Roblox

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Roblox
RŌBLOX.jpg
Kehittäjä Roblox Corporation
Julkaisija Roblox Corporation
Jakelija Roblox Corporation
Ohjaaja David Baszucki (tj.)
John Shedletsky (Johtaja)
Suunnittelija(t) "robloxmiika"
Pelimoottori Ogre3D
Julkaisupäivä 2005
Dynablocks-nimellä
2006 kesäkuu
Roblox-nimellä
Pelimuoto MMOG
Alusta Windows, Mac, Android, iOS
Laitevaatimukset 1.8 GHz Prosessori
512 Mb RAM
Direct3D tai OpenGL
Internet-yhteys
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Roblox on ilmainen MMOG, jossa pelataan palikoista tehdyissä pelimaailmoissa. Robloxissa pelaajat itse luovat palikoista sekä Lua- koodauksista oman paikkansa ja julkaisevat sen muiden pelattavaksi Robloxin sivuille. Tämän takia Robloxin motto on "You Make The Game".

Peleissä on omat maailmat. Peliin astuessa pelaaja luo uuden maailman, jonne muut pelaajat ohjataan automaattisesti. Pelin rakennusvaiheessa tekijä voi itse määrittää, kuinka monta pelaajaa hänen maailmaansa voi samaan aikaan tulla käymään. Pelaajat koostuvat palikoista ja muodoista kuten tukasta, housuista ja paidoista. Kun kirjaudut, niin voit kirjautua ilmaiseksi ja käyttää käyttäjää eli tarkemmin sanottuna Guest.

Robloxin päämaja, josta käsin ohjelmointi- ja päivitystyöt hoidetaan, on Kalifornian Piilaaksossa.

Lua-skriptikieli Robloxissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lua on skriptikieli, jota käytetään lähinnä ohjelmien helppoon laajentamiseen, mutta sillä voidaan myös saada aikaan laajempiakin kokonaisuuksia.

Pelissä Luaa käytetään koodauskielenä, jolla saadaan aikaan esimerkiksi toimivia lentokoneita, junia, hissejä tai vahinkoa tekeviä aseita. Tällä tavoin peliin saadaan lisää monipuolisuutta ja hauskuutta. Robloxin parhaiten menestyvät pelit ovatkin osaksi hyvien Lua-koodauksien ansiota.

Tavarat ja esineet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Robloxissa on monenlaisia tarvikkeita, vaatteita ja muita käyttötavaroita joita voi ostaa pelin sisällä tixeillä tai robuxeilla.

Pelaajat voivat julkaista tekemiään vaatetavaroita pelissä. Vain BC, TBC tai OBC valuuttaa omistavat voivat myydä omia vaatetuksiaan toisille pelaajille.

Joidenkin tavaroiden käyttöä on rajattu myyntimäärän, myyntiajan, kestävyyden tai itse valittavan hinnan mukaan.

Builders Club, Turbo Builders Club ja Outrageous Builders Club[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Builders Club on Robloxissa oikeaa rahaa maksava lisäominaisuus, jonka avulla voi esim. julkaista enemmän paikkoja sivustolle ja saada Robux-rahaa päivittäin.
  • Turbo Builders Club on kesällä 2009 julkaistu ominaisuus. Kyseessä on hieman normaalia Builders Clubia laajempi. TBC:llä käyttäjä voi mm. pitää 25 paikkaa sivullaan.
  • Outrageous Builders Club on kallein Builders Club jolla on kiinteä kuukausimaksu. OBC:llä voi mm. pitää 100 aktiivista paikkaa sivuillaan ja liittyä 100:n ryhmään ja ansaita useamman robuxin päivässä.

Ryhmät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ryhmät ovat pelaajien pitämiä joukkoja, joihin muut pelaajat voivat liittyä. Perustaakseen ryhmän pelaajalla täytyy olla vähintään BC ja 100 robuxia (yksi ryhmä maksaa 100 robuxia ja jos siitä haluaa tehdä klaanin se maksaa 500 robuxia lisää). Ryhmän omistaja hallitsee ryhmän sisäisiä arvoja ja uusia voi luoda robuxia käyttämällä.

Ohjelma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roblox ei itsenäisesti käynnisty suoraan nettiselaimesta, vaan se pitää asentaa. Vuonna 2011 Robloxin päivitys mahdollisti pelin käynnistyksen suoraan oletusselaimella Internet Explorerin sijaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]