Popstars

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Popstarsin logo

Popstars on uusiseelantilaiseen formaattiin perustuva television kykyjenetsintäohjelma, jossa tavoitteena on muodostaa yksittäisistä kilpailijoista karsintojen kautta tytöistä tai pojista muodostuva lauluyhtye, joka pääsee levyttämään ohjelman jälkeen.

Popstars Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Popstarsia esitettiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 2002. Ensimmäisen tuotantokauden yhtye oli Gimmel, jonka esikoislevy Lentoon oli myös vuoden toiseksi myydyin levy. Ensimmäisestä Popstars-ohjelmasta ponnahti myös rap-artisti Kana, sekä sarjan loppuvaiheessa Gimmelistä erkaantunut Jonna Pirinen. Gimmelin Jenni Vartiaisesta on yhtyeen lopettamisen jälkeen tullut yksi Suomen menestyneimmistä sooloartisteista. Popstars-ohjelman kautta pinnalle nousivat myös alkuvaiheessa pudonneet Paula Vesala ja Mira Luoti, jotka tapasivat toisensa ohjelman nauhoituksien jälkeen ja perustivat PMMP:n, joka on noussut yhdeksi Suomen suosituimmista bändeistä.

Toinen tuotantokausi Suomessa oli vuonna 2004 nimellä Popstars 2. Ohjelmassa toimi tuomarina muun muassa Risto Asikainen. Tällä kertaa kilpailun voitti kolmihenkinen poikabändi INDX. Toiseksi jäi tyttökvartetti Jane. Kilpailun jälkeen Indxin debyyttialbumi floppasi myynnillisesti pahoin ja yhtye hajosi syksyllä 2005. Trioksi supistunut Jane julkaisi kaksi albumia ennen hajoamistaan alkuvuodesta 2007.