen, joten mies näyttää hänelle perheen vanhaa valokuva-albumia, jonka on saanut Christina Roselta. Gretchen kertoo Lincolnille epäilevänsä Skyllan varkauden olevan sisäpiirikeikka. Välittäjä pystyi lukemaan Skylla-kortit, joten hänelle oli oltava Firman teknologiaa. Self ja T-Bag saapuvat hotellille. He eivät löytäneet mitään. Self ilmoittaa olevansa nyt tiimin pomo, mutta samassa ovi aukeaa ja Mahone astelee sisään. Karkurit arvelevat Skyllan ostajan tulleen Floridaan veneellä. Satamassa he kysyvät onko Lincolnin tapaamaa Tiaa näkynyt siellä. Käy ilmi, että nainen kävi siellä miehen kanssa, jonka vene on laiturissa. Karkurit esittävät olevansa Kotimaan turvallisuuspalvelun agentteja ja tutkivat matkustajat. Heiltä ei löydy Skyllaa. Sara odottaa tapaamispaikalla tekstiviestin lähettäjää. Samassa paikalle ajaa auto ja nappaa hänet. Hänet viedään Lisan luokse, joka kertoo missä Michaelia pidetään. Hän ei halua taas yhden viattoman kuolevan. Karkurit käyvät läpi sataman turvanauhoja. Grethcen löytää yllätyksekseen välittäjän vanhat pidätystiedot ja löytää niiden avulla miehen. Hän sopii tapaamisen kertomatta muille. Tavatessaan miehen hän vaatii rahaa vastineeksi siitä, että auttaa tätä pääsemään eroon Firmasta. Sara soittaa Lincolnille ja kertoo pelkäävänsä mitä Michaelille tehdään, jos tämä ei suostu liittymään Firmaan. T-Bag kuulee puhelun ja informoi Kenraalia. Tämä käskee psykiatrin aivopestä Michael lääkkeiden avulla liittymään Firmaan. Firman miehet yrittävät huumata Michaelin, mutta tämän onnistuu tainnuttaa eräs heistä. Hän nappaa aseen ja pääsee karkuun. Miehet lähtevät hänen peräänsä ja saavat hänet kiinni. Silloin Sara ajaa paikalle. Hän ja Michael pääsevät pakoon. Gretchen kertoo karkureille tavanneensa välittäjän. Hän sanoo tietävänsä missä mies asuu. Ryhmä ajaa rakennuksen luokse, mutta ennen kuin he ehtivät sisään välittäjä miehineen saapuu paikalle ja uhkaa ampua heidät. Hetken ajan Gretchen uhkaa Selfia aseella, mutta kääntyy äkkiä ja ampuukin välittäjän miehet. Samassa tämä laukaisee aseensa. Mahone ampuu välittäjän, jonka luoti on osunut Gretcheniin. Miehet tuijottavat haavoittunutta Gretchenia ja Lincoln on ampumassa hänet. T-Bag muistuttaa, että naisella on tytär. Miehet lähtevät ja jättävät Gretchenin oman onnensa nojaan. Hotellissa Skyllan välittäjän puhelin soi. Lincoln vastaa ostajan puheluun. Hän uhkaa saavansa soittajan vielä kiinni. Toisessa päässä nainen laskee luurin. Hän kertoo juuri keskustelleensa poikansa kanssa.
