Robert Smith

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee muusikkoa. Muista samannimisistä katso Robert Smith (täsmennyssivu).
Robert Smith
Robert Smith Roskilde Festivaleilla vuonna 2012.
Robert Smith Roskilde Festivaleilla vuonna 2012.
Henkilötiedot
Syntynyt 21. huhtikuuta 1959 (ikä 61)
Blackpool, Englanti
Muusikko
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1976–
Tyylilajit vaihtoehtorock, post-punk, goottirock, new wave
Soittimet laulu, kitara, koskettimet, viulu, rummut, sello, piano, huuliharppu
Yhtyeet The Cure
Siouxsie and the Banshees
The Glove
Easy Cure
Malice (entinen jäsen)
Levy-yhtiöt Geffen Records, Universal Music Group, Hansa Records ja Polydor RecordsView and modify data on Wikidata

Robert James Smith (s. 21. huhtikuuta 1959 Blackpool, Englanti) on englantilaisen vuonna 1976 perustetun rock-yhtyeen, The Curen vokalisti, kitaristi ja sanoittaja.

Robert on Alex ja Rita Smithin kolmas lapsi. Hänen sisariaan ovat Richard, Margaret ja Janet. Janet on naimisissa The Curen kitaristin, Porl Thompsonin kanssa. Jimi Hendrixin, The Beatlesin ja David Bowien innoittamana hän alkoi soittaa kitaraa jo 12-vuotiaana. Robert oli katolilaisessa koulussa, ja teini-iässä hän meni Mary's High Schooliin.

Hän on kirjoittanut ja säveltänyt suurimman osan The Curen musiikista. Hän on ollut myös muissa yhtyeissä, kuten kitaristina Siouxsie and the Bansheesissä ja hänen sivuprojektissaan Steven Severin kanssa, The Glovessa. Smith on työskennellyt myös monien muiden yhtyeiden kanssa. Smithin tunnusmerkkejä ovat olleet 1980-luvun puolivälistä saakka kirkkaanpunainen huulipuna, musta pörröiseksi tupeerattu tukka sekä isot lenkkarit.

Smith tapasi tulevan vaimonsa, Mary Poolen koulussa ollessaan 14-vuotias. He menivät naimisiin vuonna 1988 ja ovat olleet siitä asti yhdessä. Smith kirjoitti kappaleen "Love Song" häälahjaksi vaimolleen.

Robert on kirjoittanut Disintegration-albumin kappaleet ollessaan masentunut, mutta hän on sanonut että kappaleet eivät kerro läheskään kaikkea mitä hän tuntee.

" At the time we wrote Disintegration...it's just about what I was doing really, how I felt. But I'm not like that all the time. That's the difficulty of writing songs that are a bit depressing. People think you're like that all the time, but I don't think that. I just usually write when I'm depressed." -Robert Smith haastattelussa vuonna 1989

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.