Ravintolakoulu Perho

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Koulurakennus. Vasemmalla sisäänkäynti koulun ravintolaan.

Ravintolakoulu Perho - Helsinki Culinary School Perho oli Suomen ensimmäinenlähde? ravintolakoulu, yksityinen ja ainoalähde? ammatillinen oppilaitos, jossa opetettiin hotelli- ja ravintola-alaa. Koulu aloitti toimintansa vuonna 1935.

Koulurakennus sijaitsee Helsingin Etu-Töölössä Perhonkadulla, katuosoitteessa Perhonkatu 11, 00100 Helsinki. Omistajataho rakennutti lisärakennuksen osoitteeseen Perhonkatu 10. Ravintolakoulussa suurin osa opiskelijoista on suomalaisia. Restaurant Cook -osaamisalalla on opiskelijoita useasta kansallisuudesta. Ravintolakoulu Perho oli säätiöpohjainen, jonka ylläpitäjä oli Haaga Instituutti-säätiö. Koululle oli myönnetty OKKA-säätiön kestävän kehityksen sertifikaatti.

Ravintolakoulu Perho, Helmi Liiketalousopisto ja Haaga-Perho yhdistyivät 1.1.2017 Perho Liiketalousopistoksi. Ravintola-alan koulutustoiminta jatkuu edelleen Töölössä. Koulutuksen järjestäjä on Perho Liiketalousopisto Oy.

Rakennus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koulurakennus on professori Aarne Ervin suunnittelema ja valmistui vuonna 1957. Tontti rakennukselle oli saatu jo 1951, ja montun kaivutyöt aloitettu, mutta rahapula esti pitkään varsinaisten rakennustöiden aloittamisen. Koulun tiloja on peruskorjattu vuosina 2007 ja 2008. Syksyllä 2015 valmistui lisärakennus Perhon Proffa, jonka avajaisia vietettiin 10.9.2015. Uuden rakennuksen on suunnitellut arkkitehtiprofessori Jan Söderlund. Julkisivujen kasvis- ja hedelmäaiheiset piirustukset on suunnitellut muotoilijaprofessori Oiva Toikka. Lisärakennuksessa on tilaa 1500 neliötä, ja kerroksia viisi.

Opinnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ravintolakoulu Perhosta valmistui ravintola-alalle kokkeja ja tarjoilijoita. Tutkinnon nimi on hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinto. Tutkinnon laajuus on 180 osp. Yhdistelmätutkintona oli mahdollista opiskella kokiksi ja suorittaa samalla aikuislukion oppimäärä ja ylioppilastutkinto. Opintojen pituus oli perusopetuspohjalta 3 vuotta ja lukiopohjalta 2 vuotta. Ravintolakoulu Perhossa ei ollut mahdollisuutta suuntautua cateringalalle. Opintoihin on haettu kevään yhteishaussa, Restaurant Cook-opintoihin on ollut suorahaku. Restaurant Cook opinnot on tarjottu englannin kielellä. Opiskelijamäärä: 550

Ravintola Perho[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ravintola Perho on opiskelijoiden ensimmäinen työssäoppimispaikka. Perhon opiskelijat suorittavat työssäoppimisjaksojaan myös suomalaisissa ja eurooppalaisissa yhteistyöyrityksissä. Ravintolakoulun opetusravintolalle myönnettiin Joutsenmerkki elokuussa 2010.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]