17 "The Mother Lode" "Henkilö menneisyydestä" 17. huhtikuuta 2009
Firma uhkaa läheisten henkiä, elleivät karkurit toimita Skyllaa. Lincoln saa kirjekuoren, jossa on kuva LJ:stä. Mahone saa kuvan Pamista, T-bag äidistään, mutta Self ei paljasta mitä hänen kuorensa sisältää. Kenraali sanoo Lincolnille Firman agenttien jahtaavan Michaelia. Agentit ovat saada Saran ja Michaelin kiinni Arizonassa, mutta pari pääsee pakoon. Michael soittaa Lincolnille ja sanoo olevansa vihainen, koska tämä teki Firman kanssa sopimuksen. Lincoln varoittaa pikkuveljeään Firman agenteista. Tämä paljastaa heidän äitinsä olevan elossa. Lincolnilla on Skyllan välittäjän avaimet. Mahone jäljittää missä ne on tehty ja saa sitä kautta selville missä on niihin sopivat lukot. Mahone ja Lincoln pääsevät sisään Christina Rosen huvilaan avaimen avulla, mutta löytävät sieltä vain vanhan kuvan Lincolnista ja raskaana olevas Christinasta. Mahone tajuaa Skyllan olevan naisen hallussa. Sara ja Michael ovat saaneet kyydin rekka-auton kontissa. Auto pysäytetään kuitenkin kesken matkan. Firman agentti ampuu kuljettajan ja ottaa rekan haltuunsa. Kenraali joutuu väijytykseen ja hänen autonsa räjäytetään. Hän kuitenkin selviää hengissä ja soittaa Christinalle arvaten naisen olevan murhayrityksen takana. Michael onnistuu avaamaan rekan sivuoven. Hän ja Sara pakenevat autosta. Firman agentti jahtaa heitä, kunnes Michael lyö hänet maahan. Miehen taskusta hän löytää numeroyhdistelmiä täynnä olevan lapun. Mies paljastaa, ettei Kenraali lähettänyt häntä. Lincoln tajuaa, että Christinan jättämä valokuva sisältää vihjeen. Sen avulla hän löytää tiettyyn osoitteeseen ja siinä sijaitsevaan ravintolaan. Sisällä hän tapaa yllätyksekseen äitinsä. Christina sanoo, ettei Firma ole kokonaan paha ja pyytää poikansa luottamusta. Hän tarvitsee muutaman päivän päästäkseen eroon Kenraalista. Sitten hän voi antaa veljeksille vapauden. Self, T-bag ja Mahone tutkivat kirkkoa, jonka lukkoihin välittäjän avaimet on tehty. He ihmettelevät miksi Skyllaa pidettäisiin sellaisessa paikassa. Sisällä Self ilmoittaa Kotimaan turvallisuuspalvelun tutkivan kirkon. Papit yrittävät tehdä vastarintaa, mutta Mahone pääsee sisään ja löytää kulkulupia ja automaattiaseita. Lincoln ilmoittaa, etteivät he voi tehdä mitään kahteen päivään, jotta Christina voi toteuttaa suunnitelmansa. Mahone on varma naisen valehtelevan. Hän kertoo Lincolnille kappelin aseista ja kulkuluvista, jotka on päivätty muutaman päivän päähän. Lincoln menee takaisin ravintolalle. Christina saa siitä ilmoituksen. Eräs agenteista kertoo karkureiden löytäneen jo huvilan ja kirkon. He ovat uhka operaatiolle. Christina käskee ampua Lincolnin.
18 "VS" "Tähtäimessä" 24. huhtikuuta 2009
Tarkka-ampuja tähtää Lincolnia, mutta tämä kävelee puiden varjoon. Self huomaa ampujan ja hälyttää Mahonen paikalle. Tämä jahtaa ampujaa, kunnes Lincoln saa miehen kiinni. Ampuja ei suostu kertomaan kuka hänet lähetti. Lincoln nappaa hänen taskustaan puhelimen, ennen kuin pakenee paikalta. Sara ja Michael ovat matkustaneet Miamiin ja asuvat Saran opiskelutoverin asunnossa. Huonovointinen Sara löytää kylpyhuoneen kaapista raskaustestin. Lincoln pohtii kuka lähetti tarkka-ampujan. Kenraali soittaa heille ja raivostuu kuullessaan ampujan kuolleen. Hän haluaa selvittää heti kenellä Skylla on. T-bag kysyy miksei Lincoln kertonut Skyllan olevan Christinan hallussa. He alkavat jäljittää ampujan puheluita. Lincoln saa viestin Michaelilta, joka pyytää tapaamista. Michael ja Sara odottavat Lincolnia, mutta paikalle saapuu vain Mahone. Tämä sanoo, ettei Lincoln tahdo nähdä veljeään ja paljastaa Christinan yrittäneen tappaa poikansa. Michael tutkii hänen ja Saran kimppuun hyökänneeltä