Rene Haavisto

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rene Haavisto
Henkilötiedot
Syntynyt 6. lokakuuta 1986 (ikä 32)
Huittinen, Suomi
Ammatti muusikko
Aiheesta muualla
Kotisivu

Rene Joose Tapani Haavisto (s. 6. lokakuuta 1986 Huittinen) on suomalainen laulaja. Hänet tunnetaan parhaiten Popstars 2 -kilpailusta tunnetuksi tulleen Indx-yhtyeen jäsenenä. Haavisto asuu nykyisin Helsingissä.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rene on laulanut kuusivuotiaasta asti ja soittanut pianoa sekä kitaraa. Tenavatähti-kilpailussa Haavisto esiintyi 1995. Hän pääsi siinä finaaliin saakka ja esitti suorassa lähetyksessä kappaleet "Tuuliviiri" sekä "Varrella virran". Vuotta myöhemmin hän osallistui lasten laulukilpailu Karuselliin ja pääsi jälleen finaaliin. Lisäksi Rene voitti Karusellin yleisöäänestyksen kappaleillaan "Pieni ystäväin" ja "Villi varsa". Vuonna 1997 häneltä ilmestyi oma levy, joka kantoi nimeä Elämän värit.

Vuonna 2004 ollessaan jo lähes täysi-ikäinen Haavisto osallistui Popstars 2 -kilpailuun. Kyseisessä tv-ohjelmassa etsittiin ja kasattiin satojen hakijoiden joukosta tyttö- ja poikabändejä. Hän tuli valituksi kolmihenkiseen poikabändiin, joka myöhemmin sai nimekseen Indx. Kaksi muuta bändin poikaa olivat Jackson Shuudifonya ja Ari Puro. Vaikka bändi voittikin kymmenen prosentin erolla viimeisessä Popstars 2:n finaalilähetyksessä tytöistä muodostetun Jane-yhtyeen, jäi Indxin levynmyynti kuitenkin selvästi huonommalle tasolle kuin Janen. Levyä myytiin silti platinalevyyn oikeuttava määrä Suomessa eli 30 000 kappaletta. Yhtyeen esiintymiset jäivät ennakkokaavailuista poiketen vain muutamaan kertaan, ja se hajosi elokuussa 2005. Syksyllä 2005 Rene aloitti opinnot Ikaalisten artistikoulutuksessa.

2011 Haavisto perusti sivuston Ryan Wyatt | Weekly Rewind, jossa hän viikoittain julkaisee uuden kappaleen.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]