PunaMusta Media

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
PunaMusta Media Oyj
Tunnuslause Huolehdimme vastuullisesti brändistäsi!
Yritysmuoto julkinen osakeyhtiö
Osake OMXH: PUMU
Perustettu 1899
Toimitusjohtaja Arttu Sallinen
Puheenjohtaja Harri Suutari
Kotipaikka Joensuu, Suomi
Toimiala kirjapaino, sanomalehden kustantaminen, brändinhallinta, suurkuvatuotanto, myymälämarkkinointi, teippaukset, digipalvelut, ohjelmistokehitys, digitaaliset näytöt ja julkaisut
Tuotteet sanomalehdet, painotuotteet, ajoneuvoteippaukset, suurkuvatulosteet, myymäläsomisteet, messurekvisiitta, infonäytöt, automaattitaitto, digitointi
Liikevaihto Nousua 133,5 milj. € (2022)[1]
Henkilöstö Nousua 810 (2023)
Kotisivu www.punamustamedia.fi

PunaMusta Media Oyj (vuoteen 2019 Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj) on suomalainen mediakonserni, jonka päätoimipaikkana on Joensuu. Yhtiön osake noteerataan Helsingin pörssissä.

Maaliskuussa 2019 yhtiö ilmoitti vaihtavansa nimekseen PunaMusta Media Oyj.[2]

Liiketoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Konserniin kuuluu Pohjois-Karjalan maakuntalehti Karjalaista kustantava Sanomalehti Karjalainen Oy. PunaMusta Oy on vientiin ja kotimaisiin suurasiakkaisiin keskittyvä kirjapaino, jolla on painot Tampereella, Joensuussa ja Forssassa. PunaMusta PixMill Oy keskittyy suurkuvatulosteisiin. PunaMusta Profilight on valaistusten ja digitaalisten näyttöratkaisujen osaaja, Gredi automatisoi työnkulut ja rakentaa toimivan myynnin, markkinoinnin ja viestinnän ekosysteemin. PunaMusta Coloro loihtii visuaalisen ilmeen tapahtumiin, teippaukset kulkuneuvoihin ja brändää myymälätilat. RockOn tarjoaa työkalut tuotetiedon hallintaan ja järjestelmäintegraatioihin. Uusin tulokkaamme Exove on digitaalisten palveluiden moniosaaja.

Paikallislehtiä julkaisevat tytäryhtiöt Pohjois-Karjalan Paikallislehdet Oy ja Karelia Viestintä Oy. Ne julkaisevat Karjalan Heiliä (Joensuu), Lieksan Lehteä, Outokummun Seutua, Parikkalan-Rautjärven Sanomia, Pielisjokiseutua, Pogostan Sanomia ja Ylä-Karjalaa. Medialiiketoiminnan toimialaa täydentää radiokanava Karjalainen Syke.

Sanomalehti Karjalainen on yksi Väli-Suomen Media Oy:n omistaja (25 prosenttia). Yhtiö julkaisee yhdessä Savon Sanomien, Keskisuomalaisen, Ilkka-Pohjalaisen ja Etelä-Suomen Sanomien kanssa Sunnuntaisuomalaista, ja lehdillä on yhteinen Helsingin toimitus.

PunaMusta Media -konsernilla on toimipisteet Joensuussa, Tampereella, Espoossa, Helsingissä, Vantaalla, Jyväskylässä, Lahdessa, Forssassa, Oulussa ja Tallinnassa.

PunaMusta Median henkilöstömäärä on n. 810.

Pääosa yhtiön osakkeista on Laakkosen suvulla henkilökohtaisesti ja Laakkonen-yhtiöiden kautta.[3]

Vastuullisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

PunaMusta Media Oyj on sitoutunut olemaan alansa vastuullisin toimija nyt ja tulevaisuudessa. Konsernin tavoitteena on olla hiilinegatiivinen vuoden 2029 loppuun mennessä. Konserni on sitoutunut Pariisin ilmastosopimuksen mukaisten, tieteeseen perustuvien ilmastotavoitteiden (Science Based Targets) asettamiseen vuoden 2023 aikana.

Konsernissa on tehty jo vuosien ajan jatkuvaa ja tuloksellista työtä hiilijalanjäljen minimoimiseksi. Asiakkaat voivat saada jo nyt lähes kaikki painotuotteet 100 prosenttisesti hiilineutraaleina. [4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. PunaMusta Median vuosiraportti 2022 lukusali.fi. Viitattu 2.5.2023.
  2. Pohjois-Karjalan Kirjapaino muuttaa nimensä PunaMusta Mediaksi is.fi. 29.3.2019. Taloussanomat. Viitattu 27.11.2019.
  3. Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj:n pörssitiedote 20.3.2009
  4. PunaMusta Median vastuullisuusraportti 2022 PunaMusta Media Oyj. Viitattu 24.8.2023.

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Jääskeläinen, Aatto: Painoksia Pohjois-Karjalasta. Karjalatar - Karjalainen 1874–1999. Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj 1899–1999. Joensuu 1999. ISBN 951-96777-1-2.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]