Regnum Online

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Regnum Online
Logo regnum small.png
Kehittäjä NGD Studios
Julkaisija NGD Studios
Pelimoottori NG3D
Julkaistu 24. toukokuuta 2007
Lajityyppi Fantasia-MMORPG
Pelimuoto moninpeli
Alusta Microsoft Windows, Linux
Jakelumuoto Lataus verkosta
Vaatimukset
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Regnum Online on fantasiamaailmaan sijoittuva MMORPG-peli jonka on kehittäny argentiinalainen NDG Studios. Peligenrelle tavanomaisen hahmon kehittämisen lisäksi peli keskittyy kolmen heimon väliseen taisteluun johon pelaaja osallistuu. Pelaajat taistelevat vastakkaisten puolten hahmoja vastaan ja valtaavat linnakkeita ja linnoja.

Nimi Regnum tulee latinasta ja tarkoittaa valtakuntaa, minkä lisäksi se on myös kunnianosoitus yhdelle ensimmäisistä Argentiinassa lanseeratuista peleistä. Peliä kutsutaan lyhenteillä RO tai ROL (joka tarkoittaa espanjan kielessä myös roolia, kuten roolipelissä). Peli julkaistiin virallisesti 24. toukokuuta 2007.

Regnum Onlinella on yli 500 000 rekisteröitynyttä käyttäjää ja sitä on arvioitu paikallisissa sanomalehdissä, TV-ohjelmissa, pelisivustoilla ja myös kansainvälisillä verkkosivustoilla.

NGD Studios teki sopimuksen saksalaisen peliyhtiön Gamigon kanssa ja avasi saksalaisen palvelimen. Pian tämän jälkeen Gamigo avasi toisen saksalaisen palvelimen suuren kysynnän vuoksi. Vuoden 2009 lopulla Gamigo avasi ranskalaisen palvelimen nimeltä Nemon. Vuonna 2009 UnitedGames sai yksinoikeuden Hollantiin ja Belgiaan, jolloin avattiin uusi, hollanninkielinen palvelin Tyr. Sittemmin palvelin kuitenkin suljettiin ja sen pelaajatietokanta sulautettiin kansainväliseen Horus-palvelimeen.

Yleiskatsaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaajat luovat itselleen pelihahmon, jolla he liikkuvat ja kommunikoivat pelimaailmassa. Aluksi pelaajan täytyy valita yksi kolmesta valtakunnasta: Alsius, Kääpiöiden, Nordosien ja Utgharsien jäätävä koti; Ignis, pimentohaltioiden, ihmisten ja moloksien autiomaa; tai Syrtis, metsäinen ja rauhanomainen maa, jossa haltiat, puolihaltiat ja suurihmiset elävät. Kun valtakunta on valittu, pelaaja voi luoda varsinaisen pelihahmonsa (jopa 3 pelihahmoa per tili) ja muokata sitä valitsemalla rodun, sukupuolen, hiustyylin ja värin, luokan ym. Tämän jälkeen pelaaja aloittaa valtakuntansa aloitusalueelta, jossa hän saa ensimmäiset pari tehtävää, jotka perehdyttävät pelaajan paremmin pelin perusasioihin. Tämän jälkeen pelaaja menee ja hankkii leveleitä ensimmäisellä kahdella alueella. Kun leveleitä on riittävästi, pelaajat aloittavat taistelun valtakuntansa puolesta menemällä sota-alueelle (War Zone), valloittavat linnoituksia ystäviensä tai klaaninsa kanssa, tai vain tuhoten vastaantulevat vihollispelaajat.

Yhteisö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koska peli on peräisin Argentiinasta, pelissä on paljon pelaajia, jotka puhuvat espanjaa, mutta peli on hiljaa saamassa kansainvälisen yhteisön. Pelissä on jo paljon pelaajia ympäri maailmaa. Riippuen kellonajasta, pelaajat voivat löytää muita pelaajia, jotka puhuvat muun muassa espanjaa, englantia, italiaa, puolaa, ruotsia tai muita kieliä.

Peli on saanut paljon kehuja siitä, että tekijät ovat aina olleet paljon yhteydessä pelaajiin, luoden symbioottisen suhteen heidän kanssaan. Tämä tekijöiden ja pelaajien välinen vuorovaikutus auttaa parantamaan peliä ajan mittaan.

Valtakunnat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtakuntia on kolme kappaletta, joista pelaaja voi valita vapaasti juuri itselleen sopivimman vaihtoehdon. Valtakunnan valinta vaikuttaa muun muassa siihen, ettei pelaaja voi kommunikoida vastapuolen pelaajien kanssa, eikä luoda samalle palvelimelle kahteen eri valtakuntaan kuuluvia hahmoja

Kylmä ja jäätävä Alsius, pohjoisilla rajamailla. Kääpiöt ovat tulleet kaukaa ja asettuneet aloilleen vuorille pohjoiseen, käyttäen hyväkseen mekaanista viisauttaan luoden suuren yhteisön, joka on kovempi kuin kivi. Siellä kääpiöt huomasivat, että paikka oli jo valmiiksi asuttu. Ihmiset olivat asuttaneet paikkaa jo kauan, ja ryhtyivät sotaan kääpiöitä vastaan, ennen kuin ymmärsivät, että heidän ajatuksensa ovat melko samanlaisia. Nordos, kuten he itseään kutsuivat, elävät nyt rauhanomaisesti kääpiöiden kanssa pohjoisessa, - näin syntyi Alsius.

Kumpikin rotu ovat yhdessä rakentaneet Montsognir'in suuren kaupungin, joka yhä seisoo komeana ikuisen elämän vuorilla.

Syrtiksestä karkottamisen jälkeen, pimentohaltiat aloittivat pyhiinvaellusmatkansa, joka muuttaisi heidät ikuisiksi ajoiksi. Heidän rituaalinsa tummensivat heidän ihonsa ja avasi heidän silmänsä uutta kotia ajatellen. Tämä profetia johti heidät maahan, jota kutsuttiin Ignis’kseksi, karulle aavikolle, joka oli täynnä tulivuoria ja maanalaisia tulia. Se oli täällä, jossa pimentohaltiat ja ihmiset yhdistivät voimansa, jotteivät kuolisi nälänhätään.

Syrtiksen vihreä metsä ei koskaan ollut samanalainen suuren karkotuksen jälkeen. Heidät erotettiin nekromantisista veljistään. Yksinäisyys iski kuin piikki näitä maagisia olentoja sydämiin, joka toi heitä lähemmäksi Alturian-naapureitaan. Haltiat ottivat heidät mukaan yhteiskuntaansa ja kohtelivat heitä tasavertaisina. Tämä rikas haltiakulttuuri nousi uusiin ulottuvuuksiin, tehden Syrtiksestä kulttuurisen pääkaupungin koko maailmassa.

Tehtävät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yli 100 tehtävää on mahdollista suorittaa jokaisessa kolmessa valtakunnassa. Yhdessä monien pienempien tehtävien kanssa, monet näistä tehtävistä ovat tarinoita, jotka valottavat kunkin valtakunnan sotatilannetta ja menneisyyttä. Tehtäväpalkinnot ovat muun muassa kultaa, tavaraa ja kokemuspisteitä. On olemassa myös Pelaaja vastaan pelaaja -tehtäviä (pvp), joissa vaaditaan, että suorittaja tappaa esimerkiksi tietynmäärän igniksen pelaajia, tai suojelee siltaa tietyn aikaa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]