Robert Knepper

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Robert Knepper
Robert Knepper huhtikuussa 2009.
Robert Knepper huhtikuussa 2009.
Syntymäaika 8. heinäkuuta 1959 (ikä 58)
Syntymäpaikka Yhdysvaltain lippu Fremont, Ohio
Aktiivisena 1986–
Ammatti näyttelijä
Merkittävät roolit Theodore Bagwell (Pako)
Samuel Sullivan (Heroes)
Puoliso Tori Knepper
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Ehdokkuudet

Robert Lyle Knepper (s. 8. heinäkuuta 1959 Fremont, Ohio, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä,[1] joka tunnetaan parhaiten Theodore "T-Bag" Bagwellin roolistaan televisiosarjassa Pako.

Robert Knepper syntyi Fremontissa, Ohiossa, mutta hänet kasvatettiin Maumeessa, lähellä Toledoa.[1] Hänen isänsä Donald on eläinlääkäri (joka omistaa nykyisin praktiikkoja Toledossa ja Perrysburgissa) ja Pat-äiti työskenteli paikallisen teatterin tarpeistonhoitajana Robertin ollessa nuori – näin hän alkoi kiinnostua näyttelemisestä. Hän työskenteli usean vuoden ajan teatterin ja koulunäytelmien parissa. Hän valmistui Maumeen High Schoolista vuonna 1977 ja opiskeli näyttelemistä Northwestern Universityssä vuosina 1977–1981. Tämän jälkeen Knepper muutti New York Cityyn, jossa hän jatkoi teatterin parissa työskentelyä. Sittemmin hän on esiintynyt useissa rooleissa sekä televisiossa että elokuvissa.

Knepper asuu vaimonsa Torin ja heidän poikansa, Benin, kanssa Los Angelesissa, Kaliforniassa. Hän työskenteli neljän vuoden ajan, 2005–2009, suurta suosiota saavuttaneessa Pako-sarjassa. Vuodesta 2009 vuoteen 2010 hän esiintyi sarjassa Heroes Samuel Sullivanin roolissa.

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Robert Knepper Quick facts biggeststars.com. Viitattu 31.7.2009. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Robert Knepper.