Ravintolakoulu Perho

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Koulurakennus. Vasemmalla sisäänkäynti koulun ravintolaan.

Ravintolakoulu Perho - Helsinki Culinary School Perho on Suomen ensimmäinenlähde? ravintolakoulu, yksityinen ja ainoalähde? ammatillinen oppilaitos, jossa opetetaan hotelli- ja ravintola-alaa. Se aloitti toimintansa 1935. Koulu sijaitsee Helsingin Etu-Töölössä Perhonkadulla, katuosoitteessa Perhonkatu 11, 00100 Helsinki. Ravintolakoulussa suurin osa opiskelijoista on suomalaisia, mutta ravintolakoulussa on myös kaksi kansainvälistä koulutusohjelmaa, joissa on erikielisiä opiskelijoita ympäri maailmaa. Opiskelijapaikkoja koulussa on 470. Ravintolakoulu Perho on säätiöpohjainen Haaga Yhtymän (Haaga Group) omistama. Ravintolakoulu saa koulutuksen järjestämiseen valtionapua.

Rakennus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koulun oma, professori Aarne Ervin suunnittelema rakennus valmistui 1957. Tontti rakennukselle oli saatu jo 1951, ja montun kaivutyöt aloitettu, mutta rahapula esti pitkään varsinaisten rakennustöiden aloittamisen. Koulun tiloja on peruskorjattu vuosina 2007 ja 2008.

Opinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ravintolakoulu Perhosta valmistuu hotelli- ja ravintola-alalle kokkeja, tarjoilijoita ja vastaanottovirkailijoita (aik. hotellivirkailijoita). Tutkinnon nimi on hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto. Tutkinnon laajuus on 120 ov. Kaksoistutkintona on mahdollista opiskella kokiksi ja suorittaa samalla aikuislukion oppimäärä ja ylioppilastutkinto. Opinnot kestävät perusopetuspohjalta 3 vuotta ja lukiopohjalta 2 vuotta. Ravintolakoulu Perhossa ei ole erikseen mahdollisuutta suuntautua cateringalalle. Opintoihin haetaan yhteishaussa.

Ravintolakokiksi valmistavan Restaurant Cook -koulutusohjelman, ja tarjoilijaksi valmistavan Restaurant Waiter -koulutusohjelman opinnot suoritetaan englanniksi. Molempiin koulutusohjelmiin on pohjakoulutuksena suomalaisilla opiskelijoilla lukion oppimäärän suoritus, ja ulkomaalaisilla hakijoilta Suomen lukio-opintoja vastaavat opinnot. Restaurant Waiter- ja Restaurant Cook -koulutusohjelmien hakuaikoja voi seurata kotisivuilta. Englanninkielisiin koulutusohjelmiin on suorahaku.

Ravintola Perho[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ravintolakoulu Perhon kanssa samassa rakennuksessa on opetusravintola Ravintola Perho. Ravintola Perhossa on opiskelijoiden ensimmäinen työssäoppimispaikka. Perhon opiskelijat suorittavat työssäoppimisjaksojaan myös suomalaisissa ja eurooppalaisissa yhteistyöyrityksissä. Ravintolakoulun opetusravintolalle myönnettiin Joutsenmerkki elokuussa 2010.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]