Rocket League

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rocket League
Kehittäjä Psyonix
Julkaisija Psyonix
Jakelija 505 Games
Ohjaaja Thomas Silloway
Tuottaja Sarah Hebbler
Suunnittelija Corey Davis
Säveltäjä Mike Ault, Hollywood Principle ja muita
Pelimoottori Unreal Engine 3
Julkaistu Windows, PlayStation 4
  • EU 7. heinäkuuta 2015
Xbox One
  • EU 17. helmikuuta 2016
OS X, LinuxNintendo Switch
  • EU 14. marraskuuta 2017
Lajityyppi Urheilu, Ajopeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 3
USK 6
Alusta Windows
PlayStation 4
Xbox One
OS X, Linux Nintendo Switch
Jakelumuoto Digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Rocket League on Psyonixin kehittämä ja julkaisema scifi-ympäristöön perustuva online-urheilupeli, jossa pelataan rakettiautoilla pallopelejä.

Peli julkaistiin Euroopassa 7. heinäkuuta 2015 Steam- (Windows/Mac/Linux) ja PlayStation 4 -alustoille. Xbox Onelle peli julkaistiin 17. helmikuuta 2016 ja Nintendo Switchille 14. marraskuuta 2017. Epic Games osti Rocket Leaguen vuoden 2019 toukokuussa.[1]

Pelissä pelataan autoilla, joissa on rakettimoottorit. Autoilla pystyy hyppimään ja lentämään rakettimoottorien avulla sekä ajamaan seiniä pitkin.

Pelissä on kaksi joukkuetta, kaksi maalia ja yksi pallo, joka on peliareenan keskellä. Palloa on tarkoitus puskea autoilla vastustajajoukkueen maaliin, jolloin oma joukkue saa pisteen. Joukkue, joka saa eniten pisteitä tietyn aikarajan sisällä, voittaa pelin. Peliareenalla on alustoja joiden päältä ajaessa pelaaja saa rakettiinsa lisää polttoainetta. Pelissä voi myös tuhota vastustajajoukkueen pelaajien autoja ajamalla niitä päin kovassa vauhdissa. Tuhoutuneet autot palaavat peliin kolmen sekunnin kuluessa oman joukkueen päädyn jompaankumpaan kulmaan.[1]

Rocket Leaguen pääpelimuodossa yritetään saada palloa maaliin kuten jalkapallossa, mutta pelissä voi pelata myös koripallon tai jääkiekon kaltaisia pelimuotoja. Rocket Leaguessa on lisäksi pelimuodot Rumble ja Dropshot.

Rumble pelimuodossa pelaajat saavat erikoisvoimia jotka voivat auttaa pelaajia tekemään maalin tai puolustamaan vastustajan hyökkäystä.

Dropshotissa tavoitteena on tehdä pallolla pelikenttään vastustajan puolelle reikä, josta pallo pudotetaan läpi pisteen saamiseksi. Pelimuodossa ei ole alustoja joilta olisi mahdollista kerätä polttoainetta, tämän sijasta pelaajille kertyy polttoainetta sinä aikana kun pelaaja ei käytä rakettimoottoreitaan.

Pelin autoja on mahdollista muokata haluamansa mukaan ja eri automalleja on monia. Muun muassa autojen maalipintaa, maalipinnan kuvioita, renkaita, rakettimoottorin erikoistehosteita ja lisävarusteita voi vaihtaa.

  1. a b Rocket Leaguen viralliset myyntisivut Steamissä (html) 2015. Steam: Steam. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Rocket League