mieheltä löytämäänsä paperilappua. Hän pohtii mitä siinä lukeva VS tarkoittaa. Sara löytää kartalta paperissa lukevan osoitteen. Se on parkkihalli, josta he löytävät auton. Sen sisällä on salkku, ase ja kartta lentokentälle. Michael tajuaa paperilapulla lukevan lennon saapumisajan. Lincoln, Mahone, Self ja T-bag jäljittävät tarkka-ampujan puhelimen tietojen avulla Christinan Intian suurlähetystöön. T-bag harhauttaa vartijoita ja muut livahtavat sisään. Sisällä Christina tapaa Intian pääministerin pojan ja aikoo myydä tälle Skyllan sekä sen avulla maalle uuden energiateknologia. Miehen tulisi vain esitellä teknologia omana keksintönään eräässä konferenssissa ja he voisivat jakaa voiton. Lähettiläs epäilee Skyllan toimivuutta eikä halua joutua naurunalaiseksi. Suurlähettiläs suostuu Christinan ehdotukseen kuultuaan asiasta tohtori Sandinskylta. Avustaja antaa Christinalle lapun, jossa kerrotaan miehen lentävän iltapäivällä kaupunkiin osallistuakseen konferenssiin. Kiireessään Christina unohtaa Sandinskyn lentotiedot sisältävän lapun suurlähetystöön. Lincoln, Mahone ja Self ovat jäädä kiinni suurlähetystön vartijoille, mutta valehtelevat olevansa Christinan seurueessa. Eräs vartijoista antaa heille lapun, jonka Christina unohti. Michaelin ja Saran ajaessa salkussa oleva puhelin alkaa soida. Michael vastaa siihen. Toisessa päässä on Christina, joka tunnistaa poikansa äänen. Lentokentällä Michael nappaa lentotietokansion ja löytää sieltä Sandinskyn tiedot. Hän pääsee aseella uhaten lentotorniin ja ohjaa koneen kentän toiseen päähän. Siellä hän ja Sara ottavat tohtori Sandinskyn vastaan ja pakottavat tämän autoonsa. Samassa Christinan lähettämät agentit saartavat auton ja pakottavat Michaelin ja Saran ulos. He ovat ampua heidät, mutta Mahone ehtii paikalle ja osuu agentteihin. Samalla kun Self vie Sandinskyn mukaansa, veljekset jäävät tuijottamaan toisiaan. Michael kysyy mitä Lincoln aikoo tehdä. Isoveli vastaa yrittävänsä vain suojella perhettään ja lähtee. Hotellissa T-bag katsellee äitinsä kuvaa ja soittaa Kenraalille. Hän on tehnyt sopimuksen Firman kanssa ja paljastaa Skyllan olevan Christinalla Miamissa. Lincoln kuulustelee Sandinskyä, joka väittää, ettei tiedä mitään Firmasta. Hän on myös hukannut matkapuhelimensa. Mahone tutkii Sandisnkyn antamia tietoja ja lupaa, että heti kun kaikki selviää he päästävät miehen vapaaksi. Puhelin on Michaelin hallussa. Hän näkee kymmeniä tekstiviestejä Christinan ja Sandinskyn välillä. Hän soittaa äidilleen ja kysyy miten paljon tämä on valmis maksamaan Sandinskyn hengestä. Sara tekee raskaustestin ja itkee nähtyään sen tuloksen.
19 "S.O.B" "Kaikki yhden perässä" 1. toukokuuta 2009
Lincoln saa puhelun Michaelilta, joka kertoo tohtori Sandinskyn ja Christinan tuntevan toisensa. Raivostunut Lincoln vaatii tohtoria kertomaan missä Skylla on. Samalla hetkellä Kenraali Krantz astelee hotellihuoneeseen. Hän sanoo ottavansa johdon Skyllan etsinnöistä. T-bagista tulee hänen oikea kätensä. Muiden karkurien kanssa tehty sopimus on voimassa enää päivän. Heidän on löydettävä Skylla sen aikana. Sandinsky paljastaa missä hotellissa Christina asui. Lincoln, Self ja Mahone lähtevät sinne vain löytääkseen huoneen tyhjänä. Mahone raivoaa siitä, kuinka he ovat aina askeleen jäljessä. Michael soittaa Christinalle, joka jäljittää puhelun. Christina saapuu apureineen vanhaan varastorakennukseen, jossa he kävelevät suoraan ansaan. Michael ja Sara nappaavat Christinan kiinni. Asunnolla he kuulustelevat Christinaa. Michael ei saa äidistään mitään irti. Kun Sara yrittää puhua naiselle, tämä ilmoittaa tietävänsä hänen raskaudestaan. Lincoln löytää kuitin auton vuokrasta ja Self kirjekuoren, jossa on pankin logo ja tallelokeron