Red Dead Redemption: Undead Nightmare

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Red Dead Redemption: Undead Nightmare
Box art RDRUN.JPG
Kehittäjä Rockstar San Diego
Rockstar North
Julkaisija Rockstar Games
Jakelija Take-Two Interactive
Käsikirjoittaja Dan Houser
Sam Houser
Säveltäjä Bill Elm
Woody Jackson
Pelisarja Red Dead
Pelimoottori RAGE
Euphoria
Julkaistu Ladattavana lisäosana
  • 26. lokakuuta 2010
Itsenäisenä pelinä
  • NA 22. marraskuuta 2010
  • EU 24. marraskuuta 2010
Lajityyppi kolmannen persoonan ammunta, toimintaseikkailu, selviytymiskauhu
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 18
BBFC: 18
ESRB: MVirheellinen ESRB-arvo
OFLC: MA15+
Alusta PlayStation 3, Xbox 360
Jakelumuoto Blu-ray, DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Red Dead Redemption: Undead Nightmare on viides ladattava lisäosa Rockstar San Diegon kehittämään kolmannen persoonan ammunta- ja toimintaseikkailupeliin Red Dead Redemption. Rockstar Games julkaisi pelin PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle 26. lokakuuta 2010.

Pelissä seurataan sen protagonisti John Marstonin edesottamuksia tämän yrittäessä löytää parannuskeinoa tappavaan zombieruttoon, joka riehuu villissä lännessä.

Vaikka peli oli alun perin suunniteltu vain ladattavaksi lisäosaksi, se julkaistiin Pohjois-Amerikassa 22. marraskuuta ja Euroopassa 24. marraskuuta omana pelilevykkeenään, ja se ei vaadi alkuperäistä Red Dead Redemption -pelilevykettä toimiakseen eri konsoleilla. Levy sisälsi myös kolme muuta ladattavaa lisäosaa: Legends and Killers, Liars & Cheats sekä Undead Nightmare Pack.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Red Dead Redemption: Undead Nightmare on kolmannesta persoonasta kuvattu villiin länteen sijoittuva toimintaseikkailupeli, jonka avoimessa peliympäristössä pelaaja voi suorittaa tehtäviä haluamallaan tavalla. Pelin ympäristö vilisee erilaisia zombien elementtejä. Etsintäkuulutettujen jahtaaminen on korvattu pelissä kadonneiden henkilöiden etsimisellä, jossa pelaajan täytyy löytää kadonnut henkilö vaarallisesta ympäristöstä ja tuoda turvallisesti takaisin tämän perheen luo. Erilaisten jengien ja lainsuojattomien ryhmien piilopaikat on korvattu hautuumailla, joita pelaaja voi tyhjentää zombeista.

Pelaajat voivat edellisenkin osan tapaisesti metsästää eläimiä, mutta tosin myös ne ovat muuttuneet pelissä zombeiksi. Tavanomaisten riistaeläinten, kuten karhun, puuman ja suden tapaan pelaaja voi metsästää myös myyttisiä taruolentoja, kuten yksisarvisia, chupacabroja sekä isojalkoja. Myös ilmestyskirjan neljä hevosta on mahdollista kesyttää ratsuiksi, joista jokaisella hevosella on oma erityiskykynsä vaikuttaa zombeihin tai pelaajaa ympäröivään maastoon. Peli sisältää myös uusia aseita. Kun Red Dead Redemptionissa oli mahdollista tyhjentää ruumiiden taskut, voi Undead Nightmaressa ottaa ruumiista osia ja käyttää niitä ammuksina väkipyssyssä säästäen oikeita ammuksia.

Uudistetun yksinpeliominaisuuden lisäksi Undead Nightmare esittelee myös uusia moninpelejä. Esimerkiksi ”Undead Overrun” -moninpelissä neljän pelaajan ryhmän täytyy taistella kasvavaa zombielaumaa vastaan, kun taas ”Land Grab” -moninpelissä pelaajien täytyy varjella suuren kaupungin alueita hyökkääjiltä. Verkon moninpelissä pelaajan on mahdollista muuttaa ulkonäkönsä myös zombiemaiseksi.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Epäkuollut rutto ottaa vallan villissä lännessä aiheuttaen tuhoisia seurauksia. Kaupungeissa, pikkukylissä ja siirtokunnissa ympäri maata kansalaiset joutuvat kamppailemaan elämästään kuolettavia zombeja vastaan. John Marstonin on lähdettävä matkaan ja pysyteltävä hengissä niin kauan, että löytää tautiin parannuskeinon, sillä myös hänen vaimonsa Abigail ja poikansa Jack ovat saaneet tartunnan. Matkan varrella läpi vuoristojen, preerian, aavikkojen ja rajakaupunkien sekä solien läpi Marstonin täytyy auttaa myös taudista selviytyneitä, puhdistaa kaupungit ja asutusseudut epäkuolleista ja lopettaa alati kasvava epäkuolleiden lauma. Kun peli on päästy läpi, John Marston herää henkiin zombiena, mutta hänellä on normaalin ihmisen sielu, sillä hänet haudattiin taskussaan pullo pyhää vettä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]