Työssäoppiminen toisen asteen tutkinnon osana

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Työssäoppiminen on osa toisen asteen ammatillista perustutkintoa ja on laajuudeltaan vähintään 20 opintoviikkoa, joka voidaan suorittaa osissa. Työssäoppimisjaksot toteutetaan oppilaitoksen ja yrityksen yhteistyönä. Opetus tapahtuu työpaikalla, aidossa oppimisympäristössä. Työssäoppimisen tarkoituksena on siirtää osa tutkintoon kuuluvista tavoitteista käytännön työtehtävien yhteydessä työpaikoilla opittaviksi. Oppilaitos vastaa työssäoppimispaikkojen järjestämisestä.

Työssäoppimassa suoritetaan ammattiosaamisen näytöt. Ammattiosaamisen näytöt sekoitetaan usein näyttötutkinnon (ammatillinen perustutkinto, ammatti- tai erikoisammattitutkinto) tutkintotilaisuuteen. Ammattiosaamisen näyttöön riittää ammatilliseen perustutkintoon liittyvä alle puolen vuoden työssäoppiminen [1]. Tämä tarkoittaa, että ammattiosaamisen näytöt suoritetaan tutkinnon osittain.

Työharjoittelusta työssäoppiminen poikkeaa oppimistavoitteiden laadun suhteen. Työssäoppimisessa korostuu kokonaan uuden opiskelu, työharjoittelussa jo opitun kertaaminen, soveltaminen ja harjaannuttaminen. Työssäoppimiseen kuuluu oman työn päivittäinen raportointi ja työajan seuranta. Vuorovaikutustaitojen ja muiden työelämävalmiuksien harjaannuttaminen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.