numerosarja. Pankissa he saavat tietää, että joku on tyhjentänyt lokeron muutama minuutti sitten. He seuraava miestä. Sandinsky paljastaa Kenraalille, että hän tuli Miamiin puhumaan energiakonferenssissa Christinan ohjeiden mukaan. Kenraali tajuaa Christinan suunnittelevan Skyllan myymistä aurinkoaseteknologiasta kiinnostuneen Intian pääministerin pojalle. Christina puhuu Michaelin kanssa ja paljastaa järkyttävän salaisuuden: Lincoln ei ole Michaelin veli. Nainen sanoo Lincoln vanhempien olleen Firman agentteja, jotka kuolivat operaatiossa. Aldo Burrows otti pojan perheeseen kysymättä vaimoltaan. Christina ei koskaan välittänyt ottopojastaan ja on pahoillaan, että Michael on pilannut elämänsä Lincolnin vuoksi. Christina vihjailee Lincolnin olevan vaikeuksissa. Michael vaatii tietää missä tämä on. Kun Christina ei kerro, Michael menettää hermonsa ja raahaa naisen kylpyhuoneeseen. Hän uhkaa hukuttaa naisen, ellei tämä paljasta Lincolnin olinpaikkaa. Christina vastaa Lincolnin olevan matkalla energiakonferenssiin. Michael lähtee sinne. Christina pääsee irti siteistään ja saa otettua aseen Saralta. Hän sitoo naisen ja lähtee asunnosta. Energiakonferenssin ulkopuolella Mahone huomaa vuokra-auton. Sisältä löytyy heidän nimellään henkilöpaperit. Äkkiä hän tajuaa, että Christina halusi heidät paikalle lavastaakseen heidät rikokseen? Lincoln on kuitenkin jo rynnännyt sisään rakennukseen. Kenraali on varma, että Christina aikoo tehdä jotain, joka aiheuttaa maailmanlaajuisen sodan. Sen jälkeen kiinnostus aurinkoenergiaa kohtaan nousisi pilviin. Kenraali käskee T-bagin ampua tohtori Sandinskyn. Tämä tekee työtä käskettyä. Lincoln näkee sisällä tarjoilijaksi pukeutuneen miehen, joka ottaa esiin aseen. Ennen kuin hän ehtii estää, mies ampuu pääministerin pojan. Seuraa sekasorto ja ampuja pakenee. Lincoln jää aseen kanssa samalla hetkellä kun Michael ryntää sisään. Yhdessä veljekset katsovat kuinka poliisit saartavat konferenssisalin. Christina tapaa apurinsa, jolla on Skylla mukanaan. Mies kertoo kaiken menneen suunnitelman mukaisesti, mutta pahoittelee Michaelin kohtaloa. Oliko tämän pakko seurata Lincolnia, joka lavastettiin murhaan?
20 "Cowboys & Indians" "Elämä käsissä" 8. toukokuuta 2009
Lincoln ja Michael lähtevät hotellissa pakoon poliiseja. Mahone ja Self katsovat rakennuksen ulkopuolella avuttomina ja pelkäävät menettäneensä Skyllan lopullisesti. Michael soittaa Mahonelle kysyäkseen tietä ulos rakennuksesta. Self lupaa auttaa ja marssii rakennukseen. Hän kertoo olevansa Kotimaan turvallisuuspalvelun agentti ja saa kuulla poliisien suunnitelman. Hän informoi siitä Michaelia. Mahone lähtee katsomaan onko Sara kunnossa. Hän löytää tämän sidottuna, mutta saa naisen lupaamaan, että hän pysyy asunnossa. Michael ja Lincoln jäävät loukkuun hotellin käytävälle. Michael yrittää avata huoneiden ovia. Uutiset raportoivat murhasta ja kertovat Lincolnin olevan syyllinen. On myös löydetty yhteys Kiinaan. Kenraali lähettää agenttinsa hakemaan Michaelin ja Lincolnin. Christina tapaa Intian pääministerin, joka tahtoo kostaa poikansa kuoleman Kiinalle. Hän haluaa ostaa Skyllan ja käyttää sitä aseteollisuuteen. Kotimaan turvallisuuspalvelun agentti kuulee Selfin olevan rakennuksessa ja on ihmeissään, sillä hänen pitäisi olla kuollut. He tapaavat kellarissa. Self väittää olevansa mukana salaisessa operaatiossa, mutta agentti ei usko häntä. Tilanne johtaa tappeluun ja agentti saa puukosta. Mahone menee hotelliin ja kysyy Kenraalilta mitä Christina oikein suunnittelee. Krantz sanoo, että naisen tarkoituksena on luoda välirikko Intian ja Kiinan välille, jolloin myös Pakistan ja Venäjä vedetään mukaan kiistaan. Lopulta myös Eurooppa ja Yhdysvallat ovat