Pokémon Ranger and the Temple of the Sea

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pokémon Ranger and the Temple of the Sea
劇場版ポケットモンスターアドバンスジェネレーション ポケモンレンジャーと蒼海の王子 マナフィ
Ohjaaja Kunihiko Yuyama
Käsikirjoittaja Hideki Sonoda
Tuottaja
  • Yukako Matsusako
  • Takemoto Mori
  • Junya Okamoto
  • Choji Yoshikawa
Säveltäjä Shinji Miyazaki
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Japani
Tuotantoyhtiö
  • Tōhō (Japani)
  • VIZ Media (Yhdysvallat)
  • The Pokémon Company (Japani/Yhdysvallat)
Levittäjä Tōhō
Netflix
iTunes
Ensi-ilta 15. heinäkuuta 2006
Kesto 105 min
Alkuperäiskieli japani
Edeltäjä Pokémon: Lucario and the Mystery of Mew
Seuraaja Pokémon: Darkrai nousee
Aiheesta muualla
IMDb
AllMovie

Pokémon Ranger and the Temple of the Sea (jap. 劇場版ポケットモンスターアドバンスジェネレーション ポケモンレンジャーと蒼海の王子 マナフィ, Gekijōban Poketto Monsutā Adobansu Jenerēshon Pokemon Renjā to Umi no Ōji Manafi) on yhdeksäs Pokémon-elokuva. Elokuva julkaistiin Japanissa vuonna 2006. Elokuvan mukana tuli Pikachun lyhytelokuviin kuuluva osa Pikachu's Island Adventure (”Pikachun saariseikkailu”). Lyhytelokuva on julkaistu vain Japanissa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuva kertoo Ashin, Mayn, Maxin ja Brockin matkasta veden temppeliin. Elokuvan alussa Jackie-niminen pokémon-rangeri saa napattua pahalta Phantom-nimiseltä merirosvolta tämän vedestä anastamansa munan. Jackie suojelee sitä perheensä kanssa ja pitää sitä suuressa salassa. Ashin joukko lähtee matkaamaan Jackien perheen kanssa, heidän kierrellessään ympäri kaupunkeja esittämässä vesipokemon esityksiä. May näkee outoa unta, jossa hän näkee vesipokemon Manaphyn. Myöhemmin Phanton löytää heidät ja koittaa varastaa munan, mutta sen ollessa Mayn sylissä, muna kuoriutuu. Munasta kuoriutuu Manaphy. Se luulee Mayta emokseen, eikä viihdy kenenkään muun sylissä.

Jackien perhe jättää Ashin joukon, vieden Manaphyn mukanaan, mutta Manaphy käyttää ruumiinsiirtoa, jolloin Ash ja Jackie vaihtavat ruumiita. Manaphy korjaa tilanteen vasta kun pääsee takaisin Mayn syliin, joten Jackin perheen on otettava Ashin joukko mukaan. He antavat Manaphyn näyttää tietä kohti Samiyaa, Meritemppeliä, jonka vain Manaphy kykenee löytämään.

Lopulta he pääsevät perille, ja menevät sisään temppeliin, mutta heitä koko matkan ajan varjostanut Phantom tulee paikalle, ja varastaa temppelin sydämestä sinisiä hohtavia timantteja. Sen takia koko temppeli alkaa sortua ja kaikkien on päästävä äkkiä alta pois! Muut menevät turvaan sukellusveneeseen, mutta Manaphy karkaa ja Ash, Pikachu sekä May lähtevät tämän perään. He tulevat takaisin temppelin sydämeen, jossa timantit lojuvat lattialla. He pistävät ne takaisin paikoilleen, mutta yksi timantti puuttuu. Phantom oli varastanut timantin, mutta se putosi veden syvyyksiin. Phantom lähtee karkuun Jackien varastaessa tämän pokemonin Chatotin sekä sukellusveneen.

May, Pikachu ja Manaphy menevät suojaan kohoavalta vedeltä, mutta Ash lähtee palauttamaan timanttia oikealle paikalleen. Hän saa tehtyä sen ja kaikki tuntuu olevan taas hyvin. Temppeli korjaantuu ja nousee veden pintaan. Kaikki menevät laivaan ihailemaan näkyä, mutta Ash ei ole palannut. He pelkäävät tämän hukkuneen, ja samassa Phantom ilmaantuu valtavan sukelluslaivansa kanssa paikalle, ja varastaa Manaphyn. Samassa kuitenkin vedestä singahtaa keltainen valonsäde, joka on Ash! Jackie toteaa tämän olevan ennusteessa mainittu Meren kuningas. Ash sieppaa Manaphyn takaisin ja meressä asuva valtava Kyogre tuhoaa sukelluslaivan.

Kaikki on taas hyvin. May suree Manaphyn lähtöä, sillä sen piti jäädä temppeliin asumaan ja suojelemaan sitä. Uljas temppeli painuu takaisin meren syvyyksiin, ja koko porukka palaa takaisin maihin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rooli Alkuperäinen ääni Englanninkielinen ääni
Ash Ketchum Rica Matsumoto Sarah Natochenny
May KAORI Michele Knotz
Pikachu Ikue Ōtani
Max Kyoko Yamada Kayzie Rogers
Brock Yūji Ueda Bill Rogers
Jessie Megumi Hayashibara Michele Knotz
James Shin'ichirō Miki Jimmy Zoppi
Meowth Inuko Inuyama
kertoja Unshō Ishizuka Rodger Parsons
Jack Walker Kōichi Yamadera Rich McNanna
Phantom Hiroshi Fujioka Eric Schussler
Lizabeth Kaori Manabe Emily Williams
Judy Becky Rhonda Krempa
Manaphy Yuri Shiratori Michele Knotz

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]