Pokémon: Lucario and the Mystery of Mew

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pokémon: Lucario and the Mystery of Mew
Ohjaaja Kunihiko Yuyama
Käsikirjoittaja Hideki Sonoda
Tuottaja Yukako Matsusako
Takemoto Mori
Junya Okamoto
Choji Yoshikawa
Säveltäjä Shinji Miyazaki
Pääosat Sarah Natochenny
Ikue Ōtani
Rachael Lillis
Amy Birnbaum
Bill Rogers
Maddie Blaustein
Valmistustiedot
Valmistusmaa Japani
Tuotantoyhtiö Tōhō (Japani)
VIZ Media (Yhdysvallat)
Ensi-ilta 17. heinäkuuta 2005
Kesto 100 min
Alkuperäiskieli japani
Edeltäjä Pokémon – Salaperäinen Deoxys
Seuraaja Pokémon Ranger and the Temple of the Sea
Aiheesta muualla
IMDb

Pokémon: Lucario and the Mystery of Mew on kahdeksas Pokémon-elokuva. Elokuva julkaistiin Japanissa vuonna 2005.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kauan ennen kuin poképallot oli keksitty, eli auraa käyttävä ja telepaattisesti puhuva pokémon nimeltä Lucario. Hän yritti isäntänsä ja Auran vartijan, Sir Aaronin, kanssa puolustaa kuningatar Riniä ja tämän hallitsemaa kaupunkia uhkaavalta sodalta. Aaron matkusti Pidgeotinsa selässä Alun puulle ja sinetöi Lucarion sauvansa sisälle ja sanoi, ettei palaisi enää koskaan. Pidgeot vei sauvan kuningattarelle, joka uskoi Aaronin uhranneen itsensä sodan pysäyttämiseksi.

Vuosien kuluttua Ash Ketchum, Pikachu sekä May, Max ja Brock saapuvat kyseiseen kaupunkiin osallistuakseen Cameranin palatsissa Sir Aaronin kunniaksi vietettäviin juhliin. Ash osallistuu kilpailuun, jossa hän kohtaa kouluttajan nimeltä Kidd Summers. Ash voittaa kilpailun saaden kunnian istua tanssiaisten ajan Sankarin tuolissa ja pitää Sir Aaronin sauvaa. Rakettiryhmä soluttautuu juhliin myös ja Meowth saa selville Kiddin suunnittelevan Mew'n kaappaamista ja Alun puun muuttamista turistikohteeksi.

Mew ilmestyy juhliin ja teleporttaa Pikachun ja Meowth’n muualle. Max näkee ja yrittää kertoa Ashille. Mutta sitten Ashin aura, joka luultavasti muistuttaa Sir Aaronin auraa, vapauttaa Lucarion sauvasta. Kuningatar Ilenen kerrottua kuinka Mew on mahdollisesti vienyt Pikachun ja Meowth’n Alun puulle, Ash ystävineen lähtee Kiddin ja Lucarion kanssa heidän peräänsä. Matkan aikana he löytävät aikakukkia, jotka näyttävät kuvia menneistä tapahtumista seuduilla, joilla ne kasvavat.

Yöllä Ash kertoo kuinka hän ansaitsi Pikachun luottamuksen pelastamalla tämän Spearow-parvelta. Lucario kuitenkin uskoi, etteivät ihmiset ja pokémonit voisi ikinä olla ystäviä ja kertoi miten oli joutunut sauvan vangiksi uskoen Sir Aaronin hylänneen hänet. Ash kuitenkin raivostuu Lucariolle, mutta aikakukan näkymä osoittaa tämän kertomuksen todeksi, jolloin Ash pyytää Lucariolta anteeksi ja lupaa ettei itse tekisi koskaan samaa Pikachulle.

Regirockin hyökkäys erotaa Ashin ja Lucarion muusta ryhmästä ja he joutuvat myös Regicen hyökkäyksen kohteeksi Registeelin hyökätessä muiden kimppuun. Puu pitää ihmisiä sairauden tuojina, joten se vangitsee kaikki muut paitsi Kiddin, joka löytää tiensä Ashin, Lucarion, Pikachun ja Meowth’n luokse. Heidän kohdatessa Mew'n tämä saa puun vapauttamaan heidän ystävänsä. Mutta sitten Mew sairastuu ja puu alkaa myös tehdä kuolemaa. Puun sydämessä Ash, Kidd, Mew ja Lucario näkevät aikakukan kautta, kuinka Sir Aaron oli käyttänyt omaa auraansa ja uhrannut itsensä pelastaakseen puun vuosia sitten, joten hän todella oli sankari.

Ash ottaa Sir Aaronin hansikkaat ja yrittää käyttää omaa auraansa puun parantamiseksi. Mutta tietäen sen koituvan kuolemaksi, Lucario työntää Ashin sivuun ja viimeistelee puun parantamisen itse. Puu ja Mew parantuvat molemmat. Lucario näkee aikakukan kautta Sir Aaronin hyvästit ja kuinka tämä piti häntä läheisimpänä ystävänään. Ash vannoo Lucariolle tämän olleen yhtä hyvä Auran vartija kuin isäntänsäkin. Lucario kiittää Ashia ja lopulta kuolee. Kidd luopuu suunnitelmistaan tehdä Alun puusta turistikohde. Ash toteaa Lucarion auran elävän yhä sisällään. Kuoleman rajan toisella puolella Sir Aaron ja Lucario syövät Maxilta jäänyttä suklaata.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rooli Alkuperäinen ääni Englanninkielinen ääni
Ash Ketchum Rica Matsumoto Veronica Taylor
Pikachu Ikue Ōtani
May KAORI Veronica Taylor
Max Kyoko Yamada Amy Birnbaum
Brock Yūji Ueda Eric Stuart
Jessie Megumi Hayashibara Rachael Lillis
James Shin'ichirō Miki Eric Stuart
Meowth Inuko Inuyama Maddie Blaustein
kertoja Unshō Ishizuka Mike Pollock
Grovyle Yūji Ueda Darren Dunstan
Combusken Chinami Nishimura
Munchlax Chie Satō
Lucario Daisuke Namikawa Sean Schemmel
Mew Satomi Kōrogi
Kidd Summers Becky Rebecca Soler
luutnantti Banks Takeshi Aono Pete Zarustica
Sir Aaron Kōichi Yamadera Jason Anthony Griffith
kuningatar Rin Momoko Kikuchi Bella Hudson
kuningatar Ilene

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]