mukana. Michael ja Lincoln ovat päästä pakoon hotellista tainnutettuaan iskuryhmän jäsenet ja varastettuaan heidän asunsa. Eräs poliiseista saa heidät kuitenkin kiinni. Silloin Firman agentti saapuu paikalle ja auttaa veljekset pakoon. Hotellissa Kenraali Krantz on raivoissaan, etteivät karkurit ole vielä löytäneet Skyllaa. Hän soittaa agentilleen ja käskee tämän ampua Selfin vaimon. Mies rukoilee armoa, mutta kuulee sitten puhelimen välityksellä laukaukset. Kenraali käskee agenttiaan tappamaan myös Selfin, mutta tämä pääsee karkuun. Christina saa maksun Skyllasta Intian pääministeriltä ja ottaa sitten yhteyttä Kiinaan. Hänen apurinsa varoittaa, ettei kannata tehdä yhteistyötä molempien maiden kanssa, mutta Christina ei kuuntele häntä. Michael ehdottaa, että he jäljittävät Christinan siihen pankkiin, johon hän saa maksun. Vain tietyt pankit siirtävät rahat yhden työpäivän aikana. Kenraali on vaikuttunut Michaelin älykkyydestä. Mahone, Michael ja Lincoln löytävät oikean pankin ja näkevät Christinan. He päättävät hankkia Skyllan lavastamalla pankkiryöstön. Järkyttynyt Christina joutuu luovuttamaan Skylla-salkun heille. Ulkona karkurit joutuvat tulituksen keskelle. Lincoln käskee Michaelin ja Mahonen paeta. T-bag epäilee, että karkurit pettävät Kenraali Krantzin, joten hän etsii Saran Mahonen auton GPS-laitteen avulla. Mahone ja Michael pysähtyvät tarkistamaan, että Skylla on salkussa. Michael on huolissaan Lincolnista. Hän saa puhelun Kenraalilta, joka uhkaa tappaa Saran, ellei Michael tuo Skyllaa hänelle. Samassa puhelin soi uudelleen: Christina soittaa. Nainen kertoo ottaneensa kiinni Lincolnin ja aikoo tappaa tämän. Michael on tehtävä valinta. Kumman hän pelastaa: Saran vai Lincolnin?
21 "Rate of Exchange" "Vaihtokurssi" 15. toukokuuta 2009
Michael on järkyttynyt Christinan ja Kenraali Krantzin vaatimuksista. Mahone ehdottaa että he pelastavat ensin haavoittuneen Lincolnin. Michael ja Christina sopivat tapaamisen. Christina saapuu sovittuun tapaamispaikkaan. Michael näkee, että Lincoln on elossa, muttei anna Skyllaa. Samassa poliisit saapuvat paikalle – joku on tunnistanut Michaelin. Christina katoaa Lincolnin kanssa. Chicagossa Sucre huomaa jonkun seuraavan häntä. Hän yllättyy nähdessään C-noten. Tämä kertoo olevansa taas pakosalla, kun FBI rikkoi hänen kanssaan tehdyn sopimuksen. Henkilö nimeltä Paul on ottanut häneen yhteyttä ja haluaa Skyllan. Sucren tulisi auttaa löytämään Michael. Christina paljastaa Lincolnille, ettei tämä ole Michaelin veli ja kertoo myös Saran olevan raskaana. Kun Michael soittaa tarkistaakseen veljensä kunnon, Lincoln paljastaa hänelle mitä on kuullut. Michael ja Mahone pohtivat mitä tehdä pelastaakseen perheensä. Mahone soittaa Christinalle ja lupaa toimittaa Skyllan, jos tämä pelastaa hänen vaimonsa Pamin. Hän haluaa auttaa Lincolnin, jonka avulla löysi poikansa murhaajan. Michael sopii tapaamisen Kenraalin kanssa. Kenraali jättää Saran T-bagin huostaan ja antaa miehelle luvan tehdä mitä huvittaa. T-bag uhkaa raiskaavansa Saran, mutta Michael saapuu apuun juuri ajoissa. Self herää sairaalassa ja joutuu heti etsivien kuulustelemaksi. Hän soittaa Michaelille saadakseen tietää tämän olinpaikan. Michael katkaisee puhelun. Hetken päästä sairaalahuoneeseen tulee Christinan apuri, joka antaa Selfille ruiskeen. Tämä menettää tajunsa. Pelastettuaan Saran Michael kertoo tietävänsä raskaudesta ja on iloinen. He halaavat onnellisina. Mahone tapaa Christinan ja luovuttaa Skyllan. Nainen haluaa tarkistaa, että se toimii. Mahone menee katsomaan Lincolnia ja sanoo tulleensa pelastamaan tämän. Samalla Christina huomaa, että Skyllasta puuttuu osia. Laitteen sisällä on kello, joka tikittää. Jäljellä on enää 30 sekuntia.