Sona (Pako)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Penitenciaría Federal de Sona (engl. Sona Federal Penitentiary, suom. Sonan liittovaltionvankila) on kuvitteellinen panamalainen vankila yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa Pako. Esikuvana Sonalle on toiminut brasilialainen Carandirun vankila.[1]

Juonta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Paon toisen tuotantokauden lopussa Michael Scofield joutuu Sonaan vangiksi. Hänen kanssaan vankilaan joutuvat myös Brad Bellick, Alexander Mahone ja Theodore ”T-Bag” Bagwell. Paon kolmas tuotantokausi sijoittuu pääosin Sonaan ja sen läheisyyteen.

Valtio on hylännyt Sonan sen mellakoiden ja kapinoiden takia. Väkivaltaisten mellakoiden takia vartijat ovat jättäneet vangit oman onnensa nojaan. . Vankilan vartiointi rajoittuu vain sen ulkopuolelle ja sinne toimitetaan ruoka ja muut tarvikkeet aseistettujen vartijoiden avulla. Muuten vangit ovat omillaan. Sonaan laitetaan kaikista pahimmat rikolliset ja siellä kuoleekin vankeja hyvin usein. Toimintaa vankilassa säätelee sen oma sisäinen hierarkia ja säännöstö. Vankeja johtaa ja yhteyksiä ulkomaailmaan pitää huumelordi Lechero, joka johtaa Sonaa muutamien uskollisten miestensä kanssa.

Kolmannen tuotantokauden lopussa Lecheron miehet kuitenkin nousevat kapinaan ja hänet syrjäytetään, mutta Michael tappaa heidät ottamalla ruuvin pois tukemasta tunnelista, jota he ovat kaivaneet paetakseen. Kolmannen kauden viimeisessä jaksossa Michaelin veli vaihtaa Whistler-nimisen henkilön lapseensa L.J:in. Sonassa taas vallitsee anarkia, ja T-Bag tappaa Lecheron.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Show info (Arkistoitu – Internet Archive) Prison Break. Viitattu 8.12.2007.
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.