Rautahammas (James Bond)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rautahammas
Rautahammas elokuvassa 007 rakastettuni.
Rautahammas elokuvassa 007 rakastettuni.
Luoja(t) Ian Fleming
Näyttelijä(t) Richard Kiel
Ensiesiintyminen 007 rakastettuni
Viimeinen
esiintyminen
Kuuraketti
Henkilötiedot
Koko nimi Rautahammas / Jaws
Ammatti toimii rikollisten kätyrinä, usein tehtävänään tappaa Bond
Sukupuoli mies
Luonteenpiirteet rautaiset hampaat, iso koko
Suhteet
Tutut Karl Stromberg (työnantaja)
Hugo Drax (työnantaja)
Dolly (tyttöystävä)

Rautahammas (joissakin suomennoksissa Rautaleuka tai Leuat, alkuperäiseltä nimeltään Jaws) on yksi James Bondin pahimmista vihollisista. Jaws tunnetaan suuresta koostaan sekä vahvoista hampaistaan, joilla hän pystyy puraisemaan esimerkiksi vahvan vaijerin poikki. Hahmoa esitti Richard Kiel[1].

Rautahammas esiintyi ensimmäisen kerran elokuvassa 007 rakastettuni, jossa hän toimi Karl Strombergin kätyrinä.[1] Hän kohtasi Bondin kolmesti elokuvan aikana ja jälkimmäisellä kerralla Bond pudotti hänet haialtaaseen, mutta Jaws selvisi puremalla tiikerihain kuoliaaksi. Rautahampaan toinen esiintyminen oli elokuvassa Kuuraketti, jossa hän esiintyi ensin elokuvan introssa ja myöhemmin Hugo Draxin kätyrinä[1]. Jaws kuitenkin kääntyi Draxia vastaan, sillä tämä olisi tappanut Rautahampaan sekä hänen aiemmin tapaaman tyttöystävänsä Dollyn. Jaws liittoutui Bondin kanssa auttaen häntä pakenemaan avaruusasemalta. Jaws sanoo elokuvan aikana vain yhden repliikin, joka on ”Well, here's to us”.

Jaws esiintyy myös eräissä James Bond -videopeleissä, kuten Everything or Nothing -pelissä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Cork, John & Stutz, Collin: James Bond Ensyklopedia, s. 62–63. Suomentanut Becks, Reija & Laine, Henrik. Readme.fi, 2015. ISBN 978-952-321-031-8.
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.